Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.7.10

Ελπίδα μπορεί να δει κανείς μόνο όταν επιμένουν οι νέοι», ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του, ενώ κατηγόρησε τις κυβέρνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις επιλογές τους δημιούργησαν κλίμα κατάθλιψης και απαξίωσης στην ελληνική κοινωνία.

Επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι μέσα σε δύο χρόνια ξέχασε τι έλεγε ως αντιπολίτευση και σήμερα υλοποιεί μια άλλη πολιτική, παρακάμπτοντας το ίδιο το Σύνταγμα, το οποίο θυμάται μόνο όταν και όπως τον βολεύει.

Ο κ. Καρατζαφέρης με στόχο τη συγκράτηση μορφωμένων νέων στην πατρίδα και την άμβλυνση της ανεργίας πρότεινε να καλύπτει το κράτος τα ένσημα των αποφοίτων πανεπιστημίων οι οποίοι προσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις για τα δύο πρώτα χρόνια.

Να οργανώσουμε έτσι την Πολιτεία ώστε να ξέρουν οι νέοι ότι η αξιοκρατία επιβραβεύεται, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία δημιουργεί απαίδευτους νέους και τους εμφυσά λανθασμένα πρότυπα.

Η κ Παπαρήγα έκανε λόγο για έγκλημα και για βαρύ πέλεκυ που πέφτει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών με το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την ψήφιση των νέων εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων, άσκησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που είχε τη πρωτοβουλία της συζήτησης.

«Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου Τομέα και συναφείς διατάξεις» (8 Ιουλίου)

ΟΜΙΛΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ακούω από διάφορες πλευρές να εξισώνεται το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας…

Δευτερολογία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,
κ. Αντώνη Σαμαρά
στη Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή,
με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό,
στον αθλητισμό και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Προσπαθούμε, λοιπόν, εμείς να σπάσουμε την εθνική κατάθλιψη, που διαχέεται παντού γύρω μας: Από τα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης που βάζουν λουκέτα, ως τα επαρχιακά κέντρα, που αδειάζουν από κόσμο, ως τα χωράφια που εγκαταλείπονται και χερσώνουν.

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στη Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή, με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό,στον αθλητισμό και στον ελεύθερο χρόνο τους (09/07/10)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, προφανώς, έχουμε φύγει από τη συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά θα απαντήσω στα θέματα τα οποία θέσατε, ξεκινώντας όμως από αυτό το οποίο είπε η κυρία Παπαρήγα, για τον ανταγωνισμό μισθών - μίλησε για την ιδία.

ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2010

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα με προσοχή τις τοποθετήσεις των Αρχηγών. Διαπίστωσα, κ. Σαμαρά, κάποια ψήγματα αυτοκριτικής. Είπατε ότι τα προβλήματα της νέας γενιάς υπήρχαν και πριν την κρίση. Θα συμπλήρωνα, τα προβλήματα αυτά, όπως του εκπαιδευτικού συστήματος, του ατομικισμού, του πελατειακού συστήματος, έφεραν την κρίση

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2010

Εδώ και δέκα μήνες καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια για την αναδόμηση της χώρας. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα, τους κινδύνους που αυτή η Κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ειδικότερα, ο κ. Πετσάλνικος προτείνει υποχρεωτικό στάδιο δημόσιας διαβούλευσης πριν από την κατάθεση, στη Βουλή, κάθε νομοσχεδίου, υποχρεωτική σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων της εφαρμογής του, καθιέρωση διπλής ανάγνωσής του στις Επιτροπές της Βουλής, αλλά και απαγόρευση κατάθεσης τροπολογιών πέραν της 2ας μεσημβρινής της Παρασκευής.

Σειρά αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, πρότεινε ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας του Κοινοβουλίου και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτό. Οι προτάσεις θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Παρασκευή.
Παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στη Βουλή, σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών και τις εγγραφές σπουδαστών στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

Πρέπει να δούμε το ασφαλιστικό ως ένα πολύ κεντρικό παράγοντα στην εθνική εξίσωση που έχουμε να λύσουμε για να τα καταφέρουμε. Τίποτε πλέον δεν κρίνεται αυτοτελώς, αλλά ως μέρη μιας συνολικής αλλαγής πλεύσης για τη διάσωση και ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Ομιλία Θανάση Οικονόμου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νέο Ασφαλιστικό Σύστημα

http://www.youtube.com/user/athanasiosoikonomou#p/a/u/0/vlftCpSrLMk

Ροντούλης στη Βουλή για χαμηλοσυνταξιούχους, ΛΑΦΚΑ και εξαγορά θητείας

«Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή κοροϊδεύει τον κόσμο ή είναι ανίκανη! Πάντως, αυτοί που κάνουν πάρτι είναι οι εταιρείες ψυχοφαρμάκων. Εκεί έχετε καταντήσει τον ελληνικό λαό, με τις παλινωδίες σας», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 

Μην αναρωτιόμαστε, λοιπόν, γιατί έχει απαξιωθεί η πολιτική. Μην αναρωτιόμαστε, στους νέους ανθρώπους ιδίως. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα αναφερθώ ειδικότερα σε όσα έλεγε προ διετίας ο Υπουργός Εργασίας υπερασπιζόμενος την πρόταση που είχε καταθέσει τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα με βάση το άρθρο 44 για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα όπως το ασφαλιστικό. Βεβαίως χθες μας απάντησε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μια τέτοια επιλογή διότι βρισκόμαστε σε μια κρίση και έχουμε έκτακτες ανάγκες και δεν υπάρχει η δυνατότητα της πολυτέλειας να τηρούμε το Σύνταγμα. Φαίνεται ότι ακόμη και το άρθρο 44 του Συντάγματος έχει ανασταλεί μέχρι νεοτέρας από τους επιτηρητές μας.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κύρια σημεία της δευτερολογίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Τα τελευταία χρόνια και με πρόσχημα την οικονομική κρίση επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων, φαινόμενο που εντείνεται τελευταία μετά την γνωστοποίηση των αντεργατικών διατάξεων του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: Απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο της «ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.» στη Θεσσαλονίκη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις επισημάνσεις, τις προτάσεις και τα σχόλια που διατυπώσατε κατά την διάρκεια της συζήτησης, τα οποία θα εξετάσει και θα αξιολογήσει η Κυβέρνηση. Ακούγοντας τις απαντήσεις των φορέων κατά την πρωινή συνεδρίαση, στις ερωτήσεις των συναδέλφων, νομίζω ότι προέκυψαν τρία κομβικά ζητήματα σε ότι αφορά το νομοσχέδιο.

ΟΜΙΛΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιες είναι οι αξίες και τα ιδανικά που δίνουμε στα παιδιά μας και τη νεολαία; Δίδασκε στη Θράκη μία δασκάλα που είχε στην καρδιά της την πατρίδα, την πίστη, το Έθνος. Εξαφανίστηκε! Υπέστη άμεσο διωγμό από το Τουρκικό Προξενείο, τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους μουσουλμάνους, και έμμεσο διωγμό από την κα Δραγώνα. Ρωτώ τον παριστάμενο Αρχηγό της Ν.Δ.: Είναι έτοιμο το κόμμα, που υποτίθεται ότι πρεσβεύει τις αξίες του Έθνους, να δεχτεί να στηρίξουμε από κοινού μια υποψηφιότητα της κ. Νικοπούλου για περιφερειάρχη Θράκης; Να δώσουμε ένα δυνατό συμβολικό μήνυμα; Να προβάλουμε ένα τέτοιο πρότυπο;

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Ομιλία Ανατολάκη για Ασφαλιστικό

Δριμύ κατηγορώ του Γ. Ανατολάκη στην Κυβέρνηση κατά την συζήτηση του Ασφαλιστικού.»

Aμμανατίδου_ομιλία στο σ/ν «νέο ασφαλιστικό σύστημα και συναφείς διατάξεις. ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις».

Συνέχιση της συζήτησης επί της αρχής και των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:
«Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις. Ρυθμίσεις στις Εργασιακές Σχέσεις».

Ομιλία έδωσε ο Βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ενώπιον της Ολομέλειας της βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ

Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις. Ρυθμίσεις στις Εργασιακές Σχέσεις».

 ΟΜΙΛΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ
 ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ