Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.4.11

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

(ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΟΓΗ)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας.
Ψήφισαν συνολικά 250 Βουλευτές. Ευρέθησαν στην κάλπη 250 ψηφοδέλτια. Έγκυρα 245.
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν: 226.
Κατά της πρότασης ψήφισαν: 9.
«Παρών» ψήφισαν: 9.
Λευκά: 1.
Άκυρα: 5.

Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να δώσω τη μάχη για την αλήθεια εδώ στο Κοινοβούλιο, όπως τη δίνω εδώ και ένα χρόνο εκτός Κοινοβουλίου για να αντιμετωπίσω μία σειρά από επιθέσεις, μία σειρά από ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: 

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, απ’ αυτό το Βήμα έχω δώσει στο παρελθόν πολλές μάχες για τη δημοκρατία, τη κοινωνική πρόοδο και τη δημοκρατική ανάπτυξη για το λαό μας, το κόμμα μου και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το αίσθημα του κόσμου είναι ότι σήμερα ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα νοσεί. * 28/04/2011 *

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ:
Κύριε Πρόεδρε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, η ώρα έχει περάσει. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να είμαι ιδιαίτερα σύντομος και θα τονίσω ένα μόνο πράγμα. Το θέμα το οποίο συζητάμε σήμερα, το θέμα δηλαδή της διαφθοράς στο επίπεδο του κρατικού μηχανισμού και της πολιτικής τάξης αυτής της χώρας, η διαλεύκανση αυτού του φαινομένου και η τιμωρία των ενόχων, είναι το κύριο αίτημα, η κυρία απαίτηση της κοινωνίας σήμερα. 

Είναι αλήθεια ότι ειδικά για τα εξοπλιστικά προγράμματα βοούσαν τα γεγονότα, σε ό,τι αφορά μίζες και σκάνδαλα. Έτσι κι αλλιώς, πολλές από τις παραγγελίες συνιστούν σκάνδαλο

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: 

Φτάσαμε στην αρχαιότητα και θα έλεγε κανένας ότι και επί Ομήρου κάπως έτσι γινόταν. Είναι αλήθεια ότι οι κρατούντες πάντα διαπλέκονται, σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα.


είπα ότι αρκετοί από το Πολεμικό Ναυτικό θεωρούν ότι αν αυτό δεν έχει επιδιορθωθεί όπως πρέπει, τότε είναι «πλωτό φέρετρο».28/04/2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν σκόπευα να μιλήσω γιατί η υπόθεση αφορά την πρόταση των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο συνάδελφο, τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο. Αναφέρθηκαν, όμως, σε πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία άπτονται και της δικής μου θητείας στο Υπουργείο και ως εκ τούτου κρίνω σκόπιμο να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

28/04/2011* Όποιος ληστής έφερνε κεφάλι ληστού πήγαινε σπίτι του. Απλά πράγματα είναι αυτά. *

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:
Δεν έχει σημασία από πού το έχεις. Αν κάτι δεν το γράφεις στη δήλωσή σου, σημαίνει ότι παραιτείσαι. Οποιοσδήποτε, είτε συνεργός σου, είτε πολίτης γνωρίζει και φέρει τα στοιχεία, αυτό θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο. Και αυτός θα αντιμετωπιστεί όπως αντιμετώπιζε ο Ελευθέριος Βενιζέλος την ληστοκρατία. Όποιος ληστής έφερνε κεφάλι ληστού πήγαινε σπίτι του. Απλά πράγματα είναι αυτά.
Ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά σε όλους.

Όποιος κριθεί ένοχος, θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Όποιος αποδειχθεί αθώος, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την τιμή του. * 28/04/2011 *

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ:

Όσοι, λοιπόν, δεν βλέπουν την προσπάθεια της σημερινής Κυβέρνησης να θεμελιώσει τη διαφάνεια, απλώς επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια. Όσοι συνεχίζουν να μην ακούνε τις παραινέσεις του Πρωθυπουργού για απόδοση ευθυνών, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου, απλώς επιλέγουν να κλείνουν τα αφτιά τους.

Ωστόσο, δεν τεκμαίρεται ότι υπήρχε πρόθεση για τη βλάβη. * 28/04/2011 *

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
Η ουσία, κύριοι συνάδελφοι, είναι μία και γι’ αυτήν καλούμαστε να μιλήσουμε σήμερα: Άλλο είναι να κατηγορείται ένας Υπουργός ή μια Κυβέρνηση για πολιτικές επιλογές και άλλο να κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Γιατί και αν ακόμη και τα δύο εμπίπτουν στο πλαίσιο της απιστίας και της παράβασης του καθήκοντος, υπάρχει και μία ειδοποιός διαφορά:

Αυτές όλες οι εταιρείες, οι «λαδιάρικες», οι βρώμικες, οι διαφθαρμένες σε ποιόν ανήκουν; Δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Έχουν. Ποιος θα το βρει αυτό; Εγώ; Γιατρός είμαι. Κακή τη μοίρα ήρθα στη Βουλή και έγινα πολιτικός. Εγώ θα το βρω; * 28/04/2011 *

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Στο ληξιαρχείο να πάτε. Η ημερομηνία σας ενδιαφέρει; Δεν σας ενδιαφέρει η διαφθορά και αλητεία; Σας ενδιαφέρει ποιος είναι; Βρείτε το εσείς που είστε Υπουργός. Να μην πω και για την Πορτογαλία.
Έρχομαι στο δεύτερο. Εγώ το έμαθα τώρα από το ΣΔΟΕ για τα νησιά Κουρασάο. Ποιος τα ξέρει αυτά; Ήρθαμε από τα χωριά και από την Αθήνα για να πολιτευτούμε για να μάθουμε τα Κουρασάο, όπου υπάρχουν off shore εταιρείες, οι οποίες σχετίζονται με συμβούλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στα Κέιμαν, στην Ινδία.
Και το ερώτημα είναι ένα. Ποιος θα κάνει την ταυτοποίηση; Αυτές όλες οι εταιρείες, οι «λαδιάρικες», οι βρώμικες, οι διαφθαρμένες σε ποιόν ανήκουν; Δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Έχουν. Ποιος θα το βρει αυτό; Εγώ; Γιατρός είμαι. Κακή τη μοίρα ήρθα στη Βουλή και έγινα πολιτικός. Εγώ θα το βρω;

εσείς που ήρθατε με τη σημαία της κάθαρσης φύγατε με ελαφρά πηδηματάκια* 28/04/2011*

ΟΛΓΑ ΡΕΝΤΑΡΗ-ΤΕΝΤΕ: 
Αγαπητοί συνάδελφοι, θα μου επιτρέψτε να απαντήσω στον κ. Ντινόπουλο.
Ως νέα Βουλευτής, κύριε Ντινόπουλε και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα να μπορώ να μιλήσω περί ευθύνης Υπουργών και να ζητήσω όλοι αυτοί που διέπραξαν παραπτώματα να μπουν στη φυλακή. Αν μένουμε, όμως, στον παράνομο πλουτισμό, είναι γιατί πρώτον, αυτό μπορούμε να κάνουμε βάσει του Συντάγματος, να εμμείνουμε δηλαδή σε αυτό και δεύτερον, γιατί εσείς που ήρθατε με τη σημαία της κάθαρσης φύγατε με ελαφρά πηδηματάκια, χωρίς να διαλευκάνετε κάτι, κάτω από το βάρος των δικών σας πολλών σκανδάλων.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας): Νομίζω ότι είναι και πολλά.
Θέλω να κάνω μία έκκληση στην Εθνική Αντιπροσωπεία και ιδιαίτερα στην κοινοβουλευτική ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επαναφέρει στην τάξη ένα Βουλευτή της, ο οποίος εκ του Βήματος της Βουλής αναφέρεται σε κρίσιμα εθνικής σημασίας και εθνικής ευαισθησίας θέματα με όρους και πρακτικές πρωινάδικου της τηλεόρασης.

28/04/2011

ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Λέτε για προανακριτική, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ. Εγώ σας ακούω, αλλά στον κ. Τσοχατζόπουλο δεν βλέπω να του καταμαρτυρείτε τίποτα. Ωραία προκαταρκτική θέλετε να κάνετε έτσι. Μόλις που αναφέρετε το όνομά του στις αγορεύσεις σας. Μόλις που το αναφέρετε!

28/04/2011

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ:
Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, είναι μέρος της ιστορικής σημαίας του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε αδιάλειπτα μέλος όλων των κυβερνήσεων σε κορυφαία Υπουργεία, υποψήφιος Πρωθυπουργός και παρ’ ολίγον Πρωθυπουργός, εάν η τύχη τα έφερνε διαφορετικά. Έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τη συμπεριφορά του. Και αυτή η οργή, η οποία έχει ξεσηκωθεί απέναντι στο πρόσωπό του, δεν αρκεί για να φθάσουμε σήμερα εμείς να προβούμε στη σύσταση μιας Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα έχει και προανακριτικό χαρακτήρα.

28/04/2011

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ:Κύριοι συνάδελφοι, «Χριστός Ανέστη»!
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ερχόμαστε εδώ πέρα να συζητήσουμε για μια ακόμα φορά τη σύσταση μιας Προκαταρκτικής.
Βέβαια, θα ήθελα να ξεκινήσω την ομιλία μου με κάτι το οποίο ειπώθηκε. Θεωρώ ότι είναι προσβλητικό να ακούγεται μέσα στο Κοινοβούλιο ότι τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ και να χειροκροτά η παράταξη που έχει νεκρούς από την τρομοκρατία. Τα καλάσνικοφ είναι καταδικαστέα και πέρα από κάθε έννοια δεν υπάρχει δικαιολογία να λέγεται ότι τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ.

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως που κατέθεσαν εκατόν δώδεκα (112) Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση* Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 *

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι όχι μόνο ακολουθούμε το «Χριστός Ανέστη», αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουν στα νησιά, στις Εκκλησίες. Όταν λέει ο παπάς το «Χριστός Ανέστη», κλείνουν την πόρτα και φωνάζει το «Άρατε πύλας». Εάν, συνάδελφοι, δεν κάνουμε το «άρατε πύλας», τα γιαούρτια θα μετατραπούν σε καλάσνικοφ.
Αθήνα 29 Απριλίου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννη Ραγκούση

ΘΕΜΑ: Προϋπολογισμός προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ Θ.ΔΡΙΤΣΑ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΓΟΡΗΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

29/04/2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
-Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: «Στην τελική ευθεία η καύση σκουπιδιών στον Άγιο Αντώνιο αλλά και στη Μαυροράχη του Νομού Θεσσαλονίκης ;»

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα:«Επιτάχυνση Αποζημιώσεων Αμυγδαλοπαραγωγών και Βερικοκοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών»


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: Διορισμός των επιτυχόντων της προκήρυξης του 8Κ/2008 του ΑΣΕΠ για το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ