Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.6.10

Θα ήθελα, πρώτα απ’ όλα, να πω στον Πρωθυπουργό ότι, σε λίγες μέρες, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει, και πάλι, μία ολοκληρωμένη πρόταση για το ευρύτερο ζήτημα - το οποίο δεν ήρθαμε σήμερα να συζητήσουμε - της ανάγκης για ανάταξη της οικονομίας. Δηλαδή, του δικαιώματος της προοπτικής για ανάπτυξη αργότερα. Και θα το παρουσιάσω, όπως πάντοτε, με συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς κομπορρημοσύνες, χωρίς τη μόνιμη προσφυγή στο χθες..

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Τοποθέτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά
στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης
που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό

Κύριε Σαμαρά, η ερώτησή σας έχει τρεις πτυχές. Πρώτον, τη λειτουργία ή μάλλον τη δυσλειτουργία των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών. Δεύτερον, τις διαδικασίες διακανονισμού των συναλλαγών των ελληνικών ομολόγων, αλλαγές που ούτως ή άλλως έγιναν επί Νέας Δημοκρατίας. Τέλος, μας λέτε ότι αυτοί οι διακανονισμοί είναι η αιτία για τη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010

Πρώτα απ’ όλα, στην Ελλάδα, έχουμε έντονα «καρτελοποιημένη» αγορά, έχουμε πολύ έντονα σε κάποιους τομείς καρτέλ, 2-3 επιχειρήσεις, παραδείγματος χάρη, να ελέγχουν το 70-80% της αγοράς.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010

Ομιλία κ. Δ. Δρούτσα

Ομιλία ΑΝΥΠΕΞ, κ. Δ. Δρούτσα, κατά την ενημέρωση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με θέμα "Πορεία και προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση"

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη θεσμικών αλλαγών και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να συμβάλει με συγκεκριμένες προτάσεις στην ανατροπή ενός πολιτικού συστήματος που οδήγησε το έθνος στη πιο κρίσιμη στιγμή του, όπως είπε, διαφορετικά, «οι πολίτες θα μας πάρουν με τις πέτρες».

Αντιπαράθεση σε χαμηλούς τόνους, σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τον Γιώργο Παπανδρέου να εστιάζει στα θέματα της διαφάνειας και τον Αντώνη Σαμαρά να επικεντρώνεται στην οικονομία.

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ.Τσίπρα*Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση Γ.Καρατζαφέρη*

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή την ερώτηση του κ. Σαμαρά (αλλά και των δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ), ζήτησε να προσέλθει ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος και να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής.

Σάκος του μποξ για την προπόνηση του Ισραήλ η Ελλάδα έστω και άθελα της

Σάκος του μποξ για την προπόνηση του Ισραήλ η Ελλάδα έστω και άθελα της
Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα για την κοινή άσκηση της ισραηλινής και της ελληνικής αεροπορίας «Μίνωας».
 

Υπάρχουν τρεις πληγές στο αναπτυξιακό σκέλος της ελληνικής οικονομικής πολιτικής» τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.

Ροντούλης στη Βουλή: «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακός Νόμος, οι τρεις πληγές της ανάπτυξης».
 «Υπάρχουν τρεις πληγές στο αναπτυξιακό σκέλος της ελληνικής οικονομικής πολιτικής» τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.

Η κερδοσκοπία αποτελεί το κίνητρο της ύπαρξης και δράσης των επιχειρηματικών ομίλων που κυριαρχούν παντού και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ την υπηρέτησε και την υπηρετεί. Τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, οι φοροαπαλλαγές τους και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις δημιούργησαν την κρίση και το δημόσιο χρέος που ο λαός πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει, θυσιάζοντας τα δικαιώματά του στη δουλειά, στους μισθούς, στην Ασφάλιση και στις συντάξεις. Η διαφθορά είναι αποτέλεσμα και όχι η αιτία όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ