Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.1.11

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ» NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ»



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τον «Επενδυτικό Νόμο», τόνισε τα εξής:

«Ώδινεν όρος και έτεκε μυν! Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς στην Αίθουσα, όση καλή διάθεση και να έχει, που να πιστεύει ότι αυτός ο νόμος που έρχεται σήμερα με 1 χρόνο καθυστέρηση θα είναι το όχημα για να βγει η χώρα από την κρίση.
Ποιος θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα με 45% φορολογία και με έκτακτες εισφορές; Μόνο κάποιος τρελός ή απελπισμένος!
Όλη η Ελλάδα, όλες οι επιχειρήσεις περίμεναν τον αναπτυξιακό νόμο! Εσείς τους δίνετε ομελέτα χωρίς αυγά! Τους λέτε να κάνουν επενδύσεις, να βάλουν το κεφάλι στο ντορβά, εάν τους αυξηθεί αύριο η φορολογία ή τους κάνει κάποιος κατάληψη χώρου, όπως συνηθίζεται, και εάν “τσουλήσει” το πράγμα, τότε θα έχει φοροαπαλλαγές. Και γιατί να μην πάει κατευθείαν στη Βουλγαρία ή την Κύπρο με 15% και 10%;
Πόροι: Πρέπει να βρείτε λεφτά. Πείτε: ό, τι επιστρέφουν οι τράπεζες από τα 45 δις που πήραν –επέστρεψε τώρα η Εθνική- να πηγαίνουν απευθείας για χρηματοδότηση του Αναπτυξιακού Νόμου. Να έχετε μία προοπτική, ένα ταμείο.
Επενδύσεις: Έρχεται επενδυτής, αγοράζει 300 στρέμματα και στη μέση της έκτασης είναι κάποιος που έχει 800 τ.μ. και δε θέλει να τα δώσει. Έτσι νεκρώνει όλη η επένδυση. Τι πρόβλεψη υπάρχει γι’ αυτό; Σας παραπέμπω σε νόμο της επάρατης Χούντας.
Έχουμε υπουργό Επενδύσεων, υπουργό Ανάπτυξης και Γραμματέα Επενδύσεων που δεν υπάγεται στον υπουργό αλλά απευθείας στο Μαξίμου. Πού θα πάει ο επενδυτής; Κομφούζιο! Κάντε απλά τα πράγματα..
Όλοι θέλουμε ανάπτυξη πλην αυτών που επενδύουν στην κατάρρευση του τόπου, τους οποίους εμείς που θέλουμε ένα αστικό κράτος τους αποκρούουμε.
Θράκη: Κάνουν έκκληση στους Τούρκους οι Έλληνες επιχειρηματίες να έρθουν να πάρουν τα εργοστάσιά τους που κινδυνεύουν να κλείσουν. Πρωτοσέλιδο στη Χουριέτ -την τουρκική εφημερίδα: “Μόνη λύση για να σωθεί η Θράκη τα τουρκικά κεφάλαια!”.
Παρά το διαχωρισμό των ζωνών που προβλέπει ο αναπτυξιακός νόμος, οι ευπαθείς περιοχές δεν ευνοούνται.
Είναι τόσο λίγο αυτό που γίνεται με το νέο αναπτυξιακό νόμο, είναι το ελάχιστο, γι’ αυτό δε μπορούμε να τον ψηφίσουμε.
Ήρθε να κάνει κάποιος μία μεγάλη επένδυση για μία βιομηχανία γυαλιού στην Καβάλα και έχει κολλήσει στο εάν θα τον επιδοτήσουμε με 2% ή 3%. Κι αυτό ενώ εισάγουμε γυαλί..
Να ξέρετε, “εχθρός” της χώρας είναι ο εισαγωγέας και ευεργέτης της χώρας ο εξαγωγέας! Φέρτε ένα νόμο που να λέει όποια μονάδα είναι 100% εξαγωγική, δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, αλλά τις καλύπτει το κράτος. Έτσι θα μειωθεί σημαντικά το εργατικό κόστος.
Ο κόσμος είναι χωρισμένος σε διάφορες γειτονιές: την κεντρική Ευρώπη, τη Μεσόγειο με την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Ν. Ιταλία, και τα Βαλκάνια. Εμείς ζούμε στη γειτονιά των Βαλκανίων, όπου ο μισθός ας πούμε στην Αλβανία είναι 140 και εδώ είναι 700-800. Λειτουργούμε σε μια γειτονιά που παράγει φθηνότερα. Και φυσικά δε λέμε να μειώσουμε τους μισθούς αλλά σας λέμε ότι υπάρχουν τρόποι για φθηνότερα προϊόντα. Αυτό μπορεί να γίνει με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που σας προτείνω.
Τρέχετε σε λάθος δρόμο και όταν κάποιος τρέχει σε λάθος δρόμο, οδηγείται στο γκρεμό.
Σας έχουμε πει τρόπους για ανάπτυξη. Σας είπαμε να απαλλάξετε την κατοικία από το πόθεν έσχες. Μετά από 2 χρόνια πιέσεων σε 2 κυβερνήσεις, το φέρατε εσείς κολοβό, μόνο για την πρώτη κατοικία και μέχρι 200.000 ευρώ. Μα, ο άλλος που έχει κάνει τα “μαύρα λεφτά” κλέβοντας το κράτος δε θέλει να πάρει τώρα την πρώτη του κατοικία, θέλει να πάρει τη “βιλάρα”..! Όταν βγουν τα χρήματα αυτά από το σεντούκι και γίνουν σπίτια, το κράτος λαμβάνει το 23%. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει εάν θέλετε ανάπτυξη.
Σας είπαμε να επαναπατρίσετε τα κεφάλαια του εξωτερικού. Είμαστε η 2η χώρα σε καταθέσεις στην Ελβετία. Εσείς είπατε στο μεγαλογιατρό, π.χ., που έχει βγάλει έξω τα λεφτά του να τα φέρει πίσω με 5% φόρο. Γιατί να το κάνει; Χρειάζονται κάποιες συνθήκες και κίνητρα για να γίνει αυτό: Πρώτον, ασφαλές και σταθερό τραπεζικό σύστημα. Δώστε κίνητρα ώστε να δημιουργηθούν 3 ισχυρά τραπεζικά συστήματα. Δεύτερον, πείτε ότι όποιος τα φέρει πίσω, για 5 χρόνια δεν θα φορολογηθούν.
Και επιτέλους, ποιος κάνει κουμάντο; Το Κοινοβούλιο, η Εκτελεστική Εξουσία που λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο; Ή μήπως κάνουν οι τράπεζες; Εκτελούνται οι νόμοι που περάσατε υπέρ των αδυνάτων δανειοληπτών; Έφυγαν τα ψιλά γράμματα από τα συμβόλαια; Τα 45 δις ενίσχυση που πήραν οι τράπεζες από το κράτος διοχετεύτηκαν στην αγορά; Ή μήπως πήγαν για κρατηθούν στις αγορές των Βαλκανίων όπου έκαναν κάποια μεγάλα ανοίγματα, ενδεχομένως πρόωρα;
Και εν πάση περιπτώσει, ανοίχτηκαν στις αγορές αυτές, τις ενίσχυσε το κράτος με τα χρήματα του ελληνικού λαού, γιατί τουλάχιστον δε χρησιμοποιήθηκε υπέρ του ελληνικού λαού το όπλο αυτό; Έχουν χρηματοδοτήσει το 20% της βουλγαρικής αγοράς οι ελληνικές τράπεζες, γιατί με αυτό το όπλο δεν πιέσαμε τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη; Ο αγωγός ήταν μία εγγύηση για ανάπτυξη και δεν προχώρησε εξαιτίας λαθών και των προηγούμενων κυβερνήσεων, θυμίζω την αντιπυραυλική ομπρέλα, όπου χάθηκε η ευκαιρία με τον Πούτιν.
Τώρα έχουμε τη χρυσή ευκαιρία με την ΑΟΖ. Γίνεται τόσος λόγος για το Ισραήλ. Εδώ έχουμε Ελντοράντο! Υπάρχουν 3,5 τρις κυβικά φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης.
3 επαναμετρήσεις έχουν γίνει στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου και έχει βρεθεί περισσότερο αέριο και από το Λεβιάθαν του Ισραήλ.
Το Ισραήλ λέει συνεκμετάλλευση με την Κύπρο και η επεξεργασία του προϊόντος να γίνεται στην Κύπρο. Και μας λέει ελάτε κι εσείς για να μπορούμε να διοχετεύσουμε το αέριο στην Ευρώπη. Κι εμείς λέμε όχι στην ΑΟΖ για να μη “στραβομουτσουνιάσουν” οι Τούρκοι. Έτσι έλεγαν και για την Κύπρο και δεν πέταξε ούτε αεροπλάνο γιατί στη συμφωνία έβαλαν το “χωροφύλακα”.. Ή μήπως δεν προχωράμε σε ΑΟΖ για να μη διαταράξουμε αυτό που επίκειται -και ο κόσμος στα διεθνή φόρα το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι- για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ;
Στο κοίτασμα νοτίως της Κρήτης, στο βυθό μας, έχουμε να τροφοδοτήσουμε με ενέργεια την Ευρώπη για 10 χρόνια! Γι’ αυτό και η Τουρκία έβαλε τη Γαύδο στις γκρίζες ζώνες και απορούσαμε όλοι και λέγαμε “Πού τη βρήκε τη Γαύδο; Καλά που δεν έβαλε και την Κεφαλονιά!”.
Εάν ανακηρύξει όμως αύριο δική της ΑΟΖ η Τουρκία, θα χαλάσει όλο το σχέδιο κι εσείς θα είστε υπόλογοι!
Θυμηθείτε και τα ευρήματα στην Κασσάνδρα, που δεν είναι αμελητέα.
Γι’ αυτό σας λέω: Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση και να έρθει η ανάπτυξη είναι με ουσιαστικές επενδύσεις για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.
Επιμήκυνση του χρέους, μειωμένα επιτόκια και ευρωομόλογο: Αυτή είναι η προίκα του κ. Παπανδρέου για να κάνει το μεγάλο άλμα. Θα είναι άδικο να μην τα εξασφαλίσουμε εδώ και τώρα.
Και να πω και κάτι άλλο: Μίλησε ο κ. Πάγκαλος για επιμήκυνση και του συνολικού χρέους και έχει δίκιο. Εάν δε γίνει αυτό, η χώρα δε θα βγει από την κρίση.
Θα περιμέναμε, τέλος, ένα ευέλικτο, δυναμικό και αποτελεσματικό νομοσχέδιο αλλά αντ’ αυτού έχουμε ένα νομοσχέδιο εξαιρετικά αδύναμο για τις περιστάσεις, γι’ αυτό και το καταψηφίζουμε».

Ύστερα από μεσολαβήσασες παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Πρωτόπαπα, και του πρώην Προέδρου της Βουλής, κ. Α. Κακλαμάνη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται η επίκληση του ελέους για να παρουσιαστούν ελεύθερα στη Βουλή σκέψεις, ιδέες και προοπτικές που ήδη αναφέρονται στα διεθνή φόρα. Ούτε είναι μείωση για τον Πρωθυπουργό, και μόνο που γίνεται συζήτηση στα διεθνή φόρα και θεωρείται από τα φαβορί. Για εμένα μακάρι να γίνει. Τιμή και δόξα για την Ελλάδα να βρίσκεται σε πρωταγωνιστικό ρόλο στα διεθνή φόρα. Αυτό θέλουμε. Άρα, λοιπόν, εγώ είμαι από εκείνους που το εύχομαι να γίνει και δεν είναι απαξιωτικό. Δεύτερο: Εάν ο αξιότιμος πρώην Πρόεδρος της Βουλής θεωρεί ότι είναι «απόδραση» το να φύγει από το πόστο του Πρωθυπουργού για να γίνει γραμματέας του ΟΗΕ, εγώ διαφωνώ τα μέγιστα. Μεγάλη υπόθεση μια χώρα να έχει το Γραμματέα δικό της. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η «πρεμούρα» στο ΠΑΣΟΚ, να διαψεύδετε κάτι το οποίο συζητείται σε όλα τα διεθνή φόρα. Σε όλους τους περιβάλλοντες χώρους εκείνων που παίρνουν απόφαση. Ήδη τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι κυβερνήσεις κάνουν συζητήσεις, ανταλλάσουν απόψεις για το θέμα αυτό.
Εάν, βέβαια, αυτό μπορεί να συνδεθεί με την τρέχουσα πολιτική, η οποία μπορεί να μείνει στην «κατάψυξη» για λίγο χρονικό διάστημα, μέχρις ότου τον Ιούλιο αποφασίσουν εκείνοι για το τι θα γίνει, αυτό αντιλαμβάνομαι ότι είναι πρόβλημα. Και γι’ αυτό λέω ότι η ΑΟΖ σήμερα υπόκειται στην δουλεία του ενδεχομένου. Ξεκάθαρα πράγματα. Εάν πάλι πιστεύει η κυβέρνηση ότι θίγεται από την διάδοση αυτών των ιδεών που ακούγονται σε όλα τα διεθνή φόρα, ας βγει επισήμως να κάνει μία δήλωση ο κ. Πεταλωτής ότι ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρθηκε, δεν ενδιαφέρεται δεν βολιδοσκοπήθηκε γι’ αυτή τη θέση και να τελειώσει αυτή η συζήτηση. Δεν γίνεται όμως, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει καπνός».

Ύστερα από νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, κ. Α. Κακλαμάνη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Με εγκαλέσατε γιατί ζήτησα η επιμήκυνση να περιλαμβάνει όλο το χρέος. Ο «νούμερο 2» της κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος, το είπε ευθέως χθες, ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η πατρίδα, είναι η επιμήκυνση του όλου χρέους. Εγκαλείται ένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης το οποίο έχει την άποψη αυτή και δεν εγκαλείτε τον Αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως;
Επομένως, ή δεν ξέρετε τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ή τα λέτε σε μένα, όπως τα λέει «στη νύφη, να τα ακούσει η πεθερά». Επειδή σας φοβίζει η πεθερά, καθώς είναι ολίγον σωματώδης και άγρια, τα λέτε σε μένα. Επομένως, συνεννοηθείτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πριν έρθετε εδώ».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ