Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.12.13




ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2014



Κύριοι συνάδελφοι, σήμερα αισθάνομαι μία συστολή μιλώντας για δεύτερη φορά επί ενός κρατικού Προϋπολογισμού και αισθάνομαι συστολή γιατί μιλώ σε λιγότερους Έλληνες, γιατί σήμερα η Eurostat αποκάλυψε ότι είμαστε λιγότεροι κατά εξήντα χιλιάδες Έλληνες στον ελλαδικό χώρο σε σχέση με το 2012, δηλαδή μία Βέροια των σαράντα χιλιάδων και μία Αλεξάνδρεια των είκοσι χιλιάδων λιγότεροι. Υπάρχει υπογεννητικότητα. Τα νέα ζευγάρια δεν τολμούν να κάνουν παιδιά. Έχει αγχωθεί όλος ο πληθυσμός. Μάλιστα προχθές στη Βουλή έγινε μία ημερίδα για να μας περιγράψει τους νέους δείκτες απόγνωσης. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου εσάς της Κυβέρνησης ώστε να αναρωτηθείτε γιατί είμαστε εξήντα χιλιάδες Έλληνες λιγότεροι;

Αυτό λέει η Eurostat, αλλά η συστολή μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν πρόσφατα διάβασα ότι, πέρα από τους εξήντα χιλιάδες λιγότερους Έλληνες της υπογεννητικότητας, είμαστε ακόμα σαράντα χιλιάδες Έλληνες λιγότεροι οι οποίοι καταγράφηκαν μόνο στη Γερμανία. Το επιστημονικό και εργατικό προσωπικό που αναχώρησε από τη χώρα για να βρει ένα καλύτερο μέλλον στην κεντρική Ευρώπη είναι σαράντα χιλιάδες, δηλαδή μιλάμε για άλλη μία πόλη σαν την Κοζάνη. Μιλάμε για δυο-τρεις πόλεις λιγότερες.

Έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τόσους Έλληνες; Έχετε την ευχαρίστηση εσείς στο «κυβερνείο» να αντιμετωπίζετε αυτή τη σμίκρυνση του ελληνικού πληθυσμού φέρνοντας «τέρατα» όπως αυτός ο Προϋπολογισμός;

Δεν ήμουν Βουλευτής όταν στο Καστελόριζο είχα δει εκείνον τον άνθρωπο με το ύφος του προτεστάντη, με την αλήθεια του Ιεχωβά, που μας έλεγε ότι θα πάμε στο μνημόνιο όπως πήγε ο Μωυσής και έφερε τις ιερές πέτρες με τις δέκα εντολές. Έφεραν το μνημόνιο και το κρέμασαν με τις πέτρες στο λαιμό μας. Τότε, λοιπόν, μ’ εκείνο το ύφος εκείνος ο πρώτος Πρωθυπουργός Παπανδρέου μας έλεγε ότι είμαστε τεμπέληδες, ότι χρωστάμε. Το χρέος τότε – είμαι πάρα πολύ λακωνικός στους αριθμούς - ήταν 330 δισεκατομμύρια. Μας είπε τεμπέληδες, μας είπε οκνούς, μας είπε σπάταλους, μας είπε άεργους.

Ποια είναι η αλήθεια; Θα αναφέρω πέντε αριθμούς. Από το 1992 μέχρι τότε είχαμε δώσει 563 δισεκατομμύρια στους δανειστές της κεντρικής Ευρώπης. Άλλα 214 προλάβατε να δανειστείτε στην τριετία. Απολύσατε, ρημάχτηκε η «ραχοκοκαλιά» της αγοράς, το λιανεμπόριο, ο μέσος έμπορος.

Οι ένστολοι υπέστησαν μια απίστευτη ήττα σε ψυχολογικό και σε εθνικό επίπεδο.

Πήρατε μέτρα 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πουλήσατε ακίνητα τα οποία τα νοικιάσατε ξανά με τη μέθοδο του lease back. Χρωστάει 2 δισεκατομμύρια ο ΕΟΠΥΥ, χρωστάνε όλοι οι δήμοι, χρωστάει της Παναγιάς τα μάτια κάθε υπηρεσία για να εμφανίσετε σώνει και καλά ένα πρωτογενές πλεόνασμα που ζήτησε ο Ευρωπαίος λογιστής.

Ξέρετε πόσο περιορίσατε μετά από όλα αυτά το εθνικό χρέος; Το περιορίσατε 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Και ετοιμαζόμαστε να πάρουμε ξανά δόσεις. Ο πληθυσμός μικραίνει και εσείς εκεί.

Βλέπω το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων - από την τηλεόραση τον ξέρω. Κύριε Θεοχάρη, πετάξτε τα κομπιούτερ. Σας παρακαλώ πολύ πετάξτε τα. Ελάτε να βγούμε στον κόσμο να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν πάει καλά η πατρίδα. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας. Πρώτη φορά σας συναντώ έτσι σαν φυσικό πρόσωπο, αλλά δεν πάει καλά η πατρίδα.

Είμαι υπεύθυνος Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης. Μια κουβέντα θέλω να πω, δεν θα ασχοληθώ με το αγροτικό ζήτημα. Τι να λύσω σε έναν Προϋπολογισμό που κανείς μας στην ουσία δεν μπορεί να διαβάσει, με κονδύλια που είναι ακατάληπτα, με προσθέσεις και αφαιρέσεις πίσω από τις οποίες κρύβονται κουρτίνες, με άλλα μυστικά νούμερα, με ομόλογα που θα έρθουν;

Ακούστε ποια είναι η αλήθεια. Από τα θεωρεία έχω την τιμή να έχω ένα φίλο. Είναι ο Λουκμακιάς Θανάσης, ο οποίος είναι προβατοτρόφος στη Ξάνθη. Εκπροσωπεί δύο χιλιάδες προβατοτρόφους από τη Ξάνθη. Αύριο σφάζονται επτακόσια πρόβατα ακόμα στη Ξάνθη από ευλογιά, προστιθέμενα στα τεσσεράμισι χιλιάδες κεφάλια που ήδη εσφάγησαν. Στο σύνολο της Θράκης μέχρι τώρα έχουν θανατωθεί λόγω της ευλογιάς, δεκαέξι χιλιάδες πρόβατα. Το κακό είναι τρομακτικό.

Βγαίνει το Υπουργείο τώρα και στους ανθρώπους αυτούς λέει «θα σας δώσω 10 ευρώ για να τα σιτίσετε για είκοσι ημέρες». Για τις υπόλοιπες μέρες, τώρα που τα έχουν σταβλισμένα και έγκλειστα, όπως υποχρέωσε η κτηνιατρική, τι θα κάνουν; Τι θα κάνουν οι άνθρωποι που είναι σε ακτίνα πέρα των τριών χιλιομέτρων και μέχρι δέκα, που και αυτοί τα κλείνουν μέσα πια, τα σταβλίζουν; Αυτοί πως θα μπορέσουν να σιτίσουν αυτά τα ζωντανά;

Και η αποζημίωση είναι 2 εκατομμύρια ευρώ. Πού να την ψάξω; Αγαπητοί φίλες και φίλοι Βουλευτές, νομοθέτες, συνάδελφοι, που να την ψάξουν αυτοί οι άνθρωποι;

Ακούστε την παράνοια: Είναι ένα εκατομμύριο πρόβατα και έχουν είκοσι κτηνοτρόφους σε όλη τη Θράκη. Εγώ ντρέπομαι να συναντήσω αυτόν τον άνθρωπο, ντρέπομαι να πάω στη Θράκη. Τι να πω σε αυτούς τους ανθρώπους; Φόρεσα τη γραβάτα μου και ήρθα εδώ να εξαγγείλω λόγους; Σε ποιον; Σε έναν πένθιμο λαό; Σε μια πένθιμη κτηνοτροφία; Σε μια πένθιμη  αγροτική ανάπτυξη;

Και προσέξτε, έρχεται αφθώδης πυρετός από την Αδριανούπολη. Οι Τούρκοι εμβολιάζουν, λέει, τα ζωντανά, αλλά αυτό δεν το προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν θα μας ρωτήσει ο αφθώδης πυρετός. Θα έχουμε θέματα. Έρχονται πράγματα και θάματα και πρέπει να προστατέψουμε την ελληνική κτηνοτροφία, όχι με αυτόν τον ιλαρό τρόπο καταργώντας τα βοσκοτόπια για να μην μπορούν οι άνθρωποι να πάρουν τις επιδοτήσεις.

Η πολιτική είναι διάλογος, φίλες και φίλοι. Από τον υπαρκτό σοσιαλισμό που κάποτε μισούσαμε, όλοι μαχόμασταν, ήμασταν ενάντια και τον είδαμε να καταρρέει, τώρα ζούμε τον υπαρκτό νεοφιλελευθερισμό.

Αφήστε αυτά που ξέρετε. Αφήστε του φίλους σας και σταματήστε να νέμεστε την εξουσία με την έννοια του κατόχου. Δεν είναι δικό σας το ΕΣΠΑ για να το μοιράζετε όπου γουστάρετε. Επιτρέψτε στην αστική τάξη να ορθοποδήσει. Αλλάξτε το μοντέλο. Φύγετε από τους φίλους. Φύγετε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Φύγετε από τους μεγαλοβιομήχανους που σας αγάπησαν και τους αγαπήσατε, τους εντιμότατους φίλους σας. Επιτρέψτε στην αστική τάξη να ζήσει.

Δεν ξεχνάμε ότι στη μακρά περίοδο του διαφθορείου της εποχής Σημίτη είδαμε Ολυμπιακούς, είδαμε Χρηματιστήρια. Δεν τα ξεχνάμε. Είδαμε υποβρύχια για τα οποία δεν ξέρω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τώρα μια πρόταση, που δυστυχώς ελπίζω να μη λειτουργήσει ως «πλυντήριο» για κάποιους. Φοβάμαι ότι θα λειτουργήσει ως «πλυντήριο» και κάποιοι θα απαλλαγούν. Μην τολμήσετε να τους απαλλάξετε με ελαφρά τη καρδία.

Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων. Μην τολμήσετε! Θα είμαστε απέναντι. Η πρώτη κατοικία των Ελλήνων είναι απαραβίαστη και δεν θα πρέπει σε καμία υποτακτική σας επίκυψη να συναινέσετε σε ένα τέτοιο έγκλημα.

Μην τολμήσετε για τους πλειστηριασμούς. Σας το λέμε εγκαίρως.

Και προσέξτε, αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι άθροισμα. Ξέρω λίγα μαθηματικά, πολύ λιγότερη αριθμητική. Δεν μπόρεσα να αντιληφθώ όλες τις λεπτομέρειες του Προϋπολογισμού. Μπορώ να σας πω, όμως, ότι δεν είστε άθροισμα εσείς που συγκυβερνάτε. Είστε γινόμενο. Είστε πολλαπλασιασμός. Και όταν στο γινόμενο ο ένας από τους δύο είναι μηδέν, το αποτέλεσμα είναι πάντα μηδέν.

Μηδέν, λοιπόν, από μένα. Μηδέν σε αυτό το κουφάρι του Προϋπολογισμού. Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα χαρτιά σας. Μ’ ενδιαφέρει ο κόσμος έξω. Και δεν ξέρω πώς να τον υπερασπιστώ πια σ’ αυτή τη λαίλαπα που έχετε εφαρμόσει στον ελληνικό λαό.

Καταψηφίζω τον Προϋπολογισμό.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ