Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.12.13

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ




ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2014



«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα ψηφίσουμε ή όχι τον υπό κρίση Προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος βρίσκει τη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στη χειρότερη θέση από τις είκοσι οχτώ χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όρους κινδύνου φτώχειας και στην τέταρτη χειρότερη θέση σε όρους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Δυόμισι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, τρία εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, δηλαδή στερούνται βασικών αγαθών και έχουν παροδική εργασία.

To 66,2% των ανέργων αναζητούν εργασία πάνω από έναν χρόνο. Βρισκόμαστε δηλαδή σε ένα στάδιο μόνιμης ανεργίας. Τα κρούσματα των θανάτων και του κινδύνου ζωής από έλλειψη τροφής και φαρμάκων και τώρα το χειμώνα από έλλειψη θέρμανσης αυξάνονται καθημερινά.

Πριν από λίγες ημέρες, κύριοι συνάδελφοι, στην Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης, μία από τις φτωχότερες και πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της Θεσσαλονίκης, πέθανε ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι από αναθυμιάσεις από μαγκάλι, γιατί ζούσε σε ένα σπίτι χωρίς τα στοιχειώδη που όλοι δικαιούται να έχουν.

Χθες το βράδυ, στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, μία περιοχή στην οποία ζει μεγάλος αριθμός πάμφτωχων Ελλήνων, κινδύνευσε να καεί ολόκληρη οικογένεια, γιατί δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα και χρησιμοποιούσαν κεριά. Το πεντάχρονο παιδί της οικογένειας και η γιαγιά του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, τώρα που εμείς συζητάμε εδώ ήσυχα.

Σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, όπου το κρύο είναι δριμύ, ηλικιωμένα άτομα και μικρά παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο εξαιτίας της ανάλγητης και αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζετε, που στερεί τους συνανθρώπους μας από τη θέρμανση.

Και αυτό γίνεται στο όνομα στης πάταξης της λαθρεμπορίας του πετρελαίου, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι κάνουν τη μεγάλη λαθρεμπορία και φοροδιαφυγή και ωφελούνται δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ. Είναι οι φίλοι σας στους οποίους ξεπουλάτε έναντι πινακίου φακής κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Μελισσανίδης, στον οποίο σχεδόν χαρίσατε τον ΟΠΑΠ και μάλιστα χωρίς καν να καταβάλει ολοσχερώς το ασήμαντο τίμημα. Είναι αυτός που, όπως είναι γνωστό σε όλους από δημοσιεύματα του Τύπου, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ εδιώκετο σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή, με συνήγορο του κυρίου Πρωθυπουργού τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη. Η υπόθεση ανεβλήθη εννέα φορές, με αποτέλεσμα η πράξη της λαθρεμπορίας να παραγραφεί.

Καταθέτω σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου για να καταχωριστούν στα Πρακτικά.

Αυτά συμβαίνουν όταν καθημερινά οδηγούνται στα δικαστήρια και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για χρέη προς το δημόσιο πληθώρα βιοπαλαιστών, που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους γιατί δεν έχουν, γιατί τους τα πήρατε όλα τα τρία τελευταία χρόνια.

Τώρα με αυτόν τον κατάπτυστο προϋπολογισμό έρχεστε να ισοπεδώσετε τη μεσαία τάξη και τους αγρότες και να ρίξετε στους νέους φούρνους της Μέρκελ και του Δ’ Ράιχ τους άνεργους, τους ανάπηρους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Περικόπτετε σε τέτοιο βαθμό τις δαπάνες για την Υγεία, ώστε η νοσοκομειακή περίθαλψη και η αγορά φαρμάκων να είναι προσιτή μόνο στους έχοντες πλέον. Οι υπόλοιποι πρέπει να πεθάνουν με τις οδηγίες και τις ευλογίες του κ. Άδωνι Γεωργιάδη! Αυτό είναι το success story για το οποίο επαίρεστε, κύριοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης.

Και ενώ επικρατούν συνθήκες εξαθλίωσης των Ελλήνων, προβαίνετε σε μια καθαρά φοροληστρική επιδρομή, βάσει της οποίας ενώ το ονομαστικό ΑΕΠ θα αυξηθεί μόλις κατά 0,1%, τα φορολογικά έσοδα προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2,8%. Αυτό σημαίνει πως για κάθε ένα ευρώ που αυξάνεται το ΑΕΠ τα φορολογικά έσοδα θα πρέπει να αυξάνονται κατά 30 ευρώ. Οι φόροι στην ακίνητη περιουσία αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,153 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και να φτάσουν τα 3,9 δισεκατομμύρια, χωρίς να υπάρχουν προοδευτικοί συντελεστές και χωρίς να προβλέπονται αφορολόγητα όρια κατ’ αυτόν τον τρόπο παρουσιάζετε μία αύξηση της τάξεως του 41,4%.

Προκειμένου η κυβέρνησή σας να αγγίξει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιβάλλει τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, από τον οποίο υπολογίζει να εισπράξει το δημόσιο ταμείο 2,5 με 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό που θα επιτύχει, όμως, είναι να επιβληθούν από το δημόσιο κατασχέσεις στην ακίνητη περιουσία τουλάχιστον εκατόν πενήντα χιλιάδων φορολογουμένων, που έχουν μεν ακίνητα, τα περισσότερα όμως είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες με δάνεια, τα οποία δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν και θα δημευθούν.

Το τελευταίο το είπα προς απάντηση στο κατά τα άλλα αγαπητό συνάδελφο κ. Νεράντζη, που έφυγε, ο οποίος επικαλέσθηκε τη γνωστή ρήση του Αριστοτέλη. Εγώ θα έλεγα, κύριε συνάδελφε, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί.

Προβλέπεται ότι το 2014 θα πληρώσουμε για εξυπηρέτηση του χρέους και των τόκων περίπου 65 δισεκατομμύρια επί συνόλου δαπανών Τακτικού Προϋπολογισμού 116.524.000.000. Αυτά τα δισεκατομμύρια θα προέλθουν από αποκρατικοποιήσεις έναντι πινακίου φακής, από το πρωτογενές πλεόνασμα και από την εξουθενωτική φορολόγηση. Στην ουσία θα προέλθουν από την πλήρη φτωχοποίηση του 80% των πολιτών και την ολοσχερή ισοπέδωση της μεσαίας τάξης.

Μας λέτε ότι το μνημόνιο τελειώνει το 2014. Αυτό δεν είναι αληθές. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δανειοδοτεί την Ελλάδα μέχρι το 2016, άρα μέχρι το 2016 δεν γλιτώνουμε από αυτούς!

Δεύτερον, αποκρύπτετε ότι υπάρχει ρήτρα σύμφωνα με την οποία θα συνεχιστεί η εποπτεία μέχρι να εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% του χρέους. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα βρίσκεται κάτω υπό ενισχυμένη συνεχή επιτήρηση, δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα μέχρι το 2047. Και ενώ από αυτά τα στοιχεία προκύπτει εξυπηρέτηση ενός αέναου χρέους, για μια ακόμη φορά δεν έχετε εγγράψει στον Προϋπολογισμό τις γερμανικές επανορθώσεις.

Οι απαιτήσεις της Ελλάδας από την Γερμανία από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και από τις γερμανικές επανορθώσεις σε κεφάλαιο ανέρχονται σε 162 δισεκατομμύρια, πλέον τόκων, από το 1941. Αυτά τα ποσά η Κυβέρνηση όφειλε να τα είχε εγγράψει στον Προϋπολογισμό για το 2014, γιατί με την εγγραφή τους και την κοινοποίησή τους στη Γερμανία θα δρομολογούνταν εξελίξεις, δηλαδή θα άνοιγε ένας θεσμικός πλέον διάλογος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι θα αναγκαζόταν η Γερμανία να προσέλθει και να αποδείξει ότι δεν οφείλει αυτά τα χρήματα.

Με αυτά τα 162 δισεκατομμύρια, πλέον των τόκων, θα μπορούσαμε να εξοφλήσουμε ολόκληρο το χρέος μας και να ανασυγκροτήσουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας.

Επομένως, τον Προϋπολογισμό που φέρνετε τον καταψηφίζω, γιατί είναι ένας προϋπολογισμός ανέφικτος, αντικοινωνικός, αναποτελεσματικός και προφανώς άδικος. Τον καταψηφίζω γιατί, με τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών που περιέχει, ευτελίζει σε τέτοιο βαθμό την ποιότητα των κοινωνικών παροχών, ώστε αποδομεί εντελώς το κοινωνικό κράτος. Τον καταψηφίζω τέλος, γιατί αυτός ο Προϋπολογισμός δεν οδηγεί στην ανάπτυξη των Ελλήνων, αλλά στην αρπαγή των κόπων τους και κηρύσσει επίσημα τη φτωχοποίησή τους».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ