Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.7.10

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να αντισταθείτε έστω και στο τελευταίο λεπτό. Για το αν είναι ή όχι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, κάντε ένα πείραμα: Στήστε τώρα κάλπη, να δείτε αν οι δικοί σας βουλευτές θα το ψηφίσουν. Δεν μπορεί να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Είναι η βαρβαρότητα της βαρβαρότητας. Κι εσείς πήγατε στις εκλογές με το σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Ξεχάσατε το πρώτο και υπηρετείτε το δεύτερο!».

Παρέμβαση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, για ζητήματα αντισυνταγματικότητας που τέθηκαν αρχικώς κατά τη σημερινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και ρυθμίσεις στις Εργασιακές Σχέσεις».

Οι ερωτώντες βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης Βασίλης Μουλόπουλος Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Μιχάλης Κριτσωτάκης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό:
Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: Μετατάξεις υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Οι ερωτώντες βουλευτές Φώτης Κουβέλης Θανάσης Λεβέντης Νίκος Τσούκαλης Γρηγόρης Ψαριανός

Έλεγχοι ΣΔΟΕ για μίζες στις προμήθειες ιατροφαρμακευτικών υλικών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 

Η Βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Θέμα: Γεωπολιτική Απομόνωση της Ελλάδας

Στο πόδι η Πελοπόννησος για το σιδηρόδρομο

ΕΡΩΤΗΣΗ
6.07.2010
Προς τον κ. Υπουργό:
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Στο πόδι η Πελοπόννησος για το σιδηρόδρομο

Eρωτάται η κα. Υπουργός Υπάρχει μέριμνα ώστε να χρηματοδοτηθεί ως προς τα αναγκαία αυτή η προσπάθεια; Ο ερωτών Βουλευτής Γαληνός Σπυρίδων

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Ενίσχυση Ομάδας Μαθητών της Λέσβου που Συμμετέχει στον Πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Προσχέδιο νόμου για εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων

Σχέδιο νόμου
«Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».

(Ως προς το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας) Κινητικότητα μπορεί να φαίνεται διότι ο κ. Γκρουέφσκι στέλνει κάποια δειλά μηνύματα ότι αντιλαμβάνεται πλέον ότι πρέπει ν' αλλάξει στάση εάν θέλει να δει πραγματικό ευρωπαϊκό μέλλον για τη χώρα του. Και γι' αυτό εμείς λέμε "περιμένουμε, εάν θέλεις με εποικοδομητικό τρόπο να συζητήσεις, εδώ είμαστε, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να δούμε με σοβαρότητα το θέμα και να προχωρήσουμε".

Συνέντευξη ΑΝΥΠΕΞ, κ. Δ. Δρούτσα, στον ρ/σ Real fm και τo δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2010

Σημεία Ομιλίας ΥΠΟΙΑΝ κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή με θέμα τη συζήτηση του σχεδίου νόμου "Ρύθμιση των Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων"

Σημεία Ομιλίας ΥΠΟΙΑΝ κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή με θέμα τη συζήτηση του σχεδίου νόμου "Ρύθμιση των Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων"

Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΓΙΑ TO Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ».

ΟΜΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2010

"ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 2007/64/ΕΚ, 2007/44/ΕΚ ΚΑΙ 2010/16/ΕΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ".

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ροδούλα Ζήση, στην παρέμβασή της προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για τις σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών κ. Maro? ?ef?ovi?, σημείωσε ότι, όπως προκύπτει και από τη σχετική αναφορά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συμμετοχή των εθνικών Κοινοβουλίων στη διαδικασία του πολιτικού διαλόγου με την Επιτροπή συνεχώς ενισχύεται, ιδίως μετά τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισαβόνας και των νέων ρυθμίσεων για το νέο ρόλο των εθνικών Κοινοβουλίων.

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση της κας Ζήση για το ρόλο των εθνικών Κοινοβουλίων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τακτικής Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC Chairpersons Meeting), η οποία έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ