Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.5.10

Ψηφίστηκε στην επιτροπή το ν/σ για τα μέτρα

«Το δίλημμα είναι σαφές: Είτε ψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο και σώζουμε τη χώρα, είτε δεν το ψηφίζουμε και αφήνουμε τη χώρα να καταρρεύσει. Το κάθε κόμμα θα κληθεί να απαντήσει χωρίς φιοριτούρες. Ή παίρνουμε τα 110 δισ., ή δεν τα παίρνουμε και πάμε σε στάση πληρωμών».

Με ψήφους 153 υπέρ (ΠΑΣΟΚ) και 127 κατά (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ)

Με ψήφους 153 υπέρ (ΠΑΣΟΚ) και 127 κατά (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) σε σύνολο 280 παρόντων βουλευτών - κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε το ΚΚΕ - ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Εκφράζουμε την οδύνη μας για το θάνατο των συμπολιτών μας εργαζομένων. Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι αναπαλλοτρίωτη αξία. Οι χιλιάδες των εργαζομένων που κατέβηκαν στους δρόμους, κατέβηκαν για να αποκρούσουν τα απαράδεκτα μέτρα που τεμαχίζουν την κοινωνία. Κατέβηκαν στους δρόμους να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια της ζωής τους και τα κοινωνικά τους δικαιώματα. Αυτοί που βιαιοπράγηγσαν, αντιστρατεύονται το δημοκρατικό κίνημα των πολιτών που διεκδικεί και ουσιαστικά ενισχύουν τη συντήρηση και την αντίδραση, προκαλώντας και εγείροντας συντηρητικά ανακλαστικά. Η καταδίκη από τη μεριά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι απερίφραστη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

«Ζούμε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κρίσιμες στιγμές. Θέλω, πρώτα, να εκφράσω τη συντριβή μου και την οδύνη της Παράταξής μας, για τα αθώα θύματα του φανατισμού και της τυφλής βίας. Αυτό που συνέβη δείχνει, όχι μόνο ότι τα ακραία στοιχεία τρομοκρατούν το Λαό, αλλά και τον δολοφονούν. Είμαστε εδώ όλες οι παρατάξεις για να εκφράσουμε τη βούλησή μας για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας, που λειτουργεί με βάση θεσμούς και κανόνες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αθήνα, 5 Μαΐου 2010
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είμαστε όλοι βαθιά συγκλονισμένοι από τον άδικο θάνατο τριών εργαζομένων, συμπολιτών μας. Συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα μιας ωμής δολοφονικής ενέργειας. Εκεί οδηγεί η ανεξέλεγκτη βία, εκεί οδηγεί η πολιτική ανευθυνότητα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη βία σ’ αυτόν τον τόπο, παραδοσιακά, την επιλέγουν εκείνοι που φοβούνται το λαό. Εκείνοι που σήμερα τρόμαξαν από την μαζική παρουσία του στους δρόμους.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή,
μετά τα τραγικά σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση εργασίας οι υπάλληλοι της Βουλής

Τετράωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν για την Τετάρτη, τις ώρες 11.00 - 15.00, οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και «εμποδίζοντας, κατά τον τρόπο αυτό, την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου».

Στη Βουλή το ν/σ για τα οικονομικά μέτρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο". Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, με το σχέδιο νόμου προτείνονται μέτρα και πολιτικές που έχουν ως στόχο το εθνικό συμφέρον και την προστασία των Ελλήνων πολιτών.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ