Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.11.10

* Παραπομπή τριών στο δικαστικό συμβούλιο* NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Παραπομπή τριών στο δικαστικό συμβούλιο

Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο, τριών από τους πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ. που είχαν αρχικά προταθεί, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ομιλία της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στη Βουλή για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

17/11/2010
Ομιλία της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στη Βουλή για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Δήλωση

Ο Θοδωρής Δρίτσας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος,
Εισηγητής - Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,
μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “FAST TRACK”

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “FAST TRACK”

Ερώτηση των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τάσου Κουράκη και Ευαγγελίας Αμμανατίδου –Πασχαλίδου για την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική αύξηση ύψους 40% των διοδίων τελών στα Μάλγαρα.

17/11/2010
Ερώτηση των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τάσου Κουράκη και Ευαγγελίας Αμμανατίδου –Πασχαλίδου για την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική αύξηση ύψους 40% των διοδίων τελών στα Μάλγαρα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Θα ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων; 2. Υπάρχει συμφωνία για παραχώρηση ποσοστού από τα τέλη των διοδίων Μαλγάρων από το δημόσιο προς την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» και σε ποιο ύψος ανέρχεται; 3. Θα προβούν στο συνολικό επανασχεδιασμό της δημόσιας διαχείρισης των εθνικών οδών με στόχο την κατάργηση των διοδίων, ώστε προτεραιότητα να αποτελεί η ασφάλεια των διερχόμενων και όχι η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα; Ζητάμε την κατάθεση των σχετικών εγγράφων σε περίπτωση συμφωνίας παραχώρησης ποσοστού από τα τέλη των διοδίων Μαλγάρων μεταξύ του δημόσιου και της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε».

17/11/2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Απαράδεκτη και αιφνιδιαστική αύξηση 40% των διοδίων τελών στα Μάλγαρα.

Ερώτηση προς την κα Υπουργό
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Ενίσχυση του μαθήματος Πληροφορικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Παρέμβαση των βουλευτών Θανάση Λεβέντη και Νίκου Τσούκαλη στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο fast track.

Δημοκρατική Αριστερά:
Ναι στις επενδύσεις όχι στις θεσμικές εκπτώσεις.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αν και δεν επέτυχε τον αντικειμενικό της στόχο που ήταν η κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος, κατάφερε να δώσει στην ελληνική πολιτική ζωή ένα σύμβολο ή καλύτερα ένα βάθρο νομιμοποίησης για τις αποφάσεις που πήραν όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις από το 1974 και μετά. Με άλλα λόγια η πολιτική ζωή της χώρας μεταπολιτευτικά τροχιοδρομήθηκε πάνω στις ράγες που έστησε η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973.

Ομιλία Ροντούλη στη Βουλή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από τον Πρόεδρο της Βουλής

Αθήνα,17 Νοεμβρίου 2010
Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο
από τον Πρόεδρο της Βουλής

Στο Μνημείο του Πολυτεχνείου απέτισε φόρο τιμής το πρωί, καταθέτοντας στεφάνι, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ως επικεφαλής διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας.

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ