Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.11.10

Ερώτηση των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τάσου Κουράκη και Ευαγγελίας Αμμανατίδου –Πασχαλίδου για την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική αύξηση ύψους 40% των διοδίων τελών στα Μάλγαρα.

17/11/2010
Ερώτηση των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τάσου Κουράκη και Ευαγγελίας Αμμανατίδου –Πασχαλίδου για την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική αύξηση ύψους 40% των διοδίων τελών στα Μάλγαρα.



Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική αύξηση της τιμής του τέλους διοδίων στα Μάλγαρα.
Στην ερώτηση οι βουλευτές επισημαίνουν ότι μόλις μία μέρα μετά τις εκλογές, στις 16 Νοέμβρη, η κυβέρνηση επέβαλε πρόσθετο χαράτσι στους διερχόμενους οδηγούς από το σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, τα οποία λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο. Η αύξηση κατά 40% στα τέλη, από 2 σε 2,80 ευρώ, είναι εξοργιστική και φαίνεται να επιβεβαιώνει δημοσιεύματα ότι αποτελεί αντιπαροχή από το ελληνικό δημόσιο προς την εταιρεία εκμετάλλευσης των διοδίων του Αιγινίου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», ύστερα από απαίτηση της για «διαφυγόντα» κέρδη εξαιτίας της μη λειτουργίας των τελευταίων.
Σημειώνουν επίσης ότι οι αυθαίρετες αυξήσεις στα υπάρχοντα διόδια και το υψηλό αντίτιμο στα νέα που κατασκευάζονται πραγματοποιούνται σε μία περίοδο κατά την οποία μισθοί και συντάξεις περικόπτονται.
Τέλος ζητούν από τον Υπουργό την άμεση ανάκληση της αύξησης που επιβλήθηκε στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων και υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα του συνολικού επανασχεδιασμού της δημόσιας διαχείρισης των εθνικών οδών με στόχο την κατάργηση των διοδίων, ώστε προτεραιότητα να αποτελεί η ασφάλεια των διερχόμενων και όχι η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ