Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.11.10

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “FAST TRACK”

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “FAST TRACK”



Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.): «Σήμερα πρέπει να σκεφτούμε τα πραγματικά συνοδά περιστατικά. Κάθε χρόνο εισέρχονται 180.000 άτομα στην αγορά εργασίας. Οι 130.000 είναι λαθρομετανάστες –όπως παραδέχτηκε εδώ στη Βουλή ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Έρχονται εδώ και δε φεύγουν με transit για άλλη χώρα, παραμένουν. Από όλους αυτούς άλλοι θα στραφούν στην επαιτεία, άλλοι στο έγκλημα και άλλοι θα αναζητήσουν δουλειές για να ζήσουν. Αυτό δεν αλλάζει.
Όλοι συμφωνούμε ότι οι πελατειακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. “φόρτωσαν” το Δημόσιο. Χρειαζόμαστε 400.000 υπαλλήλους και σήμερα η απογραφή έδειξε ότι έχουμε πάνω από 1.200.000. Να μην πούμε για τις ακραίες φωνές που έχουν ακουστεί μέσα στην Αίθουσα για 100.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο…
Μόνος εργοδότης έχει μείνει ο ιδιωτικός τομέας. Και κάποιοι βρίζουν αυτόν τον εργοδότη.. Βρίζουμε αυτόν που δίνει ζωή και τροφή σε κάποιον που δε μπορεί να το κάνει μόνος του. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δε μπορούν να το κάνουν μόνοι τους και πρέπει να ακουμπήσουν σε κάποιον που είναι “εκ προοιμίου εχθρός”.
Το ζήτημα είναι να έρθουν επενδύσεις. Και πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε μία πλασματική εικόνα –γιατί πραγματική δε δίνουμε- σε κάποιον “τρελό” να έρθει να δώσει τα λεφτά του να επενδύσει εδώ, στη χώρα της αστάθειας; Γιατί τρελός θα είναι για να έρθει εδώ όταν μπορεί να πάει σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, να κάνει τη δουλειά του σε 15 μέρες, να βρει ένα ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον γι’ αυτόν και μία φορολογία 10 και 15%, έναντι 40 εδώ;
Και γιατί να έρθει εδώ; Γιατί τον έχουμε ανάγκη να έρθει, αλλιώς πτωχεύουμε.
Και πριν κάποιους μήνες φώναζα εδώ στη Βουλή να βγουν από το συρτάρι οι επενδύσεις και να τις αναλάβει το γραφείο του Πρωθυπουργού. Και είμαι ικανοποιημένος σήμερα κ. Παμπούκη.
Αλλά δεν φτάνει αυτό το νομοσχέδιο. Και σας λέω ότι έρχεται εδώ κάποιος “τρελός”, εραστής της Ελλάδας, να επενδύσει παρά το χειρότερο επενδυτικό περιβάλλον σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Βαλκάνια. Έρχεται λοιπόν και του “τραβάει” κάποιος μία ένσταση. Έρχεται, λ.χ., ο “ζουρλός” ο Βωβός και δίνει τα λεφτά του να πάει να φτιάξει μία περιοχή που κυκλοφορούν σήμερα φίδια και έρχεται το ΣτΕ και λέει όχι. 10.000 άνθρωποι θα δούλευαν σήμερα.. Aλλά το ΣτΕ λέει όχι, να μην προχωρήσει. Τι θα κάνετε, κ. υπουργέ, με τις ασφυχτικές διατάξεις και το μοχλό ανάσχεσης του ΣτΕ; Το ίδιο συμβαίνει και με τα δημόσια έργα που κάνουν 10 χρόνια να προχωρήσουν. Πρέπει σε ένα μήνα να βγαίνει απόφαση. Αν δεν κάνετε κάτι, δεν προχωράτε. Ματαιοπονείτε! Πρέπει, όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ Νομοθετικής-Εκτελεστικής εξουσίας και ΣτΕ, να υπάρχει μία “διαιτησία” μεταξύ τους.
Όταν ήταν να γίνει η Αττική Οδός, πάλι κάποιοι φώναζαν εδώ μέσα για το δεντράκι που θα κοβόταν. Τώρα που δε μπορούμε να κάνουμε χωρίς Αττική Οδό, που με την Αττική Οδό πάμε άνετα όπου θέλουμε δεν το σκεφτόμαστε το δεντράκι; Δε λέω, ωραία είναι να κάνουμε πικ-νικ κάτω από τα δεντράκια, αλλά πρέπει να έχουμε λεφτά πρώτα για να αγοράσουμε ψωμί και τυρί για να το κάνουμε το πικ-νικ.
Επενδύσεις δεν έρχονται. Αυτό το σχέδιο νόμου είναι ένα δειλό βήμα. Δε φτάνει όμως. Μπορείτε να κάνετε κι άλλα. Εμείς θα σας ενισχύσουμε με την ψήφο μας.
Ακούω για ενίσχυση νέων επιχειρήσεων μέσω τραπεζών. Τι θα γίνει όμως και με αυτές που υφίστανται ήδη για χρόνια; Να πάρουν μία πνοή από το τραπεζικό σύστημα το οποίο ενισχύθηκε από το κράτος. Ας πούμε για 3 χρόνια να πληρώνουν δόση μόνο για το κεφάλαιο που έχουν δανειστεί.
Και μιας και μιλάμε για τις επιχειρήσεις και έχετε αναλάβει τις επενδύσεις κ. υπουργέ, να απαλλάξουμε τον επιχειρηματικό κόσμο από το βρόγχο του Τειρεσία. Πολλές επιχειρήσεις έπεσαν από αυτό. Δε μπορεί να “φεύγει” του άλλου μία επιταγή, ένα γραμμάτιο και να κλείνουν γι’ αυτόν όλες οι τράπεζες.
Λέτε στην ουσία σε όλον τον κόσμο “φέρτε τα μαύρα χρήματα εδώ να τα επενδύσετε”, αλλά τα δικά μας, τα ελληνικά μαύρα χρήματα δε φαίνεται να τα θέλετε. Εάν το χρήμα που δεν έχει φορολογηθεί δε βγει από τα “σεντούκια” θα γεμίσουμε λουκέτα. Και κάθε λουκέτο σημαίνει μείον ένα κλάσμα στο ΑΕΠ.
Και αυτό την ώρα που θέλουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ, να αυξήσουμε την πίτα. Δώστε κίνητρα.
Και υλοποιήστε την “απειλή” σας – έτσι ηχεί στη Ν.Δ.- για συναίνεση. Σε μία Ν.Δ. που της τελείωσε η αντιμνημονιακή πολιτική. Συνέπειά της ήταν να εκτοξευτεί η Αριστερά σε ποσοστά του ‘58».

Λαμβάνοντας το λόγο ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού κ. Παμπούκη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:
«Διαπιστώνω ότι το νομοσχέδιο είναι ένα προσωπικό σας στοίχημα. Αρκεί το fast track να μη γίνει “fast-τράκος” με το κατεστημένο για εσάς.
Γιατί ήδη φεύγουν από τη χώρα μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο Τιτάν, η Coca-Cola, ο Παπαστράτος; Αν δε βρείτε γιατί φεύγουν, δε θα βρείτε το πώς να έρθουν.
Και να πούμε και το εξής: Όχι απεργία για την απεργία, να μπει ένα πλαίσιο, να μην γίνεται υπερπαραγωγή κομματικών εντυπώσεων.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι βουλιάζουμε. Απαιτείται μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης. Και χαιρετίζουμε που ο Πρωθυπουργός αντιτάχθηκε και η Αξιωματική Αντιπολίτευση συμπορεύτηκε.
Δεν μπορεί η κα Μέρκελ να μας εκβιάζει. Να καταλάβουμε ότι η Γερμανία μας τα παίρνει και δεν τα παίρνουμε εμείς.. Η Γερμανία των Leopard, της Siemens, των φαναριών που χαλάνε στο δρόμο, των 3 φορές ακριβότερων προϊόντων στα ελληνικά ράφια των super market της, της Hochtief….
Αυτό το κράτος δεν έχει βάλει ακόμα κόκκινο φωτάκι για να έχει ανάγκη τους προαγωγούς!»

Λαμβάνοντας το λόγο ύστερα από νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού κ. Παμπούκη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:
«Να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντί μας έχουμε ένα νέο Ράιχ. Η φρασεολογία της κας Μέρκελ είναι ίδια με τη φρασεολογία του Γκαίρινγκ το 1942: «Μέχρι πότε εμείς θα ασχολούμεθα με τους ακαμάτες Έλληνες;» Πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή η Ελλάδα να σηκώσει το ανάστημα και να εξηγήσουμε ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις ανεχόμαστε. Η Γερμανία ή θα φύγει η ίδια από το Ευρώ ή θα βγάλει όλες τις χώρες που αισθάνεται ότι την κουράζουν από το Ευρώ. Η Ευρώπη θα έχει την τύχη της Ιεράς Συμμαχίας: Δεν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια. Επομένως ας φροντίσουμε εμείς να έχουμε διέξοδα σε αυτά τα αδιέξοδα τα οποία δημιουργούνται!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ