Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.12.11

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου2011
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής ¶μυνας και Οικονομικών
Θέμα : «Περικοπή του πτητικού επιδόματος στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας»
 


Πριν λίγο καιρό αναγνωρίσθηκε ότι το πτητικό επίδομα δεν πρέπει να περικοπεί στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με νεότερη διάταξη το επίδομα συνυπολογίζεται πλέον στο περιοριστικό όριο των αποδοχών (3.000 ευρώ), βάσει των οποίων καταβάλλονται τα επιδόματα εορτών και άδειας.

Στα επιδόματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα καταβαλλόμενα επιδόματα κινδύνου που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.2, του άρθρου 3, του Ν.2448/96, για τα οποία εφόσον αφορούν χρονικά διαστήματα με διαφορά του ενός μηνός (π.χ. εξάμηνο) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ο επιμερισμός τους σε μηνιαία βάση.
Για την εξαίρεση του πτητικού και των λοιπών επιδομάτων κινδύνου από τις αποδοχές με βάση τις οποίες προσδιορίζεται το ύψος των επιδομάτων εορτών (Χριστουγέννων, Πάσχα) και αδείας, η ΓΔΟ-ΣΥ/ΔΟ1 με το (ε) όμοιο γνωστοποίησε, ότι για να ρυθμισθεί το αίτημα απαιτείται ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας και ότι υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, η προώθηση ρυθμίσεων που συνεπάγονται πρόσθετο κόστος ή απώλεια εσόδων στον κρατικό Π/Υ, νομοτελειακά θα πρέπει να αποκλεισθεί.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλισθεί η ορθή καταβολή του πτητικού επιδόματος στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Βουλευτής


Ντόρα Μπακογιάννη
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ