Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.3.10

Μετά το Πάσχα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό

"Η Κυβέρνηση, όπως έχουμε κατ' επανάληψη αναφέρει, δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας, τρόπο υπολογισμού συντάξεων), τουλάχιστον για όσους έχουν θεμελιώσει ή θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2013", διευκρίνισαν σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αφορμή την ανησυχία, που δημιουργούν ορισμένοι στους εργαζόμενους, σχετικά με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Ήθελα κατ’ αρχήν, κύριε Πρόεδρε, να επιτείνω όσα τόσο ουσιαστικά έθεσε ο Υπουργός κ. Ραγκούσης για την απίστευτη εδώ διατύπωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας η οποία αναφέρεται σε ένα ζήτημα που στο Κοινοβούλιο πριν από ένα μήνα έχει συζητηθεί με πληρότητα και επάρκεια που είναι το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που είπε ο κ. Τζαβάρας, το ακριβώς αντίθετο, με τη δημιουργία κλοιού στα κενά της νομοθεσίας για την παραμονή των εμπόρων ναρκωτικών εκεί που πρέπει, όσο πρέπει.

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ N/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ - ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙ.ΣΕ.Π. ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Ομιλία ΑΝΥΠΕΞ, κ. Δ. Δρούτσα, στη Βουλή (17.03.10)

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010
ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με θέμα τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισσαβώνας, περιλαμβανομένης και της συγκρότησης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης

Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποδεικνύει ότι ακόμα και για ακατάλληλα υποβρύχια υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο και να προωθηθεί η πολιτική συμμαχιών κυβέρνησης – ελληνικής πλουτοκρατίας εντός και εκτός της ΕΕ. Η συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, οι απολύσεις, συνιστούν ένα ακόμα αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης, της κρατικής χρηματοδότησης του κεφαλαίου, της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

6ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝ
18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΓΚΑΖΙ - 19-21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΣΟΕΕ

Το ΕΣΥ εγκαταλείπεται και απαξιώνεται χωρίς πόρους, χωρίς επαρκείς υποδομές και εξοπλισμό, με δραματικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας –Πρόνοιας του ΣΥΝ
Κραχ στο Δημόσιο Νοσοκομείο.
Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων υγειονομικών.

Η κυβέρνηση, με πρόφαση την κρίση, προχώρησε σε μία, άνευ προηγουμένου, βάρβαρη φορολογική επίθεση σε μισθωτούς-συνταξιούχους και μικρομεσαίους μέσω της πρωτοφανούς αύξησης των έμμεσων φόρων και της μεγάλης αύξησης των άμεσων φόρων. Την ίδια στιγμή «οι έχοντες» και οι μεγάλες επιχειρήσεις πανηγυρίζουν, διότι είτε συμμετέχουν με απειροελάχιστη φορολογική επιβάρυνση, είτε έχουν ακόμα και σημαντικές ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, την οποία με περισσή προσήλωση στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα, εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επιφέρει επώδυνα αποτελέσματα στους πρώην εργαζομένους στις «ξεπουλημένες» εταιρείες και σημερινούς ανέργους.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: «Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός των απολυμένων συμβασιούχων της πρώην κρατικής Ο.Α.»

Εκτεταμένη εμφάνιση φυτοπλαγκτόν στη Β. Ελλάδα πλήγμα για το εισόδημα των ψαράδων

ΕΡΩΤΗΣΗ
Για την κα Υπουργό
-Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Θέμα: Εκτεταμένη εμφάνιση φυτοπλαγκτόν στη Β. Ελλάδα πλήγμα για το εισόδημα των ψαράδων

Ο νομός Λακωνίας κατά τη θερινή περίοδο – για το χρονικό διάστημα από 1-6 έως και 31-10 κάθε έτους – υποστηρίζεται από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL της 359 ΜΑΕΔΥ, τα οποία σταθμεύουν στο Αεροδρόμιο Λευκοχώματος Λακωνίας.

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Κατάργηση κλιμακίου αεροσκαφών στη Σπάρτη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο ερωτών βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας Α΄ Πειραιά & Νησιών

16.03.2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ.Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: ΣΠΕΤΣΕΣ: σε αδιέξοδο το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.

Όπως είναι γνωστό, αντικείμενο του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων είναι οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί και οι διαδικασίες με τις οποίες εγκρίνεται η καταβολή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, προκειμένου να ενισχυθούν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι έναντι ζημιών στη γεωργική και ζωική παραγωγή ή στα μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων του παγίου κεφαλαίου, που προκαλούνται από απρόβλεπτα γεγονότα όπως θεομηνίες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή άλλα έκτακτα γεγονότα.

Ερώτηση
Προς τους αξιότιμους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θέμα: «Αγροτοκτόνος διάταξη του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων».

Οι ερωτώντες βουλευτές Ηρώ Διώτη Θοδωρής Δρίτσας Θανάσης Λεβέντης Τάσος Κουράκης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό
-Προστασίας του Πολίτη
16/03/2010
ΘΕΜΑ: Χημικά σε τυφλούς διαδηλωτές

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.ΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.ΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ-ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ(ΕΙ.Σ.Ε.Π) ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ