Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.6.10

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε, σήμερα, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 7 του Κανονισμού της Βουλής, ενημερωτικά σημείωμα για νομοθετική διαβούλευση των υπό κατάθεση νομοσχεδίων που αφορούν στη Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη, στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου και στην ίδρυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάθεση ενημερωτικών σημειωμάτων στη Βουλή, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών:

Από επιστολή-καταγγελία του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. Νομού Αττικής (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ - Ε.Σ.Υ. Ν.Αττικής), (αρ.πρωτ. 21/14.06.2010) με αποδέκτη μεταξύ άλλων και την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (12/6/2010), στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» φαίνεται να έχει ανακύψει σειρά ιδιαίτερων προβλημάτων, εξαιτίας «αδιαλλαξίας», «κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης των ανθρώπων της διοίκησης», εκτός των γενικότερων χρόνιων από τα οποία πάσχει ο χώρος της ψυχιατρικής περίθαλψης.

21.06.2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Η «πολιτική» της Διοίκησης του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» γεννά προβλήματα σε βάρος νοσηλευομένων και εργαζομένων.

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Προς τον κ. Υπουργό
-Πολιτισμού και Τουρισμού
Θέμα: «Δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για τους ελέγχους ντόπινγκ»

Ο Ερωτών Βουλευτής Αστέριος Γ. Ροντούλης

Ερώτηση
Προς τους αξιότιμους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Θέμα: «Περικοπή θεραπευτών γιατρών από τον ΟΑΕΕ».

Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής το πρωϊ της Πέμπτης 24 Ιουνίου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
της Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
Προς την κα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Επιστροφή ενισχύσεων από βιοκαλλιεργητές στις καμένες περιοχές από τις πυρκαγιές του 2007

Ερωτώνται οι κυρίες υπουργοί: 1. Ποιο είναι τελικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης; 2. Είναι νόμιμη η καλλιέργεια στο συγκεκριμένο τμήμα του βιοτόπου; 3. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης του θέματος από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος 4. Ποιο είναι το πόρισμα της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας; Και ζητάμε Να κατατεθούν τα σχετικά πορίσματα των ελέγχων για το ανωτέρω θέμα. Οι ερωτώντες βουλευτές Φώτης Κουβέλης Θανάσης Λεβέντης Νίκος Τσούκαλης Γρηγόρης Ψαριανός

Το …μυστήριο των θερμοκηπίων της Στροφυλιάς
ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Άλυτο παραμένει εδώ και ένα χρόνο το… μυστήριο των θερμοκηπίων της Στροφυλιάς, όπου μετά από ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη (17-6-2009), τρία υπουργεία και πέντε δημόσιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να απαντήσουν, εάν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης, στη θέση «Πλατώνα» του Δ.Δ Μετοχίου, Δήμου Λαρίσου, είναι νόμιμες.

Ο Ερωτών Βουλευτής Σπύρος Γαληνός

Αθήνα 21 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Θέμα: Καμπάνια Προσέλκυσης Τουριστών στα Ελληνικά Νησιά Εστιασμένη στην Τουρκία
 

Ο ερωτών Βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης

Προς: - τον κύριο Υπουργό Οικονομικών
-την κυρία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θέμα: Σε δυσθεώρητα νούμερα έχουν φτάσει οι εκδόσεις διαταγών πληρωμής από τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία της χώρας έναντι ιδιωτών δανειοληπτών.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ