Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.6.10

Ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις από το πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ.

«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ»
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσαν α) ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τη διαμεσολάβηση γραφείων για τη δανειακή σύμβαση Ελλάδας – Κρατών Ευρωζώνης και β) αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αίτηση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ για παροχή διακανονισμού χρηματοδότησης άμεσης ετοιμότητας τις οποίες σας επισυνάπτουμε:

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά πέτυχε να μην συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της σύνταξης οι επικουρικές συντάξεις. Ετσι η βασική σύνταξη μαζί με την ανταποδοτική στα 40 χρόνια ασφάλισης θα δίνει ποσοστό αναπλήρωσης 63 με 64%.

Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές 1. Βασίλειος Γιουματζίδης – Πέλλας 2. Αθανάσιος Οικονόμου – Ιωαννίνων 3. Σάββας Εμινίδης – Καβάλας 4. Νίκος Ζωίδης – Δωδεκανήσων 5. Βασίλειος Κεγκέρογλου – Ηρακλείου 6. Όλγα Ρενταρή – Τέντε – Έβρου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα

Θέμα: «Eξαγορά της Ολυμπιακής από την ΜΙG».

Γ. Καρατζαφέρης (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.): «Τελικά, απ’ ό, τι φαίνεται, εμυρώθη, εβαπτίσθη, χοροστατούντος του Αμερικανού και με ανάδοχο το ΝΑΤΟ! Και το όνομα αυτού: “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Κρήτης

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Κρήτης. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ • Σε κατάρρευση και πλήρη ιδιωτικοποίηση το Εθνικό Σύστημα Υγείας • Από τον εργασιακό μεσαίωνα πάμε στην εποχή της δουλείας • Η κυβέρνηση δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, αλλά τα συμφέροντα των δανειστών της

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Το θέμα της διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων και της ανάγκης εθνικού σχεδιασμού, επαναφέρουν με ερώτησή τους στη βουλή οι ανεξάρτητοι βουλευτές της αριστεράς Φώτης Κουβέλης Θανάσης Λεβέντης Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο ερωτών Βουλευτής Δημήτρης Ανδρουλάκης

Στήριξη των εξαγωγών για ανάταση οικονομικής δραστηριότητας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: κα Λούκα Κατσέλη
Θέμα: Στήριξη των εξαγωγών για ανάταση οικονομικής δραστηριότητας

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ