Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

18.6.10

Να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Κρήτης

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Κρήτης. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:



«Κύριε Υπουργέ,

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί οι επιχειρήσεις της Κρήτης, αγροτικές, μεταποιητικές, εμπορικές και ξενοδοχειακές, έχει σαν αποτέλεσμα, οι περισσότερες από αυτές να βρίσκονται αντιμέτωπες με το λουκέτο, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Κυριότερες αιτίες:

Η κάθετη πτώση της τουριστικής κίνησης, η μείωση της κατανάλωσης, η σημαντική μείωση του αγροτικού εισοδήματος, το υψηλό κόστος μεταφοράς πρώτων υλών και προϊόντων, η υπερβολική καθυστέρηση καταβολής από το κράτος των επιχορηγήσεων από τα επενδυτικά προγράμματα και η δυσκολία που εμφανίζουν οι τράπεζες (εικονική και πραγματική) για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Για όλα τα παραπάνω και για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ύφεση στην τοπική οικονομία, απαιτείται η στήριξη των επιχειρήσεων για τη διάσωσή τους και τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης με ρυθμίσεις δανειακών υποχρεώσεων αλλά και τη χορήγηση νέων δανείων κίνησης και

Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

1. Αν προτίθεστε να προχωρήσετε σε δανειοδότηση με κεφαλαία κίνησης των βιώσιμων, μεταποιητικών, εμπορικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέχρι του 35% του μέσου κύκλου εργασιών των τριών τελευταίων ετών, αλλά και σε ρύθμιση των μέχρι τώρα οφειλών των επιχειρήσεων αυτών στις τράπεζες, με νέο 10ετές δάνειο με 50% επιδοτούμενο επιτόκιο.
2. Αν προτίθεστε να παραχωρήσετε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τη ρύθμιση παλαιών δανείων, βιώσιμων αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και χορήγηση νέων δανείων κεφαλαίου κίνησης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ