Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.3.10

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ για την απώθηση των διαδηλωτών είναι άκρως επικίνδυνες και επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία, ενώ υπάρχουν διεθνείς αποφάσεις και συμβάσεις για τη μη χρήση τους [απόφαση του ΟΗΕ 2603/16-12-1969, Σύμβαση του Παρισιού (1993)]

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Β’ Πειραιά, Παν. Λαφαζάνη προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα την κατάργηση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων κατά των πολιτών.

Από την πρώτη στιγμή, στις 29.1.2010, ο κ. Πετσάλνικος είχε δηλώσει ότι «θα πρέπει το Κοινοβούλιο να εκπέμψει συγκεκριμένα μηνύματα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας μας και αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας». Απαντώντας σε εκπροσώπους εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, είχε τονίσει χαρακτηριστικά «καμία ειδική, προνομιακή μεταχείριση».

Οι περικοπές σε βουλευτές και υπαλλήλους Βουλής
Αθήνα, 15 Μαρτίου 201
Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα στον Τύπο, που επιμένουν να παραπληροφορούν το αναγνωστικό κοινό περί «μη εφαρμογής των περικοπών στους υπαλλήλους της Βουλής», οφείλουμε να ενημερώσουμε και αυτούς τους λίγους που συνεχίζουν να αγνοούν δηλώσεις που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη και αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για τα ακόλουθα:

Υπό αντίξοες συνθήκες συνθήκες αναγκάζονται να χειρουργούν καθημερινά οι γιατροί ενός από τα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και αυτό εξαιτίας της γραφειοκρατίας που δεν επιτρέπει να λειτουργήσουν οι υπερσύγχρονες νέες μονάδες χειρουργικής στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού.

 Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού»

Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την έκπληξη μου, για την βιασύνη της Κυβέρνησης στο μεγάλο θέμα της Ιθαγένειας. Στην μέση της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, και ενώ πιεζόμαστε σε όλα τα Εθνικά θέματα, τρέχουμε να περάσουμε έναν Νόμο που θα έχει άγνωστα αποτελέσματα για την χώρα μας

«Κύρια Σημεία της Ομιλίας του Γ. Ανατολάκη στην Συζήτηση του Νομοσχεδίου περί Χορήγησης Ιθαγένειας στους Μετανάστες.»

Σήμερα στη Βουλή - 15/3/2010 - Α' ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 1. Θα συζητηθούν επίκαιρες ερωτήσεις σύμφωνα με το άρθρο 130 του Κ.τ.Β. 2. Θα συζητηθεί η υπ? αριθ. 19/16/4.2.2010 επερώτηση αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού, 18 Βουλευτών της Ν.Δ. των κ.κ. Θ. Καράογλου, Α. Δερμεντζόπουλου, Μ. Τζίμα, Ν. Λέγκα, Α. Μπούρα, Γ. Βλάχου, Ζ. Τζηκαλάγια, Ν. Καντερέ, Σ. Καλαφάτη, Κ. Κουκοδήμου κ.α. σχετικά με τον έλεγχο και την φορολόγηση των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων. περισσότερα... Β' ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 1. Ώρα 14.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223) θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση της υπόθεσης “SIEMENS” στο σύνολό της», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων. 2. Ώρα 18.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση της πρότασης οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με το δικαίωμα στη διερμηνεία και τη μετάφραση στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών { 2010/0801 (COD) }. 3. Ώρα 18.30΄ - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία» (Ε.Λ.Τ.Α. Α.Ε.), κ.κ. Παναγιώτη Βουρνά και Χρήστου Βαρσάμη, αντιστοίχως.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ