Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.1.11

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Εάν και πότε, προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα των Αφγανών πολιτικών προσφύγων για την παροχή πολιτικού ασύλου στη χώρα μας. 4.1.2011 Οι ερωτώντες βουλευτές Φώτης Κουβέλης Νίκος Τσούκαλης

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Παροχή πολιτικού ασύλου σε Αφγανούς πρόσφυγες
 

Καμμία ανταπόκριση δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, από πλευράς ελληνικής Πολιτείας στην απεργία πείνας, που ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου 2010 Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ζητώντας, με κίνδυνο της ζωής τους, την παροχή πολιτικού ασύλου.
Στις 27/12/2010, οι Αφγανοί πρόσφυγες απέστειλαν επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, με την οποία τον ενημερώνουν ότι ξεκινούν απεργία πείνας και ράψιμο στόματος, αρχικά με πέντε άτομα, ενώ όσο δεν υπάρχει ανταπόκριση στο αίτημά τους, θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι στην ακραία αυτή διαμαρτυρία.
Στην ως άνω επιστολή επισημαίνεται ότι η χώρα τους βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, αρκετοί συμπατριώτες τους έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να βρούν ασφαλές μέρος για να ζήσουν, ενώ η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί για την κατάστασή τους, αλλά και για τη δυστυχία της χώρας τους.
Και ενώ η ελληνική Πολιτεία αναζητεί τρόπους να κτίσει «μεγάλα και υψηλά τείχη», ο δυτικός κόσμος παρακολουθεί αμέτοχος την αγωνία χιλιάδων προσφύγων που εγκαταλείπουν τα πεδία των πολεμικών συγκρούσεων, αναζητώντας ασφάλεια και επιβίωση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι εικόνες απελπισίας στο κέντρο της πρωτεύουσας προσβάλλουν κάθε πολίτη και δεν τιμούν τη συντεταγμένη πολιτεία.
Κατόπιν των ανωτέρω,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Εάν και πότε, προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα των Αφγανών πολιτικών προσφύγων για την παροχή πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.
4.1.2011
Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ