ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ»
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2010
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος Λ.Α.Ο.Σ.):
«Εξετάζουμε σήμερα ένα μείζον θέμα, το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η τελευταία φορά που το εξετάζουμε. Πρόκειται για την ανοχή που έδειξε η Πολιτεία με όλες τις κυβερνήσεις απέναντι στους φορείς ιδιωτικής ασφάλισης. Ο κ. Ψωμιάδης είναι προφανές ότι ήταν φίλος και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Μου έχουν σταλεί από τους θιγόμενους μια σειρά φωτογραφιών από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και εγκαίνια όπου είναι στη σειρά Υπουργοί και των δύο κομμάτων για να ασπαστούν τη δεξιά του κ. Ψωμιάδη.
Είχατε επαφές! Γνωρίζατε! Κάνατε πλημμελή έλεγχο! Γιατί βεβαίως το τεράστιο κενό, το οποίο υπήρξε, όλο αυτό το χρέος που δημιουργήθηκε, δεν το πήρατε χαμπάρι. Έγινε σε ένα μήνα; Όλο αυτό το κενό του κ. Ψωμιάδη έγινε σε ένα μήνα; Σε δύο μήνες; Σε τρεις μήνες; Όχι βέβαια. Επί σειρά ετών η Πολιτεία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Η Πολιτεία επέτρεπε ψευδή στοιχεία να παρουσιάζονται ως αληθινά, με στόχο και σκοπό και συνέπεια ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι όλα είναι ρόδινα και να πηγαίνει να καταθέτει τον οβολό του, προκειμένου να ασφαλίσει τον εαυτό του και την οικογένειά του σε μια εταιρεία, η οποία ήταν εξαιρετικά προβληματική. Την ευθύνη, λοιπόν, την έχετε εσείς. Εσείς -και τα δύο κόμματα που ήσασταν στην εξουσία- που δεν προστατεύσατε τον ελληνικό λαό από τέτοιες περιπτώσεις. Και λέω ότι δεν είναι η μόνη.
Γιατί, λοιπόν, δεν επιτρέψατε στα όργανα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Γιατί υπήρχε αυτή η άτυπη προστασία του “μεγέθους”, που λεγόταν Ψωμιάδης. Ο οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας να είχε προβεί σε ενέργειες σαν κι αυτές που έκανε ο κ. Ψωμιάδης -θυμίζω την επιταγή- θα ήταν τώρα στον Κορυδαλλό, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ο κ. Ψωμιάδης έτυχε μιας ευαρέσκειας και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -στα χέρια της οποίας έσκασε η “χειροβομβίδα”- αλλά βεβαίως και από εσάς. Τώρα, λοιπόν, είστε υπεύθυνοι. Θα αφήσετε τον κόσμο ακάλυπτο; Ο καθένας ο οποίος πίστεψε ότι η Πολιτεία έκανε σωστά τη δουλειά της, ότι ήξερε ότι πάει καλά και βασιζόταν στο ότι η Πολιτεία εγγυάται, πλήρωνε τα χρήματά του. Σήμερα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους καλύψεως μέρους -που δεν ξέρουμε και πόσα είναι- όλων αυτών των αναγκών που δημιουργούνται.
Με αυτό που φέρνετε τώρα, κύριε Υπουργέ -και κατανοώ την προσπάθειά σας να βρείτε μια λύση- κανείς από αυτούς που αγωνιούν -και δεν είναι ένας και δύο- δεν ξέρουν τι θα πάρουν. Θα καλυφθούν στο 70%; Στο 80%; Κανείς δεν ξέρει. Ξέρουν απλώς ένα κλάσμα, το οποίο βγάζετε, χωρίς όμως να υπάρχει μια διασφάλιση. Ερώτηση: Εφόσον η κύρια ευθύνη, εκτός του ποινικώς διωκόμενου κ. Ψωμιάδη, είναι και δική σας επειδή δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας, για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνουμε ως πολιτεία μεγαλύτερη ευθύνη έναντι των θυμάτων για να σώσουμε, αν μη τι άλλο, τη δική μας αξιοπρέπεια, τη δική μας αξιοπιστία; Γιατί εμείς πρέπει να είμαστε σε μια παράλληλη πορεία αναξιοπιστίας με τον κ. Ψωμιάδη;
Καταλαβαίνω ότι τα οικονομικά της χώρας δεν είναι τα καλύτερα. Καταλαβαίνω σε ποια κατάσταση είμαστε. Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αναλάβουμε εμείς ένα μεγάλο -αν όχι όλο- μέρος από το κεφάλαιο ευθύνης του κ. Ψωμιάδη μέσω των ελεγχομένων από το κράτος εταιρειών: Την Εθνική Ασφαλιστική, στο βαθμό που την ελέγχει το κράτος. Να επηρεάσετε να πάνε εκεί.
Ας πούμε ότι δεν έχει ανάδοχο αύριο το πρωί, ότι δεν ενδιαφέρεται κάποιος. Είναι κουρασμένη η αγορά, δεν εξυπηρετεί, δεν εμφανίζεται ανάδοχος. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση που δεν έχουμε ανάδοχο, δεν εμφανίζεται κάποιος; Γιατί δεν λέτε εσείς ότι στην περίπτωση, κατά την οποία δεν βρεθεί ανάδοχος, αναλαμβάνει το κράτος, επηρεάζοντας τις ασφαλιστικές εταιρείες που μπορεί να επηρεάσει, να υπάρξει ανάδοχος μέχρι τόσο τοις εκατό; Να υπάρξει ένα «μίνιμουμ». Και από εκεί και πέρα να είναι ελεύθερη η αγορά, αν θέλει, να μπορεί να προσπεράσει αυτό το μίνιμουμ. Να πείτε εσείς, δηλαδή: «Καλύπτουμε μέχρι το 25% και με το 56% ή το 75% φτάνουμε στο 85%, στο 86%», οπότε θα είναι μικρότερη η ζημιά. Αλλά από εκεί και πάνω ο ανάδοχος. Αν δεν υπάρξει ανάδοχος πάνω από 25%, το παίρνει μια ασφαλιστική εταιρεία, ελεγχόμενη από το δημόσιο. Βάλτε, λοιπόν, αυτό το μίνιμουμ, το όριο, από το οποίο μπορεί κανείς να έχει μια ελπίδα για αύριο το πρωί, για να ξέρει έτσι ο κόσμος ότι, αν μη τι άλλο, με τον τρόπο αυτό, με το νόμο που φέρνει το Υπουργείο, με το νόμο που εισηγείται ο κ. Σαχινίδης, έχω εξασφαλισμένο το 25% και το 56% και το 75%. Τώρα δεν έχετε τίποτα. Δεν βγαίνει ανάδοχος.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι δεν καλύπτετε αυτό που ήταν στις προθέσεις και στη διάθεσή σας να καλύψετε. Πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά και να έρθετε με μια τροπολογία, η οποία να δίνει ένα μίνιμουμ ελπίδας και προσδοκίας σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν έφταιξαν. Το μόνο φταίξιμό τους ήταν ότι εμπιστεύθηκαν την ελληνική πολιτεία ότι κάνει σωστά τη δουλειά της, ότι ελέγχει δηλαδή σωστά τις ιδιωτικές ασφάλειες.
Και αν ψάξετε καλά, κύριε Υπουργέ, θα δείτε ότι σε κατάσταση πορείας σαν κι αυτή του Ψωμιάδη είναι και άλλες ιδιωτικές ασφάλειες. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε εκείνο το πλαίσιο εξασφαλίσεως του κόσμου. Και δεν είναι ένας και δύο. Μιλάμε για εκατομμύρια.
Και βεβαίως, πέρα από την ασφάλεια ζωής, είναι κι αυτός που κάνει ασφάλεια ιατρική, για τα φάρμακα και τα νοσοκομεία. Παθαίνει αύριο το πρωί λευχαιμία. Παθαίνει καρκίνο. Αυτός ο άνθρωπος τι κάνει; Δεν πρέπει να υπάρξει μια πρόνοια; Δεν πρέπει να έχει την κάλυψη του δημοσίου υπαλλήλου, να καλυφθεί, όπως καλύπτεται ένας δημόσιος υπάλληλος; Επαναλαμβάνω: Τι φταίει; Αρρωσταίνει αύριο το πρωί. Τον αφήνουμε στο δρόμο; Του λέμε «τρέχα στην τύχη σου, επειδή εμπιστεύθηκες την ελεύθερη οικονομία, την οποία πρεσβεύουν τα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας;». Για ποιο λόγο, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος να έχει το πρόβλημά του, να έχει τη στενοχώρια του, φανταστείτε και μια μεγάλη αρρώστια από πάνω. Και ποιος σου εγγυάται ότι δεν θα αρρωστήσεις; Νομίζω ότι υπάρχουν μερικά πράγματα, τα οποία πρέπει να εξετάσετε με μεγαλύτερη επιμέλεια. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της διαδικασίας, θα αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να περιορίσει το ρόλο της, όπως τον συντάσσει σήμερα αυτό το νομοσχέδιο.
Το άλλο σκέλος είναι τα θέματα με τα νοσοκομεία. Κύριε Υπουργέ, πριν τα ακούσετε από εμάς, τα έχετε ακούσει από την κυρία Βάσω Παπανδρέου, που είπε «εγώ αυτό το πράγμα δεν το αγγίζω». Γνωρίζουμε όλοι μας, εκτός αν υπάρχουν και κάποιοι αφελείς ανάμεσά μας, ότι οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν στήσει -δεκαετίες τώρα- “πάρτι”! Είπα -και το έχω πει και σε αυτή την Αίθουσα, το είπα και σε μια τηλεοπτική εκπομπή και βγήκε τότε ο αρμόδιος Υφυπουργός και είπε «ναι»- ότι τριαξονικό πάρκαρε έξω από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ για να ξεφορτώσει πράγματα. Πάει ο υπάλληλος, παίρνει τα χαρτιά και το φορτηγό φεύγει, όπως πάρκαρε. Δεν κατέβασε ούτε ένα κουτί φάρμακα! Και λένε «έγινε»! Μου το κατήγγειλε γνωστός ιδιοκτήτης καναλιού. Και εγώ το είπα. Και άκουσα «ναι, έγινε. Κι επειδή έγινε;».
Όλα αυτά δεν πρέπει να τα ελέγξουμε; Δεν ξέρουμε ότι γίνονται υπερτιμολογήσεις; Δεν ξέρουμε, κύριε Υπουργέ, ότι γίνονται εγκλήματα; Ξέρετε ότι το απλό στεντ χρεώνεται περίπου 3.500 ευρώ; Ξέρετε ποια είναι η πραγματική του αξία; Ούτε 300 ευρώ. Ποια είναι η πρότασή μας; Να πάει αύριο το πρωί ένας ελεγκτής του δικού σας Υπουργείου και να ελέγξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Πόσο πληρώνεις εσύ το στεντ; Τόσο. Ωραία. Γιατί στα δημόσια νοσοκομεία έχω μια χρέωση που είναι τρεις φορές επάνω;
Αφήστε δε ότι υπάρχουν επίορκοι ιατροί -και δεν το ακούτε πρώτη φορά από εμένα και ευτυχώς που δεν είναι όλοι- που φοράνε στεντ χωρίς να χρειάζεται, προκειμένου να βγάλουν τη μίζα των 1.000 - 1.500 ευρώ.
Όλα αυτά έρχεστε τώρα και λέτε, “δεν πειράζει, σφουγγάρι, πληρώνω” και επαίρεστε ότι θα πληρώσετε με ομόλογα ενός έτους σε αυτούς. Όχι, κύριε Υπουργέ. Έπρεπε να στείλετε τους πιο αυστηρούς από τη ΣΔΟΕ, να τους βάλετε κάτω αυτούς τους 15 και να δείτε πως θα έρχονταν παρακαλώντας να τους πληρώσετε το 30%, όχι αυτό που τους δίνετε.
Το ξέρουμε όλοι και το ξέρετε και εσείς. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η άτακτη υποχώρηση της Κυβέρνησης απέναντι στους φαρμακοβιομήχανους που “φορτώνουν” στο ελληνικό φάρμακο 4 και 5 φορές επάνω. Μόνο η Ελληνική Πολιτεία, κύριε Υπουργέ, να έπαιρνε τα φάρμακα που χρειάζονται και τα οποιαδήποτε ιατρικά βοηθήματα από την Κύπρο, θα είχε μία οικονομία της τάξεως του 70%. Επομένως, λοιπόν, με αυτήν την ανοχή που δείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, ερχόμαστε σήμερα με την υπογραφή του Κοινοβουλίου και λέμε «πάρτε τα».
Κύριε Υφυπουργέ, εάν δεν είχατε την πρόνοια να περάσει από τη Βουλή με τη δική σας πλειοψηφία, να είστε σίγουρος ότι αύριο το πρωί θα μπορούσε να δημιουργηθεί διαδικασία εξεταστικής επιτροπής για τα λεφτά τα οποία παίρνουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει τα ανομήματα, τα εγκλήματα ολίγων.
Και βεβαίως το ξέρετε ότι ελέγχονται πολλοί. Και δεν ελέγχονται οι Υπουργοί Υγείας τόσο, όσο εκείνοι που έκαναν όλες τις διαδικασίες και αυτές οι διαδικασίες ήταν και του Υπουργείου Εμπορίου αλλά και στους ίδιους τους διοικητές των νοσοκομείων, οι οποίοι ποιοι ήταν; Αυτοί που ήταν πάντα. Βουλευτές που δεν εξελέγησαν, ημέτεροι κομματικοί. Έφυγαν οι ημέτεροι κομματικοί της Νέας Δημοκρατίας και μπήκαν οι ημέτεροι κομματικοί του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Αυτή είναι η δουλειά. Οι ίδιοι προμηθευτές, τα ίδια λαδώματα, οι ίδιες μίζες, οι ίδιες διαδικασίες, απλά αλλάζουν τα πρόσωπα. Δηλαδή, τα πήρατε εσείς μία χρονική περίοδο, να τα πάρουμε εμείς μία άλλη χρονική περίοδο. Αυτά τα χρήματα είναι άμεση διασπάθιση των χρημάτων του δημοσίου. Δεν πρέπει να δοθούν. Πρέπει να προηγηθεί εξονυχιστική έρευνα σε όλους από το ΣΔΟΕ και εν συνεχεία καταβολή των χρημάτων και αφού προηγουμένως το κάθε τιμολόγιο, κύριε Υπουργέ, συγκριθεί με το τι υπάρχει σε άλλες χώρες. Θα βρείτε τη χώρα η οποία πληρώνει το φθηνότερο φάρμακο και θα κάνετε σύγκριση. Γίνεται πάρτυ! Είναι το χειρότερο πάρτυ, κύριε Υπουργέ, μετά τους εξοπλισμούς, το οποίο το είδαμε και αυτήν την εβδομάδα. Θυμάστε, κύριοι συνάδελφοι, πόσες φορές έχω κάνει αναφορά γι’ αυτό το θέμα στη Βουλή και πόσες φορές ακούστηκε και πέρασε..
Θα πω άλλη μία φορά την ιστορία, ίσως επειδή επικαιροποιείται τώρα και υπάρχει ευαισθησία να κινηθείτε.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Αμερικής John Mc Cain ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικού Εμπορίου. Το 1995, κάνοντας έλεγχο σε κάποιες συμβάσεις βρίσκει από την «Λόκχιντ» δύο εταιρείες, μία Μάτιν και μία Ιζαμπέλ να έχουν πάρει 10% μίζες. Ταυτοχρόνως πιάνει και μία της Taiwan. Λέει στις κυβερνήσεις «στείλτε μου μία επιστολή για περαιτέρω έλεγχο, για να φθάσω σε φυσικά πρόσωπα». Η Taiwan έστειλε την επιστολή και βεβαίως πήρε πίσω τα χρήματα που είχε δώσει όλα. Η Ελλάδα δεν έκανε. Παρ’ ότι ήταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκείνη που είχε πάρει και είχε υπογράψει, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν το έκανε.
Ύστερα από δύο χρόνια πάλι ο John Mc Cain κατά την ίδια ιδιότητα βρίσκει 10% μίζες και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού. Και πάλι δεν εστάλη ποτέ αυτή η επιστολή. Και τώρα βγαίνουν πάλι τα ίδια πράγματα από τις ίδιες εταιρείες με τα F 16 και με τα Λέοπαρντ.
Θέλω να πιστεύω, επενδύοντας και στην ευφυΐα αλλά και στην ευαισθησία του συναδέλφου σας, κ. Βενιζέλου, ότι αυτήν τη φορά θα υπάρξει το πολιτικό θάρρος να γίνει ο πλήρης έλεγχος και η εκκαθάριση αυτών των εκκρεμοτήτων. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πληρώνουμε μίζες για τους εξοπλισμούς και στα οπλικά συστήματα στα οποία μπαίνουν τα παιδιά μας να είναι πλημμελή ή στο φάρμακο το οποίο δίνουμε στο παιδί μας ή στον άνθρωπό μας για να γίνει καλά.
Χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα, περισσότερο ήθος και περισσότερη τόλμη, κύριε Υπουργέ. Σας παρακαλώ πολύ, προσπαθήστε να αναδείξετε αυτά τα τρία στοιχεία, για να μπορέσουμε επιτέλους να δώσουμε μία ελπίδα και προσδοκία στον ελληνικό λαό ότι κάτι μπορεί να αλλάξει!
Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υφυπουργού οικονομικών, κ. Σαχινίδη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.)
«Εν πάση περιπτώσει, μπορούμε να διαφωνούμε και να τσακωνόμαστε στην Αίθουσα όταν υπάρχει μία στείρα αντίληψη και μία αγκύλωση. Όταν υπάρχει ένα ευήκοον ους και έρχεται αμέσως μετά από τις τοποθετήσεις των βουλευτών και κάνει μία ρύθμιση, ας είναι καλοδεχούμενη. Να τη διαβάσουμε πρώτα και μετά εν συνεχεία κάνουμε οποιαδήποτε κριτική. Τουλάχιστον, είναι μίας μορφής ρύθμιση. Δεν έμεινε στο αγκυλωμένο κείμενο το οποίο μας έδωσε χθες. Μιλήσατε κε Υπουργέ και κάνατε μία μεγάλη σύγκριση μεταξύ ημών και της ΝΔ. Σας αδικεί, όλους μας αδικεί. Συγκρίνετε δηλαδή με ό,τι χειρότερο πέρασε τον εαυτό σας. Δεν θα βγείτε έτσι μπροστά. Ο σκοπός είναι να μπορέσετε να έχετε μία ποιότητα εργασίας που να ικανοποιεί το minimum των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Μην κάνετε σύγκριση με αυτό το οποίο σήμερα είναι κατηγορούμενο, όχι μόνο στη συνείδηση του ελληνικού λαού αλλά και με όλες αυτές τις εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές. Είναι θλιβερό και ομολογώ κι εγώ ότι πρέπει να ματώσουμε και να ματώσουμε κι εμείς, οι οποίοι δεν έχουμε καμία συμμετοχή. Ίσως το μόνο κόμμα που δεν ήταν μέσα εις το Κοινοβούλιο για να έχει μία τέτοια συμμετοχή ήταν το δικό μας. Κι εμείς δεχόμαστε να καταθέσουμε κι εμείς το δικό μας αίμα, αν πρέπει να βγούμε από αυτή την αναξιοκρατία η οποία επικρατεί σήμερα.
Ήταν θλιβερή χθες η εικόνα του γενικού Διευθυντή του Πρωθυπουργού, του κ. Αγγέλου, να συλλαμβάνεται σχεδόν, 400.000 είναι τεράστιο ποσό, περιορισμός από τη χώρα, βούιξαν χθες όλα τα διεθνή δίκτυα. Δεν είναι εικόνα αυτή, δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα αυτή. Ο ισχυρότερος άντρας της χώρας πριν από ένα χρόνο σήμερα είναι εκεί. Και ξέρετε τι με ενόχλησε; Με ενόχλησε ότι ο άνθρωπος ήρθε σε τόσο δύσκολη θέση, γιατί αισθάνθηκε εγκαταλελειμμένος, που απαρνήθηκε σαν τον Πέτρο τον Χριστό. Και είπε δεν ήμουν εγώ, απλός ένας συνεργάτης ήμουνα εκεί μέσα. Δηλαδή όταν φτάνουμε σε αυτά τα σημεία, νομίζω ότι κάνουμε κακή διδαχή στους πολίτες.
Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε το τι έγινε. Υπήρξε μία περίοδος που ήμασταν πολύ ελαστικοί. Υπήρξε μια περίοδος που μπήκαν ανάμεσά μας άνθρωποι επίορκοι που κατέκλεψαν το ελληνικό λαό. Να τραβήξουμε μια γραμμή και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός- διαφορετικά δεν μπορούμε. Κάτω από αυτό το πλαίσιο θα ρωτήσω επειδή είναι ακριβώς στο δικό σας το Υπουργείο, τη μηνυτήριο αναφορά (για την οικονομία) την οποία καταθέσαμε το Φεβρουάριο και έμαθα ότι υπήρξαν ευρήματα από τη Δικαιοσύνη και έχει φύγει από τον Άρειο πάγο για να έρθει εδώ προκειμένου να συζητήσουμε αν θα γίνει Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για την Οικονομία. Τι έχει γίνει ακριβώς; Πού βρίσκεται αυτό το πράμα; Δεν μπορούμε να μένουμε στις πληροφορίες ότι έχει φύγει και κάπου καθυστερεί! Καθυστερεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης; Έχει έρθει εδώ και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα; Που είναι αυτή η ιστορία; Διότι νομίζω πως ό, τι άλλο συζητάμε για τις εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές, σε σύγκριση με το κεφάλαιο Οικονομία, είναι απλώς πλημμέλημα.