Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.7.10

Μετά την ανωτέρω δήλωση, το σύνολο των Βουλευτών όλων των κομμάτων της Επιτροπής καταδίκασε το γεγονός και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον εναγόμενο βουλευτή. Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή Δημήτρη Τσιρώνη έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Η MARFIN EGNANTIA BANK ΣΤΙΣ 20/07/2010.



Μετά την ανωτέρω δήλωση, το σύνολο των Βουλευτών όλων των κομμάτων της Επιτροπής καταδίκασε το γεγονός και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον εναγόμενο βουλευτή.
Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή Δημήτρη Τσιρώνη έχει ως εξής:

«Μια ημέρα μετά την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών για τις δανειακές συμβάσεις της Μονής Βατοπεδίου με την τράπεζα MARFIN EGNATIA BANK , η εν λόγω Τράπεζα μου άσκησε αγωγή, αξιώνοντας την καταβολή εκ μέρους μου το ποσό των 3.000.000 Ευρώ για δυσφήμιση της Τράπεζας.
Δεν είμαι εγώ που δυσφημίζω τη συγκεκριμένη Τράπεζα.
Την Τράπεζα έχουν δυσφημίσει με τις πράξεις τους οι διοικούντες την τράπεζα.
Χρέος δικό μας με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στο κύρος της Τράπεζας αυτής, στους χιλιάδες εργαζομένους που απασχολεί και στους μετόχους της, είναι σε συνεργασία με τα αρμόδια κρατικά εποπτικά όργανα και τις αρμόδιες αρχές να προστατέψουμε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα τους.
Σε ότι με αφορά εξαιτίας αυτής της εξέλιξης με τη συγκεκριμένη αγωγή εναντίον μου, έχω να δηλώσω ότι τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους της ενάγουσας Τράπεζας, αλλά και από οποιοδήποτε άλλον ενδεχομένως στο μέλλον, δεν πρόκειται να με κάνουν να σιωπήσω και να μην συνεχίσω να αναζητώ πάντα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής ,την αλήθεια.
Πρόκειται για αντιδημοκρατικές πράξεις που δεν σέβονται τον θεσμικό ρόλο εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού, γίνεται προφανώς μία προσπάθεια να με εκφοβίσουν, να με κάμψουν και να με αποπροσανατολίσουν από το χρέος, το καθήκον και τη βαριά αποστολή που μου έχει αναθέσει ο Ελληνικός Λαός.
Με συνέπεια , ευθύνη και συναίσθηση της αποστολής μου θα συνεχίζω να εργάζομαι για την εξυγίανση του δημοσίου βίου της χώρας .
Καθολικό αίτημα σήμερα της κοινωνίας είναι η εξυγίανση του δημοσίου βίου της χώρας.
Διαφάνεια παντού , στους πάντες και τα πάντα.
Δεν νοείται κάποιοι επιχειρηματίες να θεωρούν ότι αυτό δεν αφορά τους ίδιους αλλά μόνο τους άλλους.
Δεν νοείται κάποιοι επιχειρηματίες ή τραπεζίτες να θεωρούν ότι πρέπει οι ίδιοι να μείνουν στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ασυλία.
Η εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας αφορά τόσο τους ίδιους, όσο και τις επιχειρήσεις τους.
Όλοι πρέπει να λειτουργούν με αρχές και κανόνες στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των κανόνων δικαίου.
Καμία εξαίρεση για κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, είτε είναι πολιτικό πρόσωπο, είτε πρόσωπο της εκκλησίας, είτε πρόσωπο της οικονομικής ζωής.
Χωρίς καμία προσωπική εμπάθεια θα συνεχίσω απερίσπαστος στο έργο μου ως μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ