Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

2.7.10

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.

   «Κανείς δεν μπορεί και δεν θα ξεφύγει. Ο έλεγχος που διενεργεί η ελληνική δικαιοσύνη σχετικά με συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα δεν θα σταματήσει πουθενά και αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα τους καταλογιστούν ευθύνες».
  

Η καταστροφή της πλωτής πετρελαιοπηγής στον κόλπο του Μεξικού και η συνεχιζόμενη εκροή πετρελαίου και χημικών στο οικοσύστημα του κόλπου σε μάκρος χιλιομέτρων δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές με απρόβλεπτες κοινωνικο-οικονομικές διαστάσεις. Έγκυρα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αιτία της έκρηξης ήταν η βλάβη στο σύστημα πρόληψης εκρήξεων (γνωστό ως BOP–Blow Out Preventer). Η συγκεκριμένη πλωτή εξέδρα δεν διέθετε «ακουστικούς διακόπτες» ως πρόσθετο μέτρο άμυνας κατά της πιθανότητας εκρήξεως του BOP, τη στιγμή που σε άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία και η Νορβηγία, επιβάλλεται η χρήση αυτών των διακοπτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
• Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: «Απαραίτητη η θωράκιση των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου στη Θάσο για την αποφυγή οικολογικής καταστροφής»

Επ’ αφορμή των εξελίξεων αυτών, λοιπόν, ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Ενημέρωσε η Παγκόσμια Ενορία το ελληνικό ΥΠΕΞ για την πρωτοβουλία της αυτή; 2. Εάν υπήρξε ενημέρωση, πως αντέδρασε η ελληνική Κυβέρνηση; 3. Ανεξαρτήτως της όποιας ενημέρωσης, ποια είναι η θέση της ελληνικής Κυβέρνησης έναντι του σχεδιαζομένου εγχειρήματος της Παγκόσμιας Ενορίας; Ο Ερωτών Βουλευτής Αστέριος Γ. Ροντούλης

Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: «Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία».

Η Ελλάδα είναι προικισμένη με δώρα και με μνημεία της φύσης, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Άνω του 65% του εδάφους της ελληνικής επικράτειας αφορά, ουσιαστικά, προστατευόμενες περιοχές ή περιοχές που, αν δεν τελούν υπό προστασία, θα πρέπει να ληφθούν τέτοιου είδους μέτρα που θα πρέπει να προστατευτούν. Γι' αυτό τον λόγο, αυτό το νομοσχέδιο και οι ρυθμίσεις που εισάγει, είναι, ασφαλώς, θετικές, αλλά θα πρέπει να γίνουν με έναν τέτοιο τρόπο που να μην εξοστρακιστεί ο άνθρωπος και οι δραστηριότητές του, να μην υπάρχουν ακρότητες και να υπάρχει μια αρμονική συνύπαρξη της ανθρώπινης υπόστασης με όλα αυτά τα είδη της πανίδας και της χλωρίδας.

Ομιλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Άρτας κ. Δημήτρη Τσιρώνη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 30.6.2010, κατά την Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κων/να Μπιρμπίλη για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο "Προστασία Βιοποικιλότητας".

«Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών»

ΟΜΙΛΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
(30 Ιουνίου)

«κ. Υπουργέ, θέλω να χαιρετήσω την ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας. Αν είχαν δείξει αυτή την ευαισθησία τα τελευταία χρόνια κι άλλοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας πριν από εσάς και του ενός και του άλλου κόμματος, η Ελλάδα θα είχε γλιτώσει πολλά δις.

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2010

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό (και στην οποία απάντησε ο υπουργός Άμυνας, κ. Bενιζέλος), με θέμα: «Σοβαρά ερωτήματα για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ