Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.4.11

Ερώτηση προς την κα. Υπουργό:

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Συγχώνευση σχολικών μονάδων δήμου Βύρωνα.


Παρά το γεγονός ότι οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων που δρομολογούνται, έχουν ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καθημερινά ανακύπτουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες η ως άνω διαδικασία προβλέπεται ότι θα επιφέρει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, στο δήμο Βύρωνα προωθείται η συγχώνευση του 1ου και 2ου Γυμνασίου Βύρωνα, με το «νέο σχολείο» που θα προκύπτει να έχει τετρακόσιους σαράντα μαθητές και με πλήθος κτιριακών, λειτουργικών, παιδαγωγικών και άλλων προβλημάτων.
Συγκεκριμένα, η προσπάθεια ενοποίησης και δημιουργίας μεγαλύτερων τμημάτων, προβλέπεται ότι θα έχει σοβαρότατες συνέπειες, αφού:
• Θα καταστεί αδύνατη η απαιτούμενη ιδιαίτερη και άμεση επικοινωνία μεταξύ κάθε μαθητή και καθηγητή.
• Θα αυξηθούν τα φαινόμενα μαθητικής βίας, επιθετικότητας και παραβατικής συμπεριφοράς, τα οποία θα ελέγχονται δύσκολα σε μια μεγάλη σχολική μονάδα.
• Θα διευκολύνεται η διασπορά λοιμώξεων, λόγω του συγχρωτισμού περισσότερων μαθητών σε μικρές αίθουσες.
• Θα είναι δυσχερέστατη η άμεση εκκένωση των αιθουσών σε περίπτωση σεισμού.
• Λόγω ελλείψεως κατάλληλου και επαρκούς χώρου, θα καταστεί αδύνατη η διενέργεια παιδαγωγικών συνεδριάσεων, εκδηλώσεων, σχολικών εορτών κ.ά.
Με το δεδομένο ότι το Υπουργείο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις στο θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν «τεκμηριωμένες αντιδράσεις»,
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
Εάν προτίθεται να επανεξετάσει τη δρομολογούμενη συγχώνευση του 1ου και 2ου Γυμνασίου στο δήμο Βύρωνα.

7.4.2011
Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ