Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

26.11.09

Ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής από τον ΥΦΥΠΕΞ, κ. Σπύρο Κουβέλη

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ενημέρωσε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης, αναπτύσσοντας το σχέδιο του Υπουργείου για την Ομογένεια. Ο κ. Κουβέλης μίλησε για διάλογο σε νέα βάση, αποφυγή των συνταγών του παρελθόντος, αναζήτηση νέων εργαλείων αμοιβαίας συνεργασίας με τους Απόδημους και τις νέες γενιές αλλά και αξιοποίηση της Ομογένειας, την οποία χαρακτήρισε ως «ανεκτίμητο κεφάλαιο» για την πατρίδα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας σήμερα στο Κοινοβούλιο εξέφρασε την ανάγκη να πρωτοστατήσει η Βουλή των Ελλήνων σε μια, όχι συγκυριακή, αλλά μόνιμη εκστρατεία ενάντια σε κάθε μορφή βίας εναντίον των γυναικών.


Η ομιλία του Προέδρου της Βουλής έγινε στο πλαίσιο ειδικής συζήτησης που διεξήχθη στο Κοινοβούλιο για τη βία κατά των γυναικών με αφορμή το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την επίσημη διακήρυξη από τα Ηνωμένα Έθνη της 25ης Νοεμβρίου ως «Διεθνούς Ημέρας για την Πάταξη της Βίας κατά των Γυναικών».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Διέλευση ΑμεΑ από Σταθμούς Διοδίων»

Ερώτηση

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Διέλευση ΑμεΑ από Σταθμούς Διοδίων»

Προσφάτως, γράφτηκε στον Τύπο ότι η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» επιχείρησε να καταργήσει το προνόμιο της ελεύθερης διέλευσης από τα Διόδια για τα Άτομα με Αναπηρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σοβαρή ρύπανση από ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς:
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Σοβαρή ρύπανση από ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείων

Να ιδρυθεί Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Να ιδρυθεί οργανισμός προκειμένου να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση κατάρτισης και έγκρισης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Πάτρας, ζητά με ερώτησή του προς την υπουργό Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απλήρωτο και μη μόνιμο το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κκ. Υπουργούς
• Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Απλήρωτο και μη μόνιμο το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακούστε Ζωντανά Vouli.Net-Live Radio

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ