Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.3.11

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2011

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση των Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στη Λιβύη, τόνισε τα εξής:



«Τελικά γιατί να κλείσουμε φυλακή και να μην στήσουμε ένα παγκόσμιο μνημείο στον κ. Ασάνζ, με τα Wikileaks; Σήμερα επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία κάποιων από εδώ μέσα που επιτρέπουν στον εαυτό τους συμπεριφορά υπαλλήλου προς τους Αμερικάνους.
Άκουσα πολλά σήμερα: Άκουσα για ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα ξαφνικά ανακαλύψατε ότι ο Καντάφι είναι δικτάτορας; Ο Καντάφι ανέλαβε την εξουσία το ΄69 όταν ανέτρεψε τον Ιντρίς.
Έχω εδώ μια σειρά φωτογραφιών του Καντάφι να ανταλλάσσει αγκαλιές και φιλιά με τον Ομπάμα, το Μπερλουσκόνι, το Θαπατέρο, το Σαρκοζί. Όλοι αυτοί είχαν στενά δούναι και, ιδιαίτερα, λαβείν μαζί του. Ειδικά σε σχέση με το Σαρκοζί, ο Ομπάμα θέλει να του δώσει πόντους, να του κάνει ένα "follow up", στο πλαίσιο της αντιπαλότητας που έχει ο ίδιος με το Ντομινίκ Στρος Καν, γι΄ αυτό και του έδωσε την "αρχηγία" των επιχειρήσεων.
Ο Σαρκοζί που βρήκε και την ευκαιρία να επιδείξει τα Rafale που δεν τα αγοράζει κανείς!
Έχω εδώ και μια δική σας φωτογραφία με τον Καντάφι όπου έχετε τα χέρια ψηλά όπως οι νικητές. Όπως επίσης και μια φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Καντάφι από το 1984.
Περισσεύει ο φαρισαϊσμός! Δήθεν κάποιοι τώρα κόπτονται για ανθρώπινα δικαιώματα!
Να θυμίσω: Ρουάντα: 1,5 εκατομμύριο νεκροί! Τι έκανε η διεθνής κοινότητα για τη Ρουάντα; Η ζωή δηλαδή κοστίζει λιγότερο στην υποσαχάρια απ΄ ό, τι στη Βόρειο Αφρική;
Και, ως διά μαγείας προέκυψε η εξέγερση στη Λιβύη;
Ποιοι επιχειρούν; Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αμερικάνοι και Άγγλοι και τώρα μπήκαν και οι Γάλλοι.
Πρόεκυψε δε και εσωτερικό πρόβλημα στη Ρωσία. Γύρισε ο Πούτιν από την Κίνα και δεν "τα βρήκε" με τον Μεντβέντεφ.
Εμείς γιατί πάμε με τον Αμερικάνο όταν η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία, η Βραζιλία κ.ά. τάσσονται εναντίον της επιχείρησης;
Και θέλω να ρωτήσω πολύ συγκεκριμένα τον κ. Πρωθυπουργό: Υπήρχαν επιχειρησιακοί βομβαρδισμοί από τη φρεγάτα Θεμιστοκλής;
5 εκατομμύρια την ημέρα στοιχίζει την ημέρα η επιχείρηση αυτή για όσο θα κρατήσει και εδώ δεν έχουμε 300.000 να δώσουμε για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Για να τονώσουμε το φρόνημα του ελληνικού λαού που προσβάλλεται από το Νταβούτογλου και την παρέα του!
Και σε σχέση με τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ: Μιλήσατε για δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν εμφυτεύεται με βόμβες!
Επιπλέον: Τα Rafale δε χτύπησαν μόνο αεροπλάνα, χτύπησαν και άρματα μάχης. Προβλέπεται αυτό από το ψήφισμα 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που μιλάει μόνο για αεροπορικό εμπάργκο; Γιατί συμμετέχει η Ελλάδα σε μια τέτοια παρανομία;
Η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να ανακατευτεί. Ελληνικό Όπλο δεν έχει ποτέ σκοτώσει Άραβες. Δώσαμε όμως Σούδα, Άραξο, Ανδραβίδα και Άκτιο! Γιατί; Για να εφαρμοστεί το ψήφισμα του ΟΗΕ; Μα, γιατί ακολουθείτε αυτό το ψήφισμα, ενώ δεν αντιδράσατε στη μη εφαρμογή 21 ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την κατοχή της Κύπρου, που έγραψε η Τουρκία στα παλιά της τα παπούτσια;
Και μη νομίζετε ότι το βεληνεκές των πυραύλων του Καντάφι δε μας ακουμπά!
Να θυμόμαστε ότι είμαστε Έλληνες, ένας περήφανος λαός και όχι θεραπαινίδες των Αμερικάνων!».

Στη δευτερολογία του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Η δικαιολογία που μας δώσατε κ. Πρωθυπουργέ για τη συμμετοχή σας στο ίδρυμα του Καντάφι ήταν κατώτερη της προσωπικότητάς σας και των νοηματικών σας διαδρομών! Έχω εδώ μπροστά μου, από το επίσημο site του ιδρύματος του Καντάφι που τον Ιούνιο του 2009, σας καλωσορίζουν ως μέλος! Τι κάνατε από τότε;
κ. Τσίπρα, έχετε δίκιο! Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επιχείρηση δεν λαμβάνει έγκριση της Βουλής. Πριν περίπου 10 χρόνια, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ πέρασαν από το Λιτόχωρο! Και η τότε κυβέρνηση δεν είχε ζητήσει την έγκριση της Βουλής! Ξέφραγο αμπέλι η χώρα! Και απορώ γιατί κάποτε κάποιος είπε το ΟΧΙ.
κ. Αντιπρόεδρε της ΝΔ, αυτά που έβγαλε το Wikileaks δεν προέρχονται από κάποιους "υπαλληλίσκους", αλλά από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ, Σπέκχαρντ, ο οποίος είναι μάλιστα σήμερα πρόεδρος ελληνικής τραπέζης! Αμφισβητείτε αυτά που λέει ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής;
Εγώ δεν έχω πάει ούτε σε μία δεξίωση! Εσείς τρέχετε στις δεξιώσεις, οι ίδιοι και οι ίδιοι συνέχεια! Δε μπορεί να εξαρτάται το μέλλον των πολιτικών μας από την Αμερική!
Και τι βγάλαμε τελικά από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας; Εμπλοκή τόσα χρόνια με τα Σκόπια. Και (απευθυνόμενος στη ΝΔ) δε μπορεί η θέση ενός πατριωτικού κόμματος να είναι η σύνθετη ονομασία!
Σήμερα μάλιστα ξεκίνησε η μεγάλη μάχη στη Χάγη. Και σας είχα προειδοποιήσει πριν λίγες μέρες για την πιθανότατη άσχημη έκβαση. Εύχομαι να διαψευστώ!
Η έκθεση που συντάχτηκε στην Ευρωβουλή για τα Σκόπια εξαγοράστηκε 100.000 ευρώ! Αναρωτιέμαι: Αυτό που εντόπισε ο ξένος Τύπος, δε μπορούσαν να το βρουν οι δικές μας μυστικές υπηρεσίες όταν κυκλοφορούσε μια τέτοια πληροφόρηση; Τόσο κοιμάται το σύστημα;
Η κ. Άστον, δήλωσε μόλις πριν λίγο ότι ο μόνος σοβαρός συνομιλητής μετά τις ΗΠΑ είναι η Τουρκία. Και αυτή η κυρία θα επανδρώσει 200 πρεσβείες της ΕΕ στον κόσμο, χωρίς να συμπεριλάβει ούτε έναν Έλληνα πρεσβευτή, αγνοώντας και την επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού!
Είπατε ότι η φρεγάτα Θεμιστοκλής δεν επιχείρησε. Έστω ότι είναι έτσι. Ρωτώ: Τα ξένα αεροπλάνα που απογειώνονται από δικά μας αεροδρόμια δεν επιχειρούν; Δεν θα είμαστε υπόλογοι γι΄ αυτό στα μάτια των Αράβων αύριο; Κίνα, Βραζιλία, Ινδία κ.α., ο μισός πληθυσμός της γης τάσσεται εναντίον της επιχείρησης και εμείς υπέρ!
Και αυτό διότι η άνοδος και η μακροημέρευση κάποιων βασίζεται στην Αμερική! Ο ΛΑ.Ο.Σ. εξεγείρεται σε αυτήν την ιδέα! Εμείς θα συνεχίσουμε την άνοδό μας αυτόνομα, με τις δικές μας δυνάμεις και με τον ελληνικό λαό.
Και, εν πάση περιπτώσει, κ. πρωθυπουργέ, επειδή σήμερα βρίσκεστε στη Βουλή των Ελλήνων, δεν μου άρεσε που μιλήσατε σαν εκπρόσωπος του Κλίντον. Ας βγει ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ