Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.3.11

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα την «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», τόνισε τα εξής: NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS


Αθήνα , 22 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & TΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα την «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
«κ. υπουργέ, δεν έχουν περάσει παρά 5 ημέρες από την προηγούμενη φορά που συναντηθήκαμε στην Αίθουσα για την ίδια συζήτηση.
Σας είχα πει: Ξενοίκιαστα μαγαζιά παντού. Στη Σταδίου, στην Ερμού, στη Μιχαλακοπούλου, παντού πολλαπλασιάζονται.. Βάλτε έναν άνθρωπο να σας μετράει τα ξενοίκιαστα μαγαζιά εάν θέλετε να βλέπετε την πορεία της οικονομίας..
Για κάθε μαγαζί που κλείνει, μειώνεται το ΑΕΠ. Κι εσείς δεν ενοχλείστε, δε σας απασχολεί..
Προσπαθείτε να φτιάξετε την οικονομία με αυτό το νομοσχέδιο-“τερατούργημα” που φέρνετε εδώ! Και σας λέω: Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα ψηφίσει το νομοσχέδιό σας εάν, εκτός των εισηγητών, 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που θα βγουν δια κληρώσεως, ερωτηθούν και ξέρουν ακριβώς τι ψηφίζουν!
4 μεταπτυχιακά στο London School of Economist να έχει κάποιος δεν μπορεί να το παρακολουθήσει!
Και σας ξαναλέω: Ποιος θα έρθει να επενδύσει έτσι στην Ελλάδα;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πάω στα ζητήματα που τέθηκαν πριν.
Μέγαρο Μουσικής: Δίνονται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τους τόκους. Και, κύριοι της ΝΔ, ψάξτε το λίγο το ζήτημα. Δεν ξεκίνησε από τη ΝΔ. Πρώτος ο Χριστοδουλάκης με το Βενιζέλο έδωσαν εγγυήσεις και μετά δόθηκαν επί Αλογοσκούφη. Και τώρα εσείς λέτε “να τα δώσουμε εμείς τα χρήματα αλλά να πάρουμε το Διοικητικό Συμβούλιο”! Κι αυτό για να το πουλήσετε αύριο σε κάποιον, αφού θα το έχετε κρατικοποιήσει.
Αυτό, όμως, δημιουργεί κακό προηγούμενο, κ. υπουργέ, γιατί αύριο θα κάνετε το ίδιο και με το Ωνάσειο. Θα πείτε ότι αναλαμβάνετε τα χρέη, το κρατικοποιείτε και βάζετε τους δικούς σας ανθρώπους μέσα. Αυτή είναι η τακτική ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να αποσυρθεί αυτή η διάταξη για το Μέγαρο Μουσικής. Βεβαίως να σωθεί το Μέγαρο Μουσικής, αλλά να περιμένει η τράπεζα να βρεθεί μια άλλη λύση. Όχι όμως να κόβετε από τα ορφανά και τις χήρες των ενστόλων, που σας είναι εύκολο για να δώσετε 100 εκατομμύρια στο Μέγαρο Μουσικής!
Και η ιδιοκτησία να μη θιγεί, γιατί κάποιοι έβαλαν την περιουσία τους. Αυτά τα 95 όμως δεν θα τα δώσετε, γιατί μπορεί μεν να πάρετε την κάλυψη του Κοινοβουλίου, κινδυνεύετε όμως να κατηγορηθείτε για απιστία!

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
Έρχομαι στη διάταξη για το Ισραηλινό Νεκροταφείο. Κατ’ αρχήν, για την Ιστορία, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο το έφτιαξαν 2 “κακοί” δικτάτορες. Ο πρώτος ήταν ο Πάγκαλος –ο παππούς Πάγκαλου- και ο δεύτερος “κακός” ήταν ο Μεταξάς. Επί του τελευταίου δε δικτάτορα έφτασε στο μέγεθος που είναι σήμερα. Πώς έχει τώρα η ιστορία: Η υπόθεση εκκρεμεί από το ’38. Το ’61, το ισραηλινό συμβούλιο κάνει προσφυγή, η οποία ακόμα δεν έχει εκδικαστεί και δεν έχει βγει οριστική απόφαση από τη δικαιοσύνη. Ερώτημα: Γιατί δεν επισπεύδεται η απόφαση του Δικαστηρίου; Να δούμε πρώτα την απόφαση! Γιατί να δώσετε τα λεφτά; Είναι μεγάλο σκάνδαλο, κάνετε νέο Βατοπέδι έτσι. Σε άλλες περιπτώσεις το κράτος αργοπορεί, τώρα δείχνει να έχει πρεμούρα! Να βγει πρώτα η απόφαση του Δικαστηρίου και η Εκτελεστική Εξουσία να μην χρησιμοποιεί το άλλοθι της νομοθετικής διαδικασίας για λογαριασμούς άλλου είδους και άλλης υφής. Να δώσουμε βέβαια τη φιλία μας στο Ισραήλ που αυτήν την περίοδο την επιζητά -τη στιγμή, μάλιστα, που από την άλλη πλευρά, σου λέει η Τουρκία, εγώ κουβαλάω τη συμφωνία του ’95 με το Ισραήλ στην πλάτη μου και με κοιτάζουν καχύποπτα οι Άραβες, άρα τώρα πάω με τους Άραβες για να την αποτινάξω.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 25%
Τέλος, εμείς για άλλη μια φορά θα σας πούμε ότι δεν σας εμπιστευόμαστε! Δεν είστε αυτοί που θα διαχειριστείτε την επόμενη μέρα της 25ης Μαρτίου. Αποτύχατε οικτρά στο Μνημόνιο, που εμείς ψηφίσαμε το άρθρο 1 μόνο και μόνο για να πάρουμε τα λεφτά, και εσείς υπογράφετε κάθε φορά ένα επικαιροποιημένο Μνημόνιο το οποίο δεν το ξέρει κανείς μέσα στην Αίθουσα! Μόνοι σας το αποφασίζετε! Όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Δεν σας εμπιστεύεται και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είστε μία μικρή μειοψηφία του 25%. Και δεν μπορείτε να παίρνετε τέτοιες καίριες αποφάσεις εις βάρος της Ελλάδος. Να πάτε σπίτι σας, να έρθει μια άλλη κυβέρνηση που μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τα πράγματα, για να λειτουργήσει επιτέλους θετικά για τον τόπο.

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Εγώ θέλω να μου πείτε ξεκάθαρα. Θα σας καταθέσω αύριο ερώτηση με κατάθεση εγγράφων. Πόσες εγγυητικές βρίσκονται στην ίδια μοίρα με αυτή του Μεγάρου Μουσικής; Πόσες; Πάνω από χίλιες! Πόσες από αυτές φέρατε για έγκριση στη Βουλή; Η πρώτη είναι! Άρα, τις άλλες χίλιες τις πληρώσατε παρανόμως; Και μιλάμε για την ΠΥΡΚΑΛ και μεγάλων οργανισμών. Γιατί, λοιπόν, αυτή τη φέρνετε στη Βουλή; Γιατί όλες οι προηγούμενες πληρώθηκαν με υπουργική απόφαση; Μία επιστολή σας χρειάζεται στη Τράπεζα της Ελλάδας, να της πείτε παρακαλώ πολύ πληρώστε στη τράπεζα τάδε αυτά τα ποσά. Γιατί αλλάζετε την τακτική που υπάρχει από το 1974, πρώτη φορά τώρα για το Μέγαρο Μουσικής;
Δεύτερον, είπατε ότι φτιάχνετε οικονομία. Πείτε το στους επιχειρηματίες. Δείτε τις ακάλυπτες επιταγές, περισσότερες από κάθε άλλη φορά! Πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Κλείνουν επιχειρήσεις, καλπάζει η ανεργία, τα πράγματα είναι χειρότερα από τη μέρα που αναλάβατε, μην έχετε ψευδαισθήσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να υπερασπιστείτε ένα έργο αλλά όχι με έωλα και μετέωρα επιχειρήματα. Και βεβαίως όσον αφορά, άλλη μία φόρα το λέω, την Ισραηλινή κοινότητα: Σε εφαρμογή ποιας απόφασης δικαστηρίου δίνετε λεφτά; Σπεύδετε και δίνετε εύκολα λεφτά στην Ισραηλινή κοινότητα και δεν διεκδικείτε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Πώς γίνεται; Πείτε μου; Δίνετε 10 εκατομμύρια και δεν πάτε να πάρετε τα δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν έχετε, επαναλαμβάνω, σωστό μέτρο, σωστή ζυγαριά! Και ως εκ τούτου είστε επικίνδυνοι, βρεθήκατε λιποβαρείς και πρέπει να φύγετε!».

Απαντώντας σε μεσολαβήσασες τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Ετέθησαν πολλά θέματα και από τον κ. Υπουργό και από τον αξιότιμο αντιπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Υπουργέ είδα ότι μελετάτε πολύ σοβαρά την άνοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στις δημοσκοπήσεις. Χαίρομαι! Το κάνει και η Ν.Δ., βεβαίως. Εμείς όμως είμαστε σίγουροι ότι είμαστε στον καλό δρόμο, και θα συνεχίσουμε να είμαστε στον καλό δρόμο, και θα έχετε πολλές εκπλήξεις κι εσείς κι εσείς. Εμείς, όσον αφορά τις θέσεις του κόμματός μας ποιες είναι: Θα τις έχετε την Δευτέρα κ. Υπουργέ, μετά από την συνάντηση που είχαμε, διότι εμείς αποδεχτήκαμε τον διάλογο και στείλαμε ό,τι καλύτερο διαθέταμε και στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, τους ανθρώπους τους ειδικούς δηλαδή επί θεμάτων οικονομικών.
Τρίτον, θα ήθελα να απευθυνθώ στο φίλο κ. Κεφαλογιάννη. κ. Κεφαλογιάννη, σήμερα ευτυχώς είναι Τρίτη. Και Τρίτη είμαστε καλοί και λιοντάρια. Τετάρτη είμαστε λαγοί και την Δευτέρα είμαστε κοριοί. Και αυτή είναι μια διαφορά. Όσον αφορά, βεβαίως, το άλλο θέμα: Φωνάξατε και διαμαρτυρηθήκατε γιατί άλλαξε γνώμη η Ν.Δ. «Το μεταβάλλειν γνώμη εστί φιλοσοφείν» -Σωκράτης, και έχουν δικαίωμα, λοιπόν, να μπορούν να μεταβάλλουν γνώμη. Μην εγκαλείτε για το αυτονόητο. Εσείς κ. Κεφαλογιάννη, ως προς τον χαρακτηρισμό «γατούλες»: Παρακαλώ να αποσυρθεί. Οι γάτες, εννοείται, είναι χρήσιμες, τρώνε ποντίκια!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ