Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.6.10

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ»

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2010

Ερωτάται η κ. Υπουργός • Θα μεριμνήσετε για την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται, ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης; ΑΘΗΝΑ 28-6-2010 ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Θέμα : ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού, θα εισαχθεί αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος. Περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αλλαγές ανά διετία μετά το 2011 στη βάση αναλογιστικών μελετών.

Ερωτάται η κ. Υπουργός: 1. Προτίθεστε να αναστείλετε τη λειτουργία των Ιδιωτικών Τραπεζών Ομφαλικών Μοσχευμάτων τη στιγμή που όχι μόνον δεν παρέχουν τις υπηρεσίες που διαφημίζουν παραπλανώντας τους γονείς, αλλά και δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας ενώ συλλέγουν πολύτιμο βιολογικό υλικό χωρίς κανέναν έλεγχο και επόπτευση; 2. Ποια θεσμικά και οικονομικά μέτρα σκοπεύετε να πάρετε, προκειμένου να ενισχύσετε τις Δημόσιες Τράπεζες, με στόχο αυτές να κατορθώσουν να εξασφαλίσουν μοσχεύματα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που τα χρειάζονται, με παράλληλο όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εθνική οικονομία; Ο ερωτών Βουλευτής Τάσος Κουράκης

28-6-2010
Επίκαιρη Ερώτηση
Προς την κα Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Περιττή και επιζήμια η λειτουργία των Ιδιωτικών Τραπεζών Ομφαλικών Μοσχευμάτων. Λύση η αποφασιστική ενίσχυση των δυο Δημόσιων Ελληνικών Τραπεζών.
 

Την υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου εκ μέρους της πολιτείας, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό πολιτισμού οι ανεξάρτητοι βουλευτές της αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η ερωτώσα βουλευτής Ηρώ Διώτη

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό
Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: Εγκατάσταση και διαδρομή του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης σε έκταση συνολικού εμβαδού 408.931 τ.μ «Στεφάνη-Βαρνάβας-Αλιβέρι»

Ροντούλης στη Βουλή: «Δεν αμφισβητείται η παραγωγικότητα των σιδηροδρομικών».

«Η παραγωγικότητα των υπαλλήλων του ΟΣΕ είναι στο ίδιο επίπεδο με την παραγωγικότητα των υπαλλήλων των άλλων ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων, παρά το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο. Άρα το να βγαίνουν κάποιοι και να λένε «οι κακοί εργαζόμενοι του ΟΣΕ» αυτό νομίζω ότι είναι παραλογισμός», τόνισε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ