Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.6.10

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ. Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. Ι. ΒΑΛΥΡΑΚΗ.

Αφετηρία ο Καλλικράτης για ένα Κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη

Αφετηρία ο Καλλικράτης για ένα Κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη

Ομιλία στη Βουλή και παρέμβαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πραγματοποίησε ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», «μια εκσυγχρονιστική προσπάθεια που αποτελεί ελπίδα και προοπτική για τη χώρα μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα στη Βουλή -7/6/2010- A΄ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 1. Θα συζητηθούν επίκαιρες ερωτήσεις σύμφωνα με το άρθρο 130 του Κ.τ.Β. 2. Θα συζητηθεί η υπ? αριθ. 29/24/17.3.2010 επερώτηση αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, 12 Βουλευτών της Ν.Δ. των κ.κ. Ε. Κωνσταντινίδη, Μ. Παπαδόπουλου, Ζ. Τζηκαλάγια, Γ. Κασαπίδη, Ε. Αυγενάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη, Γ. Βαγιωνά, Κ. Κουκοδήμου, Γ. Βλάχου, Κ. Καραγκούνη κ.α. σχετικά με το διορισμό Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. B΄ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 1. Ώρα 13.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223) θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση της υπόθεσης “SIEMENS” στο σύνολό της», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων. 2. ?Ωρα 18.00? – Αίθουσα Γερουσίας, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέματα ημερήσιας διάταξης: Α) Ενημέρωση, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 7 του Κανονισμού της Βουλής, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπο Καστανίδη, για τα υπό κατάθεση νομοσχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος και των τριών πρωτοκόλλων αυτής και συναφείς διατάξεις» και «Βελτιώσεις της ποινικής νομοθεσίας για τους ανήλικους δράστες, πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων» Β) Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Προσαρμογή του ελληνικού δικαίου στο πρότυπο νόμου του έτους 1997 για τη «Διασυνοριακή πτώχευση» της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο». 3. Ώρα 18.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή «Για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση και έγκριση του πορίσματος της Επιτροπής.




Αίτημα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων για τη νεολαία

Προς
Τον Πρόεδρο της Βουλής
Κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Αθήνα, 7 Ιουνίου 2010

Κύριε Πρόεδρε,
Η νέα γενιά ήδη βιώνει και θα βιώσει ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε όλους τους τομείς. Οι αντιδραστικές αλλαγές πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα:

Έντονη δημόσια συζήτηση γίνεται για το αν το Δημόσιο μπορεί να διεκδικήσει αστικές αποζημιώσεις για τη ζημία που υπέστη από τις πράξεις και παραλείψεις πολιτικών. Κατόπιν τούτου Ερωτάσθε 1.Υπάρχει οποιουδήποτε είδους «παραγραφή» για το παραπάνω; 2.Με ποιον τρόπο θα κινηθεί το Δημόσιο ; Ο ερωτών Γ. Καρατζαφέρης Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ο Ερωτών Βουλευτής Σπύρος Γαληνός

Αθήνα 7 Ιουνίου 2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Διαβίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Τα σχολεία του ν. Λέσβου δεν περιλαμβάνονται στα 800 Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
 

Η ερωτώσα βουλευτής Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

07-06-2010
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό:
Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συμβασιούχων πυροσβεστών

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ