Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.3.10

Η ερωτώσα βουλευτής Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου


ΕΡΩΤΗΣΗ
12/03/2010- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Αναγραφή της χώρας προέλευσης γάλακτος σε συσκευασίες γαλακτοκομικών προϊόντων

Οι ερωτώντες βουλευτές Αλέξης Τσίπρας Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Δημήτρης Παπαδημούλης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:
-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Λίμνη Κορώνεια: Αδιαφορία και κακοδιαχείριση με καταστροφικές συνέπειες

Ενημέρωση για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης, Σύσταση Ιδιωτικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών»

ΟΜΙΛΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
(11 Μαρτίου)

Ο κλάδος της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας με 2.500 εργαστήρια παραγωγής, 7.500 καταστήματα και πάνω από 75.000 εργαζομένους. Επίσης είναι γνωστή η συνεισφορά του κλάδου σε συνάλλαγμα, λόγω της σημαντικής προστιθέμενης αξίας των προϊόντων του, αλλά και λόγω των έμμεσων εξαγωγών από τις πωλήσεις των κοσμημάτων στους τουρίστες.

Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Φόρος Πολυτελείας για κοσμήματα και είδη χρυσοχοΐας».

50% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την ιθαγένεια ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, τοποθετήθηκε σε μια σειρά από παρατηρήσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση. Στην παρέμβασή του ο Γ. Καρατζαφέρης επεσήμανε στον υπουργό το κείμενο ψήφισμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Νομοσχέδιο προς ψήφιση. Επίσης ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επεσήμανε τον κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου και τους κινδύνους που εγκυμονεί το Νομοσχέδιο για την εθνική μας κυριαρχία.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ Α.Ε.
ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι αδιανόητο: Με τροπολογία-προσθήκη που κατατέθηκε προχθές παρέχεται στον Πρωθυπουργό η δυνατότητα να συγκροτεί επιτροπές και ομάδες εργασίας, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν κρατικά θέματα με απόρρητο ή εμπιστευτικό χαρακτήρα! Θα μπορεί επίσης να προβαίνει ακόμα και σε απευθείας αναθέσεις ανάλογου έργου σε εταιρίες, στα μέλη των οποίων θα καταβάλλεται αμοιβή, το ύψος της οποίας θα καθορίζεται απευθείας από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών…

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Παρέμβαση Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά
Στην Κοινοβουλευτική συζήτηση για την ψήφιση του Μεταναστευτικού Σ/Ν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την έκπληξη μου, για την βιασύνη της Κυβέρνησης στο μεγάλο θέμα της Ιθαγένειας. Στην μέση της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, και ενώ πιεζόμαστε σε όλα τα Εθνικά θέματα, τρέχουμε να περάσουμε έναν Νόμο που θα έχει άγνωστα αποτελέσματα για την χώρα μας. Αυτήν την στιγμή 5 εκατομμύρια μετανάστες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Μέση Ανατολή αναζητώντας έναν τρόπο εισόδου στην Ευρώπη! Λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, είναι εύκολη η παράνομη είσοδος τους, και αντίθετα πολύ δύσκολη η έξοδος !. Και εμείς τι κάνουμε; Κάνουμε την Ελλάδα, πόλο έλξης ακόμα περισσότερων μεταναστών, που θα μας δουν σαν χώρα ευκαιρίας!

«Κύρια Σημεία της Ομιλίας του Γ. Ανατολάκη στην Συζήτηση του Νομοσχεδίου περί Χορήγησης Ιθαγένειας στους Μετανάστες.»

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί επί δεκαετίες στον ιστορικό χώρο της Σαλαμίνας όπου υπάρχει ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων, είναι μία πρόκληση για την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας. Ο χώρος που θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης τουριστών από όλον τον κόσμο, είναι γεμάτος σκουπίδια, άδειους τάφους και απομεινάρια πλοίων. Είναι επίσης πρόκληση, το ότι επί σειρά ετών οι τοπικοί φορείς του νησιού αγωνίζονται να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν τον χώρο, ενώ η Πολιτεία αδρανεί προφανώς λόγω οικονομικών συμφερόντων.

 «Ανακοίνωση Βουλευτή για την απαράδεκτη κατάσταση στον Τύμβο Σαλαμινομάχων και την πιθανότητα πώλησης της περιοχής.»

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ