Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.3.10

50% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.



Σε μία έμπρακτη ουσιαστική -αλλά και συμβολική- κίνηση αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο οικονομικά ελληνικό λαό, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε, χθες, στη Βουλή, την περικοπή κατά το ήμισυ της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, προκαλώντας, παράλληλα, τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν επί της προτάσεως αυτής.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στηλίτευσε έντονα τη συρρίκνωση των παρελάσεων και την περικοπή των δεξιώσεων στις ελληνικές πρεσβείες κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα:
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
«Κατατέθηκε ότι δίνονται κάποια μεγάλα ποσά για γιορτές μουσουλμάνων και διάφορων μεταναστών. Είναι μια ιδέα και σε μια περίοδο “οικονομικής ευφορίας”, γιατί όχι;
Συμβαίνει όμως το εξής: Καταργούμε τις εθνικές παρελάσεις λόγω έλλειψης χρημάτων. Δεν είναι σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό να τα δίνουμε γι’ αυτές τις γιορτές της Ανατολής και να μην κάνουμε την εθνική μας εορτή; Να μη γίνεται η παρέλαση και να γίνονται τα πανηγύρια; Καταργείται η παρέλαση για πρώτη φορά και σπαταλάμε τα χρήματα δεξιά και αριστερά σε επιτροπές και στα πανηγύρια που έλεγα πριν. Και δεν είναι μόνο ότι σταματάει η παρέλαση εδώ στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, σταματάνε και οι εκδηλώσεις στις Πρεσβείες σε όλον τον κόσμο, δηλαδή, αυτή τη χρονιά η Ελλάδα δε θα γιορτάσει πουθενά την εθνική της εορτή. Σε αυτό το πλαίσιο, δε θα είχαμε την επιτυχία της συναντήσεως του Ομπάμα με τον Παπανδρέου και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, στη γιορτή, όπου και ελέχθησαν τα περισσότερα και τα πιο ουσιαστικά. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι λάθη και πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, πέρα από την οποιαδήποτε “μεταναστολατρεία” και “μεταναστολαγνεία”, και να καταλάβουμε και τι εξυπηρετεί το έθνος, το οποίο κάποιοι φοβούνται και να το αναφέρουν.
Και επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να καταθέσω την εξής πρόταση κ. Πρόεδρε. Η Ελλάδα και ο πολίτης πλήττονται βαναύσως, από όλα αυτά τα οποία γίνονται αυτές τις ημέρες και ως αντίδραση αυτών έχουμε τη μεγάλη πορεία.



Είναι αδιανόητο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τα κόμματα να παίρνουν πακτωλούς χρημάτων.
Ζητώ, λοιπόν, από τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, σήμερα, να συμφωνήσουμε ότι θα πάρουμε το 50% της κρατικής χορηγίας. Εξάλλου δεν μας χρειάζονται, δεν είναι εκλογική χρονιά. Αυτομάτως, έτσι, 50 εκατομμύρια θα μπουν στο Δημόσιο Ταμείο για να καλύψουμε άλλες ανάγκες. Σήμερα, εδώ και τώρα, περιμένω τη θέση των άλλων κομμάτων! Και αν ευκόλως εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν τη δύναμη, δεν έχουν -όχι το σθένος το ψυχικό που όλοι εμείς έχουμε, αλλά- τις οικονομικές συγκυρίες εσωτερικά των κομμάτων να εξυπηρετήσουν αυτήν την πρόταση, να μην σπεύσουν να πουν “λαϊκισμός”. Δεν είναι λαϊκισμός το να θέλεις να υπηρετήσεις την πατρίδα σου.
Και αυτή τη στιγμή εμείς στο ΛΑΟΣ λέμε: Πρώτα η Πατρίδα και μετά το κόμμα! Ας το πουν και οι άλλοι!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ