Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.12.09

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όπως γνωρίζετε, αυτή είναι η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι μία νομοθετική πρωτοβουλία, που δίνει ένα πολύ ξεκάθαρο στίγμα πολιτικής. Προεκλογικά, μιλούσαμε για κοινωνική δικαιοσύνη. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι λόγια. Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πράξη. Και την κάνει κανένας πράξη, με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που στηρίζουν τμήματα του πληθυσμού που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Το ροκ θέλει γρήγορους ρυθμούς. Όποιος μπορεί να το παρακολουθήσει, το χορεύει. Διαφορετικά περιορίζεται στο ταγκό. Το ταγκό βέβαια θέλει δύο. Δεν ξέρω -μπορεί να το χορέψετε- ποιος θα είναι ο παρτενέρ και ποια θα είναι η παρτενέρ. Αυτό είναι δικό σας θέμα. Όμως, η δική μας θέση παραμένει πάγια, πλήρως εναρμονισμένη με τον ελληνικό λαό που στην πρώτη δημοσκόπηση, δύο μήνες μετά τις εκλογές, λέει ότι το 50%, ο ένας στους δύο, βλέπει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι κατώτερο των προσδοκιών του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
-Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
-Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα : Εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΝΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα να κάνει πράξη μία ακόμη από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις προς τους πολίτες, που αφορά την παροχή της οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από το 2001 έχουν απαλλοτριωθεί 9,5 στρέμματα προκειμένου να χτιστεί το 10ο Λύκειο Περιστερίου (Τεμπών - Γαρδένιας - Φοινίκων Περιστερίου).

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς : Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης
& Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Περιβάλλοντος, Ενέργειας &
Κλιματικής Αλλαγής κ. Κων/να Μπιρμπίλη
Από το 2001 έχουν απαλλοτριωθεί 9,5 στρέμματα προκειμένου να χτιστεί το 10ο Λύκειο Περιστερίου (Τεμπών - Γαρδένιας - Φοινίκων Περιστερίου).
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέχρι σήμερα δεν χαρακτήρισε το χώρο "σχολικό".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ομιλία Βασιλικής Τσόνογλου - Βυλλιώτη στη Βουλή για το Νομοσχέδιο «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις»

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Είναι πλέον «κοινός τόπος» ότι η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με μια δημοσιονομική κρίση, οι διαστάσεις της οποίας ξεπερνούν τα όρια του προβλήματος άλλων Ευρωπαίων και προήλθε ιδίως από τις αμαρτίες, την ανόρθοδη πολιτική των παραποιημένων στοιχείων και την εγγενή αδυναμία της απελθούσης κυβέρνησης της Ν.Δ., να διαχειρισθεί την οικονομία και να περιορίσει έστω και ελάχιστα τον απόλυτο εκτροχιασμό της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διπλασιασμός των αγοραίων αξιών ακινήτων από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το θέμα του διπλασιασμού της αξίας των ακινήτων στη ΒΙΠΕ Πατρών από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ έφερε με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

                                                          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ομιλία Ροντούλη στη Βουλή : «Φύλλο συκής για την εκτεταμένη φτώχεια το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης»

Ως φύλλο συκής, πρόσκαιρο και εφήμερο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συζητείται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.

ΟΜΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

(2 Νοεμβρίου)

Πριν δευτερολογήσω, θα μου επιτρέψετε να δώσω δύο απαντήσεις, ως οφείλω, προς τους εκλεκτούς συναδέλφους αρχίζοντας από το συμπατριώτη μου, κύριο Ροντούλη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σας άκουσα με προσοχή, κύριε Πρόεδρε.
Η χώρα έχει έναν Πρωθυπουργό και μία Κυβέρνηση, που πήραν ισχυρή νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό να προστατέψουν τη χώρα από όλους τους κινδύνους και να την επαναφέρουν σε τροχιά Ανάπτυξης και Δημοσιονομικής Ισορροπίας.
Σας διαβεβαιώνω, κύριε Πρόεδρε, ότι παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις κερδοσκοπικές κινήσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε βάρος της χώρας.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα «ραντιέρη» να κερδοσκοπήσει σε βάρος των Ελλήνων.
Ο Προϋπολογισμός, που καταθέτουμε, είναι μία πράξη ευθύνης γιατί ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 1.12.2009

Επί της Αρχής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών:
«Έκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις»»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ