Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.12.09

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σας άκουσα με προσοχή, κύριε Πρόεδρε.
Η χώρα έχει έναν Πρωθυπουργό και μία Κυβέρνηση, που πήραν ισχυρή νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό να προστατέψουν τη χώρα από όλους τους κινδύνους και να την επαναφέρουν σε τροχιά Ανάπτυξης και Δημοσιονομικής Ισορροπίας.
Σας διαβεβαιώνω, κύριε Πρόεδρε, ότι παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις κερδοσκοπικές κινήσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε βάρος της χώρας.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα «ραντιέρη» να κερδοσκοπήσει σε βάρος των Ελλήνων.
Ο Προϋπολογισμός, που καταθέτουμε, είναι μία πράξη ευθύνης γιατί ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας.




Στόχος μας, να βάλουμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά, για να έχουμε το περιθώριο να χτυπήσουμε όσους «σορτάρουν», σε βάρος των ελληνικών ομολόγων. Να οδηγήσουμε σε αναθέρμανση την ελληνική Οικονομία.
Γι’ αυτό διοχετεύουμε, κύριε Πρόεδρε, πάνω από 10.000.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Και επειδή σας άκουσα να αναφέρεστε στη φορολογική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Δεν επιβάλλουμε νέους φόρους με τον Προϋπολογισμό που καταθέσαμε.
Αυτό που συνέβη, κύριε Πρόεδρε -και το γνωρίζετε καλύτερα από μένα, γιατί σας άκουγα και όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- είναι η κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Είχαμε μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 μία Κυβέρνηση απούσα.
Μία Κυβέρνηση, η οποία είχε εγκαταλείψει το δημόσιο, δεν κυβερνούσε.
Και το αποτέλεσμα είναι να έχει καταρρεύσει ο εισπρακτικός μηχανισμός και να χάσει η χώρα πάνω από 10.000.000.000 ευρώ, σε σχέση με αυτά που είχαν προϋπολογιστεί πέρυσι το Δεκέμβριο, όταν συζητούσαμε μέσα σε αυτήν την αίθουσα.
Εμείς, λοιπόν, αυτό που λέμε είναι: Δεν επιβάλλουμε καινούργιους φόρους, αποκαθιστούμε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.
Και σας παρακαλώ, να προσέξετε, ότι αυτό που κάνουμε με τον Προϋπολογισμό είναι, ότι αυξάνουμε τα φορολογικά μας έσοδα, σε σχέση με το 2008 μόλις κατά 2.000.000.000 ευρώ.
Εμείς δεν επιδιδόμαστε σε κυνήγι μαγισσών. Δεν έχουμε στοχοποιήσει καμία επαγγελματική κατηγορία.
Εκείνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και να προστατέψουμε το συνεπή φορολογούμενο.
Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι για κάθε «τσαμπατζή», που μπαίνει μέσα στο λεωφορείο, αργά ή γρήγορα ο συνεπής επιβάτης θα κληθεί να πληρώσει ακριβότερο εισιτήριο.
Στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει την τάξη στην κοινωνία, να καλέσει όλους τους επιβάτες του λεωφορείου να πληρώσουν το εισιτήριό τους, για να προστατέψουμε τους πολίτες, για να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε βασικά αγαθά.
Όμως, αυτό που συνέβη τα τελευταία πεντέμισι χρόνια -και δε λέω ότι δεν υπήρχε φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή τα προηγούμενα χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην Κυβέρνηση- δεν έχει προηγούμενο.
Και να σας υπενθυμίσω, τι έλεγε κάποτε ο Κλαδάς, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κλαδάς βγήκε δημόσια και είπε, ότι η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή είχε ξεφύγει πάνω από 70.000.000.000 ευρώ και την επόμενη μέρα τον απέπεμψε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτή τη σαθρή κατάσταση, που απειλεί το μέλλον και την προοπτική της χώρας, θα αποκαταστήσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό, μία εντολή η οποία δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε και εσείς, ότι δεν μπορείτε να μας ελέγχετε για επιλογές που έκαναν οι συγκάτοικοί σας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ