Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

13.5.10

«Είμαστε αρνητικοί - διευκρίνισε ο Αντώνης Σκυλλάκος για λογαριασμό του ΚΚΕ - διότι η απόφαση αυτή κινείται στα πλαίσια του δόγματος "όλα τα βάρη στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους».

Περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών, ύψους 1500 ευρώ περίπου, αλλά και στις απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε χθες η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, υιοθετώντας πρότασή του.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τα κόμματα του μεταπολιτευτικού σκηνικού «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης, είτε οργανικά είτε ιδεολογικά» και υποστήριξε ότι «είναι προφανής σήμερα η απροθυμία όλων των κομμάτων να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται», γιατί «αισθάνονται ότι η συρρίκνωση του Κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας, θα συρρίκνωνε την εξουσία τους -άρα και τα προνόμιά τους».

Έντονα αποδοκιμαστική υπήρξε η απόκριση της Βουλής, στις απαξιωτικές εκφράσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει να προσφέρει πλέον τίποτα στη χώρα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αθήνα, 13 Μαΐου 2010
«Ομιλία της Υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, στην Ολομέλεια της Βουλής- Σχέδιο Νόμου για την Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ&ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ. Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα 13 Μαϊου 2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ. Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ερωτών Βουλευτής ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΑΘΗΝΑ 13-5-2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
Την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: Οικοδομικές εργασίες απειλούν το Πάρκο Γουδή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη με θέμα «Αντισυνταγματική άρση απορρήτου».
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ