Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.4.10

Εξεταστική Επιτροπή για Βατοπαίδι

Αναφορές για τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, αλλά και τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, περιέχει η απολογία του πρώην νομικού συμβούλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστόδουλου Μπότσιου. Η διαβούλευση που προκάλεσε η ανάγνωσή της από τους επιφορτισμένους προς αυτό, εκπροσώπους των κομμάτων, στο πλαίσιο της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, οδηγήθηκε σε διαξιφισμούς, όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνα Γιαννακοπούλου, ζήτησε την κλήση του Γιάννη Αγγέλου επί τη βάσει της απολογίας του κου Μπότσιου - προκαλώντας τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ομιλία ΑΝΥΠΕΞ, κ. Δημήτρη Δρούτσα, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Ομιλία ΑΝΥΠΕΞ, κ. Δημήτρη Δρούτσα, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Αθήνα, 15 Απριλίου 2010

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή, ανέφερε ότι το 2003 το Υπουργείο Υγείας άλλαξε τις υπάρχουσες καμπύλες με νεότερες που βασίστηκαν σε έρευνα του 2001, όταν η επιδημία της παχυσαρκίας ήταν σε έξαρση και με μη «τυχαιοποιημένο» στατιστικό δείγμα. Επεσήμανε πως εξ αιτίας αυτού του γεγονότος έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που παίρνουν αυξητική ορμόνη με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία (αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνων) και μεγάλο οικονομικό κόστος για το Υπουργείο.

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη
Παιδική παχυσαρκία και νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού

Οι ερωτώντες βουλευτές Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ηρώ Διώτη Μιχάλης Κριτσωτάκης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ
Προς την κα Υπουργό
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Σκάνδαλο η κατ’ εξαίρεση έγκριση κυκλοφορίας του φυτοφαρμάκου LEBAYCID για την δακοκτονία

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μ. Ξενογιαννακοπούλου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριο Χ. Καστανίδη με θέμα την ομολογία και καταδίκη για μίζες σε Έλληνες Γιατρούς από πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού κατέθεσε η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Πρόσφατη διεθνής έρευνα αναφέρει ότι το 5 έως 10 % του συνόλου των πασχόντων από φυματίωση είναι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν πάντοτε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αγωγή. Η αγωγή είναι αναγκαία, ασφαλώς, και για τον ίδιο τον ασθενή αλλά και για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου.

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Προστασίας του Πολίτη
- Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Μετανάστες χωρίς χαρτιά και φυματίωση

Σύμφωνα με δηλώσεις σας στον Τύπο, οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013, κινδυνεύουν να μην γίνουν καθόλου, λόγω υπερβολικού κόστους! Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα. Στην διοργάνωση παίρνουν μέρος περίπου επτάμιση χιλιάδες αθλητές.

Αθήνα 15 Απριλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Κινδυνεύει η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013;»
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού:

ΟΜΙΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2010
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής Βασίλης ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Καθορισμός αντικειμενικών αξιών για την 4η Πολεοδομική Ενότητα του Δήμου Νέας Μάκρης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Υπουργό Οικονομικών

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο ερωτών βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Σήμερα στη Βουλή /15/4/2010 Α" ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Θα συζητηθούν επίκαιρες ερωτήσεις σύμφωνα με το άρθρο 130 του Κ.τ.Β Β" ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις». Γ" ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 1. ?Ωρα 9.30΄ π.μ. - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Τροποποίηση της νομοθεσίας για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων και τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και ?Αλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.) και άλλες διατάξεις». (3η συνεδρίαση) 2. Ώρα 10.00΄ π.μ. - Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223) θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση της Υπόθεσης “SIEMENS” στο σύνολό της», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων. 3. Ώρα 10.00΄ π.μ. - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) θα συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενδοοικογενειακή βία: Μια παράμετρος επίδρασης στην παραβατική συμπεριφορά της νεολαίας. Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ. Γιάννος Λιβανός, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γεώργιος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού), Νέστορας Κουράκης, Καθηγητής Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Γροσδάνη, Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Ευγένιος Τριβιζάς, Καθηγητής Εγκληματολογίας - Συγγραφέας. 4. Ώρα 12η μεσημβρινή - Αίθουσα Γερουσίας θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής ?Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτριο Δρούτσα, για τα ελληνοτουρκικά. 5. Ώρα 14.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) θα συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιο Ντόλιο, σχετικά με την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από το οδικό δίκτυο. 6. ?Ωρα 15.00? – Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή «Για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου» με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων

Η θλιβερή εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης του Πάρκου ‘Αντώνης Τρίτσης’, το οποίο ουσιαστικά φυτοζωεί εξαιτίας της έλλειψης τακτικής επιχορήγησης, είναι μια εικόνα ντροπής που δε συνάδει με τις ευαισθησίες μιας σύγχρονης οικολογικής κοινωνίας. Ο μοναδικός και πολύ σπάνιος αυτός υγρότοπος της Αττικής ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, έχει αφεθεί στη μοίρα του εξαιτίας της έλλειψης πόρων και της ανυπαρξίας μιας σωστής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Αξιοποίηση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ‘Αντώνης Τρίτσης’
14/04/10 
Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: κα Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη
Θέμα: Αξιοποίηση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ‘Αντώνης Τρίτσης’
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως γνωστόν, ένα μεγάλο μέρος του μηνιαίου μισθού (40%) των ενστόλων (δηλ. αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών) αποτελείται από τακτικά επιδόματα, μερικά εκ των οποίων υπόκεινται σε μείωση κατά 12%, μολονότι θα έπρεπε να εξαιρεθούν λόγω του ιδιαιτέρου χαρακτήρα τους.

Ερώτηση
Προς τους αξιοτίμους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Εξαίρεση Τακτικών Επιδομάτων Ενστόλων από την μείωση κατά 12%»

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ