Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.7.11

Ιωάννινα, 19 Ιουλίου 2011


 Θανάσης Οικονόμου: επείγουσα ανάγκη για συγκρότηση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων



Στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη συγκρότηση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, αναφέρεται με Ερώτησή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο Θανάσης Οικονόμου.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτηση αναφέρεται ότι η σπουδαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης υπονομεύεται από άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα καθημερινής διαχείρισης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι καθυστερήσεις στη συγκρότηση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) και των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).
Έτσι σήμερα, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και ενώ έχουν μεταφερθεί οι αντίστοιχες αρμοδιότητες, δεν έχουν συσταθεί οι ανάλογοι φορείς.
Οι παλιές διοικήσεις των οργανισμών εκείνων που θα διαδεχτούν οι ΠΕΔ και οι ΦοΔΣΑ δεν λειτουργούν επί της ουσίας, και αφού δεν έχουν πλέον την πολιτική νομιμοποίηση αποφεύγουν να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις ακόμη και όταν συνέρχονται.
«Σε μια εποχή που η ανάγκη να τρέξουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έχει διαστάσεις έκτακτου χαρακτήρα, οι πρωταρχικές δομές της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, έχουν βρεθεί μόνες να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την κατάσταση», την ώρα που ο «Καλλικράτης» πρέπει όχι μόνο να επιτύχει, αλλά να αποτελέσει και πρότυπο.
Κατόπιν αυτών, ο αρμόδιος υπουργός κ. Καστανίδης ερωτάται σε πιο στάδιο βρίσκεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη συγκρότηση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) καθώς και η συγκρότηση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ