Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.7.10

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ»

ΟΜΙΛΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.): «Στον κορμό του νομοσχεδίου συμφωνούμε, ώστε να επιτευχθεί, επιτέλους, ένας πληρέστερος έλεγχος του προϋπολογισμού. Έχω κάποιες παρατηρήσεις επί των τροπολογιών: - Για την παροχή ομολόγων, ως αποζημίωση, στους απολυμένους δικαιούχους της Ολυμπιακής. Διευκρινίστε: Πρόκειται για ομόλογα 1 έτους ή 10ετή; Να ξέρει ο κάθε δικαιούχος τι να περιμένει. Το αόριστο δεν εξυπηρετεί σε κάτι και πιστεύω ότι θα μεριμνήσετε γι’ αυτό και θα τα προσδιορίσετε. - Για τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Προτείνω να γίνει “Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων”, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις δράσεις που περιγράφετε και σκοπεύετε να αναπτύξετε». Τις παρατηρήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., έκανε άμεσα δεκτές ο παριστάμενος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η χρονική διάρκεια των ομολόγων τα οποία θα δοθούν ως αποζημίωση στους απολυμένους δικαιούχους της Ολυμπιακής, θα είναι λήξης 2012 (τέλη) και 2013 (τέλη) ανάλογα με το ποσό της αποζημίωσης. Παράλληλα, τροποποίησε την ονομασία της Διυπουργικής Επιτροπής η οποία θα ονομαστεί, σύμφωνα με την πρόταση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη, «Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων».

Παρέμβαση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη,
κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη».

Κατά την ακρόασή του ο κ. Σπυρόπουλος έθεσε τους παρακάτω άξονες ως τις βασικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Οι βασικοί στόχοι που θα καθορίσουν τις προγραμματικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του Ιδρύματος είναι οι παρακάτω: 1ος Στόχος:Μείωση της εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται σήμερα στο 30% περίπου, με ετήσια βήματα μείωσης 5% τουλάχιστον. 2ος Στόχος:Ολοκλήρωση και επέκταση των υφιστάμενων μηχανογραφικών υποδομών ως το βασικότερο εργαλείο εποπτείας και ελέγχου του συνόλου των λειτουργιών του Ιδρύματος. 3ος Στόχος:Εξορθολογισμός του συνόλου των δαπανών και επανακαθορισμός της εποπτείας αξιόπιστης απόδοσης των συντάξεων. 4ος Στόχος:Αυστηρή εποπτεία του συνόλου των δαπανών ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, με την θεσμοθέτηση και πλήρη επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών νοσοκομειακής περίθαλψης, τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές δομές υγείας. 5ος Στόχος:Αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στη βάση των νέων δυνατοτήτων που θεσπίστηκαν με τον τελευταίο νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. 6ος Στόχος:Δημιουργία κοινοπρακτικής δομής ανάμεσα στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ -ΟΑΕΕ - ΟΓΑ και ΟΠΑΔ με κοινές δράσεις αγορών και προμηθειών και ελέγχου, με στόχο τον εξορθολογισμό των ιατροφαρμακευτικών δαπανών στο σύνολό τους. 7ος Στόχος:Μεταστέγαση όλων των κεντρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νέο κτίριο το οποίο θα στεγάσει την κεντρική δομή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Ρέντη (πρώην εργοστάσιο ΚΕΡΑΝΗ) και επανεξέταση του συνόλου των συμβολαίων ενοικίασης των κτιρίων στέγασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ σ΄ολη την Ελλάδα. 8ος Στόχος:Εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2010, της υπηρεσίας του ασφαλιστικού ανταποκριτή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα ΚΕΠ, με στόχο την ριζική αποκέντρωση της συμβουλευτικής υποστήριξης και των υπηρεσιών απονομής συντάξεων.

Ολοκληρώθηκε σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με την ομόφωνη απόφαση που εκφράστηκε με την θετική ψήφο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ως νέος Διοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ υπήρξε μία λευκή ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ και μια αρνητική ψήφος του ΚΚΕ.

Ποιος (πρέπει να) «κυβερνά» την Αντίπαρο;

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργύς
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
• Δικαιοσύνης
Θέμα: Ποιος (πρέπει να) «κυβερνά» την Αντίπαρο;

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ»

ΟΜΙΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ»
(28 Ιουλίου)

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνη, προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, με θέμα την μετατροπή του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) υπό τον έλεγχο των πολυεθνικών ελεγκτικών εταιρειών.

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ:
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΑΙΤΕΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα την ενημέρωση για τον «νόμο για τα γεωργικά φάρμακα», ο βουλευτής Β΄Αθήνας Γρηγόρης Ψαριανός, μεταξύ άλλων τόνισε: «… ζούμε σε μια χώρα που υποφέρει από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων και φυτοφαρμάκων…
 
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ