Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.7.10

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.): «Στον κορμό του νομοσχεδίου συμφωνούμε, ώστε να επιτευχθεί, επιτέλους, ένας πληρέστερος έλεγχος του προϋπολογισμού. Έχω κάποιες παρατηρήσεις επί των τροπολογιών: - Για την παροχή ομολόγων, ως αποζημίωση, στους απολυμένους δικαιούχους της Ολυμπιακής. Διευκρινίστε: Πρόκειται για ομόλογα 1 έτους ή 10ετή; Να ξέρει ο κάθε δικαιούχος τι να περιμένει. Το αόριστο δεν εξυπηρετεί σε κάτι και πιστεύω ότι θα μεριμνήσετε γι’ αυτό και θα τα προσδιορίσετε. - Για τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Προτείνω να γίνει “Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων”, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις δράσεις που περιγράφετε και σκοπεύετε να αναπτύξετε». Τις παρατηρήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., έκανε άμεσα δεκτές ο παριστάμενος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η χρονική διάρκεια των ομολόγων τα οποία θα δοθούν ως αποζημίωση στους απολυμένους δικαιούχους της Ολυμπιακής, θα είναι λήξης 2012 (τέλη) και 2013 (τέλη) ανάλογα με το ποσό της αποζημίωσης. Παράλληλα, τροποποίησε την ονομασία της Διυπουργικής Επιτροπής η οποία θα ονομαστεί, σύμφωνα με την πρόταση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη, «Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων».

Παρέμβαση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη,
κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη».



Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
«Στον κορμό του νομοσχεδίου συμφωνούμε, ώστε να επιτευχθεί, επιτέλους, ένας πληρέστερος έλεγχος του προϋπολογισμού.
Έχω κάποιες παρατηρήσεις επί των τροπολογιών:

- Για την παροχή ομολόγων, ως αποζημίωση, στους απολυμένους δικαιούχους της Ολυμπιακής. Διευκρινίστε: Πρόκειται για ομόλογα 1 έτους ή 10ετή; Να ξέρει ο κάθε δικαιούχος τι να περιμένει. Το αόριστο δεν εξυπηρετεί σε κάτι και πιστεύω ότι θα μεριμνήσετε γι’ αυτό και θα τα προσδιορίσετε.

- Για τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Προτείνω να γίνει “Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων”, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις δράσεις που περιγράφετε και σκοπεύετε να αναπτύξετε».

Τις παρατηρήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., έκανε άμεσα δεκτές ο παριστάμενος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η χρονική διάρκεια των ομολόγων τα οποία θα δοθούν ως αποζημίωση στους απολυμένους δικαιούχους της Ολυμπιακής, θα είναι λήξης 2012 (τέλη) και 2013 (τέλη) ανάλογα με το ποσό της αποζημίωσης.

Παράλληλα, τροποποίησε την ονομασία της Διυπουργικής Επιτροπής η οποία θα ονομαστεί, σύμφωνα με την πρόταση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη, «Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ