Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

10.6.10

Ροντούλης προς Μπιρμπίλη στη Βουλή:

Ροντούλης προς Μπιρμπίλη στη Βουλή:
«Δώστε φθηνό ρεύμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αγρότες»


«Το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα επιβαρυνθεί μέχρι και 40%, το αγροτικό ρεύμα θα επιβαρυνθεί μέχρι και 60% και το βιομηχανικό ρεύμα γύρω στο 8%. Ποιος έχεις πει στον πολίτη να προετοιμαστεί για τέτοιου είδους αυξήσεις; Έχετε πει στον αγρότη, ότι από το 2011 πιθανόν και νωρίτερα, θα έχουμε αυτή τη ραγδαία κλιμάκωση στο αγροτικό ρεύμα»; ρώτησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης την παριστάμενη Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ροντούλης μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Ο κόσμος της καθημερινότητας αντιμετωπίζει μια τεράστια έκρηξη ακρίβειας, που οφείλεται κυρίως στη φορομπηχτική λογική της Κυβέρνησης, στους άμεσους φόρους, στους έμμεσους φόρους και στην αύξηση του ΦΠΑ. Το Μάιο ο πληθωρισμός έκλεισε στο 5,4%, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρσι ήταν 0,5%. Υπάρχει, λοιπόν, τόσο μεγάλη πίεση επί του λαϊκού εισοδήματος, που πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις, τις οποίες και δεν θα μπορέσει το πολιτικό σύστημα να ελέγξει.
Γι’ αυτό ο ΛΑ.Ο.Σ., εν όψει των επαφών που θα έχει η Κυβέρνηση με τον Επίτροπο Ενέργειας, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο λεγόμενο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), διότι εκεί μιλάμε για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολυτέκνους, ανέργους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.). Εκεί θα πρέπει η Κυβέρνηση με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή να δει το ζήτημα, έτσι ώστε, τουλάχιστον, αυτές οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να τύχουν μειώσεων στα τιμολόγια.
Συνεπώς, η Κυβέρνηση ερχόμενη σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να στυλώσει κυριολεκτικά τα πόδια και να διεκδικήσει την προστασία των αγροτών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που προβλέπεται και από σχετική Κοινοτική Οδηγία».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ