Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

21.7.10

Οι ερωτώντες βουλευτές Φώτης Κουβέλης Θανάσης Λεβέντης Νίκος Τσούκαλης Γρηγόρης Ψαριανός

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, με θέμα: «Σοβαρά ερωτήματα για την προμήθεια αρμάτων μάχης και πολεμικών αεροσκαφών». Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Με άμεση αναστολή της λειτουργίας του απειλείται ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τα έτη 2009 και 2010.

21/7/2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
• Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Σε κίνδυνο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου στον Έβρο.

Σοβαρές επιφυλάξεις, όσον αφορά τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ροντούλης στη Βουλή: «Προβληματική Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, ανεπαρκείς πόροι, πεπαλαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή και ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα κύρια προβλήματα του ΕΣΥ που απαιτούν άμεση λύση»
 

Το Β΄ Νοσοκομείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης, γνωστό και ως «Νοσοκομείο Παναγία», αποτελεί το μοναδικό νοσοκομείο του ΙΚΑ στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων υπολειτουργεί με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και εξοπλισμού.

Τετάρτη 21.7.2010
Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Υπολειτουργεί το Β’ Νοσοκομείο ΙΚΑ « Παναγία» στη Θεσσαλονίκη.

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να κάνω μία αναφορά. Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, γιατί ακούω συνέχεια την ορολογία «λαθρομετανάστες». Λαθραία είναι μόνο τα εμπορεύματα. Πρόσβαση στην περίθαλψη πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας. Όσον αφορά τους γιατρούς, γιατί όλοι τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι, θα ήθελα να πω το εξής: Με συγχωρείτε πάρα πολύ, ούτε οι γιατροί είναι όλοι ίδιοι, ούτε οι φαρμακοποιοί είναι ίδιοι, ούτε οι δημοσιογράφοι είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν οι καλοί επαγγελματίες, οι καλοί λειτουργοί και υπάρχουν και οι άλλοι. Δυστυχώς, υπάρχουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με τα θέματα της τσέπης τους και δυσφημούν τα επαγγέλματα. Ο γιατρός, όμως, είναι λειτουργός. Και ο δημοσιογράφος επίσης. Έτσι, κύριε Βελόπουλε, θα έπρεπε να το βλέπετε.

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Οι ερωτώντες βουλευτές Λαφαζάνης Παναγιώτης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία Κριτσωτάκης Μιχάλης Μουλόπουλος Βασίλης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Εξωτερικών
Εθνικής Άμυνας
ΘΕΜΑ: Οι κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο

Οι ερωτώντες βουλευτές Λαφαζάνης Παναγιώτης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία Κριτσωτάκης Μιχάλης Μουλόπουλος Βασίλης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Εξωτερικών
- Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στον ελληνικό εναέριο χώρο
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ