Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.7.10

ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιες είναι οι αξίες και τα ιδανικά που δίνουμε στα παιδιά μας και τη νεολαία; Δίδασκε στη Θράκη μία δασκάλα που είχε στην καρδιά της την πατρίδα, την πίστη, το Έθνος. Εξαφανίστηκε! Υπέστη άμεσο διωγμό από το Τουρκικό Προξενείο, τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους μουσουλμάνους, και έμμεσο διωγμό από την κα Δραγώνα. Ρωτώ τον παριστάμενο Αρχηγό της Ν.Δ.: Είναι έτοιμο το κόμμα, που υποτίθεται ότι πρεσβεύει τις αξίες του Έθνους, να δεχτεί να στηρίξουμε από κοινού μια υποψηφιότητα της κ. Νικοπούλου για περιφερειάρχη Θράκης; Να δώσουμε ένα δυνατό συμβολικό μήνυμα; Να προβάλουμε ένα τέτοιο πρότυπο;

Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον ελεύθερο χρόνο τους.




Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ.): «
Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον αξιότιμο πρώην αρχηγό της Ν.Δ., που υπηρέτησε για 4 δεκαετίες το ελληνικό Κοινοβούλιο, κ. Μιλτιάδη Έβερτ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ:
Σίγουρα σήμερα έχουμε την πιο μορφωμένη νεολαία, αλλά και την πιο απαίδευτη. Εσείς κ. Πρωθυπουργέ, ανήκετε στους εξαιρετικά παιδευμένους, όμως από τις Εξεταστικές Επιτροπές παρελαύνουν σήμερα οι εξαιρετικά μορφωμένοι. Προσφέρουμε, σήμερα, μόνο μηχανική μόρφωση και όχι παιδεία.
Ποια τα πρότυπα που προσφέρουμε σήμερα σε ένα παιδί 20 ετών;
-Εμείς είμαστε πρότυπο (ο πολιτικός κόσμος); Όταν κάνουμε τη μία Εξεταστική μετά την άλλη;
-Τα πρότυπα που καλλιεργεί η τηλεόραση;
-Ακόμα και το πιο ευγενές πεδίο, ο αθλητισμός, τι πρότυπα δίνει; Το “ντόπινγκ”;
-Στο Πανεπιστήμιο που περιμένει το φοιτητή το “τραπεζάκι”; Αν δεν ενταχθείς σε μία οργανωμένη ομάδα δεν περνάς το μάθημα!
-Η Πολιτεία τι πρότυπα δίνει; Προωθεί την “αρπαχτή”. Το έθνος έχει γίνει πια όρος παρεξηγήσιμος. Εσείς καταργήσατε τη λέξη Εθνική από το υπουργείο για την Παιδεία. Κάποτε, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργήθηκε η Κοινωνία των Εθνών, μετά το Β’ Παγκόσμιο, τα Ηνωμένα Έθνη. Σήμερα, -αν είναι δυνατόν-, το Έθνος ταυτίζεται για κάποιους με το “φασισμό”, με ακραία φαινόμενα..!! Το να δηλώνεις Έλληνας πατριώτης “απαγορεύεται”, οι Αμερικάνοι, όμως, ονόμασαν τους πυραύλους patriot!
Σήμερα, έχουν γίνει απαγορευτικά, όμως, και η προσέγγιση στην Εκκλησία, η προσευχή, τα εικονίσματα, που αφαιρούνται από τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και τα δικαστήρια. Καταργείται ο θρησκευτικός όρκος! Και ποια η κατάληξη; Οι νέοι θεοποιούν το ποδόσφαιρο. Εκεί όμως τι μαθαίνουν; Ότι όποια ομάδα δίνει τα περισσότερα παίρνει τον καλύτερο παίχτη. Άρα, θεός είναι ένας, το χρήμα!

ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ:
Ποιες είναι οι αξίες και τα ιδανικά που δίνουμε στα παιδιά μας και τη νεολαία; Δίδασκε στη Θράκη μία δασκάλα που είχε στην καρδιά της την πατρίδα, την πίστη, το Έθνος. Εξαφανίστηκε! Υπέστη άμεσο διωγμό από το Τουρκικό Προξενείο, τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους μουσουλμάνους, και έμμεσο διωγμό από την κα Δραγώνα.
Ρωτώ τον παριστάμενο Αρχηγό της Ν.Δ.: Είναι έτοιμο το κόμμα, που υποτίθεται ότι πρεσβεύει τις αξίες του Έθνους, να δεχτεί να στηρίξουμε από κοινού μια υποψηφιότητα της κ. Νικοπούλου για περιφερειάρχη Θράκης; Να δώσουμε ένα δυνατό συμβολικό μήνυμα; Να προβάλουμε ένα τέτοιο πρότυπο;

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
Ρωτάνε σήμερα τα παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο, τους φοιτητές, τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και δεν ξέρουν Και δεν το λέω εγώ, το βλέπουμε από αυτά τα γκάλοπ που γίνονται στους δρόμους. Γιατί αυτό; Γιατί η μάθηση είναι τυποποιημένη πια.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ:
Οι νέοι θεωρούν σήμερα μέγιστη αγγαρεία το να υπηρετήσουν την πατρίδα. Τότε, η νεολαία εκείνη του ’40 διέθετε φρόνημα. Η σημερινή νεολαία ακούει να της λένε “φρόνιμα”.
Και ρωτώ προς την πτέρυγα της Ν.Δ.: Περιποιεί τιμή στο κόμμα σας, στο Πολεμικό Μουσείο που υπηρετούν ελάχιστοι, μετρημένοι, εκεί να υπηρετούν 3 γιοι βουλευτών της Ν.Δ.; Ο γιός του Πρωθυπουργού πήγε στις Ειδικές Δυνάμεις και εκτός Αθηνών; Χάθηκε ο κόσμος να πήγαιναν σε ένα στρατόπεδο, έστω και της Αττικής; Έπρεπε να είναι 50m από το “Da capo”; Μήπως και ζεσταθεί ο “φρέντο”; Προστατέψτε τη νεολαία από τέτοια παραδείγματα, ότι όποιος έχει επώνυμο πατέρα βολεύεται, όποιος έχει πλούσιο πατέρα δε δουλεύει κτλ..

ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ:
Εδώ είναι το μεγάλο λάθος της Αριστεράς. Δεν αντιλαμβάνεται ότι ο φτωχός είναι που ωφελείται από τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Το “παιδί της Εκάλης” θα πληρώσει να πάει στο ιδιωτικό και έτσι θα ελευθερωθεί μία θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο για το “παιδί του Περάματος”. Μα, δεν το αντιλαμβάνεστε; Αν είναι δυνατόν! Μήπως ο σκοπός όμως που δεν το θέλετε είναι άλλος; Μήπως είναι να μη χάσετε τους “κομάντος” που είναι στα Πανεπιστήμια για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ:
Ήρθε πρόσφατα και με βρήκε ένας νέος Πρύτανης, που ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς, όπως μου δήλωσε, και ζήτησε τη βοήθειά μου. Μου είπε ”Βοήθησέ με, Πρόεδρε, γιατί το Πανεπιστήμιό μου έχει γίνει κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και όπλων!” Οι φοιτητές το παρακολουθούν, αλλά κανείς δεν αντιδρά. Ρωτώ: Το πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύει το 2010 ποιον και από τι; Από το όργανο της τάξης; Δηλαδή, μπορεί να καταφεύγει εκεί ο εγκληματίας και όχι ο αστυνομικός; Μου είπε πρόσφατα η κ. Παναγιωταρέα ότι μπροστά στα μάτια της κάποιος “τσαντάκιας”, ξέφυγε και κρύφτηκε στη Γεωπονική. Μα είναι δυνατόν; Κινδυνεύει σήμερα η Δημοκρατία; Έχουμε συνταγματάρχες-φόβητρο; Ποιον προστατεύει το άσυλο και από τι;
17ΧΡΟΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΛΑΜΠΣ ΜΕ GRAND CHEROKEE:
Πριν από 4 χρόνια βρέθηκα σε ένα κλαμπ της παραλιακής. Με είχαν καλέσει στη γιορτή για την κατάκτηση ενός ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.. Μου είπαν να καθίσω ως αργά για να δω τι γίνεται.
Εκεί, λοιπόν, προς τα ξημερώματα, τι να δω; Κοριτσάκια 17 χρονών να επιβιβάζονται, φεύγοντας, σε GRAND CHEROKEE 45άρηδων! Και καλά το κοριτσάκι.. Ο πατέρας, όμως, που βλέπει το παιδί του να επιστρέφει 9.00 το πρωί; Τι έκανε; Θα σας πω: Ο πατέρας που είναι καταδικασμένος 3-4 χρόνια στην ανεργία, κάνει ότι «δεν καταλαβαίνει», διότι το κορίτσι επιστρέφει σπίτι «ματσωμένο»!..

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Πήγα προχθές στο Μουσείο.. Εκεί, απέξω, 6.00-7.00 το απόγευμα, “χτύπαγαν” ενέσεις! Είμαστε η χώρα που γεννά λιγότερο, ενώ έχει τα περισσότερα θύματα από ναρκωτικά και τροχαία ατυχήματα. Όμως τι όραμα δίνουμε στα παιδιά που τελικά έπεσαν στα ναρκωτικά; Να οργανώσουμε την κοινωνία έτσι ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και ο νέος να μη βρίσκει στο δρόμο του τον έμπορο. Τους περνάμε την απελπισία και στη γωνία τους περιμένει ο έμπορος.
Πρόταση: να αποφασίσουμε, όπου υπάρχει δημόσιο νοσοκομείο, να υπάρχει και μία πτέρυγα του ΟΚΑΝΑ. Το παιδί που πέφτει στα ναρκωτικά δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα άρρωστο παιδί. Σήμερα, γύρω από τα αυτόνομα κτίρια του ΟΚΑΝΑ, έχει στηθεί λαϊκή αγορά ναρκωτικών!

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ
Εκτός από τα ναρκωτικά, σε μάστιγα εξελίσσεται σήμερα και η εκτεταμένη χρήση αλκοόλ. Ρωτήστε τους τροχονόμους να σας που πόσα παιδιά 18-19 χρονών, που μόλις έχουν πάρει το δίπλωμα, τα πιάνουν σε αλκοτεστ.. Αλλά και πώς να μη γίνει αυτό όταν η τηλεόραση προβάλλει το αλκοόλ ως στοιχείο “ανδρισμού” και επιτυχίας;
Πρόταση: Να απαγορευτούν οι διαφημίσεις αλκοόλ στην τηλεόραση, όπως γίνεται και με το τσιγάρο.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ
Ξέρετε πόσοι σπουδάζουν σήμερα αυτό που ήθελαν πραγματικά; Μόλις το 15%!
Ο κ. Κατσανέβας, που είναι και συγγενής σας, έχει συντάξει ένα εκπληκτικό πόνημα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Αξιοποιήστε το!
Πρόταση: οι απόφοιτοι πανεπιστημίων, όταν προσλαμβάνονται, κατά τα πρώτα 2 έτη της εργασίας τους, να μην πληρώνει ένσημα η επιχείρηση, αλλά να τα καλύπτει το κράτος. Έτσι δίνουμε ένα κίνητρο για να πάει το παιδί στο πανεπιστήμιο και, δεύτερον, να απορροφηθούν οι πτυχιούχοι. Έτσι πολλές επιχειρήσεις θα έχουν παιδιά με καλά μυαλά, τα οποία θα πάψουν να φεύγουν στο εξωτερικό και να παρατηρείται αυτή η μεγάλη διαρροή χρήσιμων εγκεφάλων στο εξωτερικό.
Έχουμε 8.000 καθηγητές ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο. Δεν τους γνωρίζουμε καν. Να τους καλέσουμε εδώ, να τους γνωρίσουμε, να τους αξιοποιήσουμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Είπε ο κ. Σαμαράς ότι η νεολαία θα βρει το δρόμο της. Όμως και εμείς, μην κλείνουμε τα φώτα, ας ανάβουμε ένα φακό για να βρει το δρόμο της αυτή η νεολαία που εν έχει καθοδήγηση.
Προχθές, καθώς κατηφόριζα το δρόμο μπροστά στο Hilton, δυο παιδιά, σε ένα κάμπριο, έκαναν φασαρία, έτρεχαν, είχαν δυνατά τη μουσική, έκαναν σφήνες.. όμως στο πρώτο φανάρι που σταμάτησαν, έδωσαν ένα ευρώ στο γέροντα ζητιάνο..
Άρα, η νεολαία μας έχει καλό “DNA”. Να ποντάρουμε σε αυτό και στην ευαισθησία και την καλοσύνη που, αποδεδειγμένα διαθέτει, για να παραδώσουμε στη χώρα μία καλύτερη γενιά
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ