Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.7.10

Ελπίδα μπορεί να δει κανείς μόνο όταν επιμένουν οι νέοι», ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του, ενώ κατηγόρησε τις κυβέρνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις επιλογές τους δημιούργησαν κλίμα κατάθλιψης και απαξίωσης στην ελληνική κοινωνία.

Επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι μέσα σε δύο χρόνια ξέχασε τι έλεγε ως αντιπολίτευση και σήμερα υλοποιεί μια άλλη πολιτική, παρακάμπτοντας το ίδιο το Σύνταγμα, το οποίο θυμάται μόνο όταν και όπως τον βολεύει.



«Ελπίδα μπορεί να δει κανείς μόνο όταν επιμένουν οι νέοι», ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του, ενώ κατηγόρησε τις κυβέρνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις επιλογές τους δημιούργησαν κλίμα κατάθλιψης και απαξίωσης στην ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι σύμπτωμα παθογένειας και πολιτικής αποπροσανατολισμού όταν οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες κοινοβουλευτικές ομάδες με απόσταση λίγων μηνών λένε διαφορετικά πράγματα σήμερα σε σχέση με το νόμο Πετραλιά, αντιστρέφοντας τους ρόλους τους.

«Μέσα σε δύο χρόνια κ. πρωθυπουργέ φαίνεται ότι ξεχάσατε τι λέγατε κατά την ψήφιση του νόμου Πετραλιά. Τότε, περιγράφοντας την κατάσταση στη χώρα, μιλούσατε για μια Ελλάδα φοβική, για νέα γενιά φοβική, ευνουχισμό της νεολαίας, ζούγκλα πελατειακών σχέσεων. Ξεχάσατε τι λέγατε εσείς ο ίδιος, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει δημοψήφισμα.

Τότε το χαρακτηρίζατε οξυγόνο της δημοκρατίας, εργαλείο δημοκρατικής συμμετοχής. Σήμερα φοβάστε το δημοψήφισμα γιατί φοβάστε να απευθυνθείτε στην ελληνική κοινωνία για τις βίαιες επιλογές σας. Σήμερα οι επιλογές σας θα είναι οι εκβιαζόμενοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κιλτίδης», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε.

«Το σημαντικότερο είναι ότι για να υλοποιήσετε την πολιτική σας παρακάμπτετε το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Θα το επικαλείστε, όμως, και θα το θυμηθείτε στην επόμενη κινητοποίηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ναυτεργατών, των δημοσίων υπαλλήλων. Είστε υποχρεωμένος αυτό το Σύνταγμα να το τηρείτε. Εκτός και αν πάμε σε άλλες χώρες. Το κρίσιμο είναι, για πόσο θα προχωράτε αγνοώντας την κοινωνία, παρακάμπτοντας τους θεσμούς και το Σύνταγμα και εκβιάζοντας την κοινοβουλευτική σας ομάδα. Δεν έχετε πολύ πολιτικό χρόνο. Τελειώνει αν δεν αλλάξετε ριζικά πολιτική».

«Σήμερα», συνέχισε, «εξ αιτίας των δικών σας πολιτικών η Ελλάδα έχει στο κεφάλι της τη βία των εξουσιαστών και η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να μεταναστεύσει σε τόπους όπου δεν υπάρχουν τρόικες».

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι η περιγραφή της κατάστασης που έκανε δεν έχει σχέση με τη πραγματικότητα και ότι η νέα γενιά θα ζήσει πολύ χειρότερα από ό,τι έζησαν οι προηγούμενες γενιές, ενώ σχολιάζοντας την αποστροφή του για τον κ. Πάλμε ανέφερε ότι μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας όμως τα προβλήματα της παιδείας στη χώρα μας δεν είναι θέμα επικοινωνιακού ελλείμματος.

«Δεν έχουμε αμφιβολία ότι έχετε εξαιρετικές γνωριμίες. Θα ανατριχιάσει όμως ο Σουηδός κ. Πάλμε όταν δει ότι στη χώρα μας για τη δωρεάν παιδεία ο μέσος Ελληνας πληρώνει τον μισό οικογενειακό του προϋπολογισμό.

«Τρομάζει η πραγματικότητα που προσπαθείτε να κρύψετε. Κατάθλιψη, μαύρη εργασία που ανθεί, παιδεία ανύπαρκτη, ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Γιατί να πιστέψει η νέα γενιά τα ωραία σας λόγια, όταν υποθηκεύετε το μέλλον της με το μνημόνιο;», συμπλήρωσε ο κ Τσίπρας.

Τέλος, την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας που έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψεύδη του κ. Τσίπρα, προκάλεσε η αναφορά του ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν προσκεκλημένος και μίλησε σε ιδιωτικό φροντιστήριο το οποίο χρωστάει 3 εκατ. στο ελληνικό Δημόσιο.

Στο σχόλιο του κ. Λοβέρδου ότι ψεύδεται και πρέπει να ντρέπεται, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να απαντήσει «αν το ηθικό είναι και νόμιμο».

Δευτερολογία Α.Τσίπρα

Για μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ με υιοθέτηση του Θατσερικού μοντέλου και για «επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου» που προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια για το μνημόνιο, καλλιεργώντας κλίμα για πατριωτικό καθήκον, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.

«Η συνεχής αναφορά τους, αποδεικνύει τρία πράγματα. Πρώτο, την αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει για τις πολιτικές επιλογές της ακόμα και μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Δεύτερο, υιοθετεί την αντίληψη ότι σε αυτή τη Βουλή υπάρχουν κάποιοι πατριώτες που θέλουν τη σωτηρία της χώρας και άλλοι που θέλουν να κατακρημνιστεί. Τρίτο, την ιδεολογική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ που προσπάθησε προεκλογικά να κρύψει την πραγματικότητα και μετεκλογικά υιοθετεί το Θατσερικό μοντέλο. Υποσχεθήκατε καλύτερες μέρες στον ελληνικό λαό και για αυτές πήρατε την εντολή του για να τις υλοποιήστε και όχι να πάτε τη νέα γενιά στη κόλαση», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η πολιτική του μνημονίου όχι μόνο δεν οδηγεί στη σωτηρία της χώρας, αλλά αντίθετα στη βαθιά χρεοκοπία και ύφεση.

«Το μήνυμα που θα στέλναμε δεν θα ήταν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Λοβέρδος, ότι δεν είμαστε σοβαροί, αλλά ότι η χώρα δεν είναι μπανανία και ότι ακόμα εθνικός κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, επέμεινε ότι υπήρξε υπόδειξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και επανέλαβε τις καταγγελίες του ότι η Ελλάδα επιβαρύνθηκε με 400 εκατ. ευρώ για το δάνειο ύψους 80 δισ. ευρώ που πήρε, καθώς και ότι δικηγορικό γραφείο που εδρεύει στο Λονδίνο και εκπόνησε τη σύμβαση πήρε εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, κατέθεσε γραπτή απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, ύστερα από σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι με απόφαση του προέδρου του ΝΣΚ υπήρξε η παραπομπή στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, ενώ η παροχή υπηρεσιών ολοκληρώθηκε με αποστολή δελτίου πληρωμής προς το ΝΣΚ.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ