Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.7.10

Η κ Παπαρήγα έκανε λόγο για έγκλημα και για βαρύ πέλεκυ που πέφτει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών με το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την ψήφιση των νέων εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων, άσκησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που είχε τη πρωτοβουλία της συζήτησης.



Η κ Παπαρήγα έκανε λόγο για έγκλημα και για βαρύ πέλεκυ που πέφτει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών με το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο.

«Η προοπτική που φαίνεται καθαρά, αν δεν ανατραπεί με αγώνες, είναι μαύρη και για τα παιδιά που είναι ακόμα στη κοιλιά της μαμάς τους. Είναι η πλήρης απαξίωση τους. Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στην μηχανή του κέρδους», τόνισε χαρακτηριστικά η κ Παπαρήγα.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, η κ Παπαρήγα δήλωσε δεικτικά «να καλωσορίσω τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», κατηγορώντας στη συνέχεια τον πρωθυπουργό ότι έκανε μια επιλεκτική περιγραφή όλων των 'κακώς κειμένων', τα έθιξε, σαν να είναι καινούργια κυβέρνηση που μελέτησε τα προβλήματα ως τρόϊκα.

«Περιγράφετε επιλεκτικά ό,τι δημιουργήσατε εσείς και η ΝΔ. Το θεωρώ προσβλητικό για το λαό και τη νεολαία να θίγει μια κυβέρνηση τα κακώς κείμενα για να μπορέσει να δημιουργήσει το κατάλληλο ιδεολογικό κλίμα και να περάσει τα χειρότερα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα των τελευταίων 50 χρόνων», τόνισε η Παπαρήγα.

Η γενική γραμματέας μίλησε για φόβο και τρομοκρατία στον ιδιωτικό τομέα ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι οι νέοι παραδίδονται στην αποκεντρωμένη ρουσφετολογία του «Καλλικράτη».

Έντονη κριτική άσκησε η κ Παπαρήγα και στα μέτρα για την παιδεία κάνοντας λόγο για «αντιπαιδαγωγική επίθεση που δέχεται η νεολαία, η οποία οδηγεί στη πλήρη, μέχρι κεραίας προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στους κανόνες της αγοράς και εντάσσεται στα συμφέροντα των επιχειρηματιών»

«Η αξιολόγηση είναι φορτισμένη θετικά, γίνεται όμως με στόχο την προσαρμογή της σε όρους ζούγκλας και βάσει της σκέψης της Τρόϊκας. Η δια βίου μάθηση θα είναι ένας εφιάλτης, Εγκληματείτε στο θέμα της γλώσσας.Μιλάμε για έγκλημα κυριολεκτικά σε όλους τους τομείς που αφορούν τους νέους. Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στη μηχανή της αγοράς», τόνισε μεταξύ άλλων η κ Παπαρήγα.

Ταυτόχρονα, δεν άφησε ασχολίαστη την αποστροφή του κ Παπανδρέου για τον κ Πάλμε σημειώνοντας ότι «αν και δεν τον ξέρω προσωπικά και του ζητώ συγνώμη δεν ξέρω αν εξαιρείται από τους εμπόρους γνώσεις ».

Τέλος, η γενική γραμματέας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται εν υπνώσει την ώρα που η εξάπλωση των ναρκωτικών παίρνει χαρακτήρα μάστιγας.

Δευτερολογία Α.Παπαρήγα

Στα θέματα της εκπαίδευσης επικέντρωσε την έντονη κριτική της προς την κυβέρνηση, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη δευτερολογία της, σήμερα στη Βουλή, τονίζοντας ότι οδηγεί στην πλήρη υποταγή του εκπαιδευτικού συστήματος στους κανόνες της αγοράς και των συμφερόντων των επιχειρηματιών.

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δια βίου μάθηση και την αξιολόγηση.

Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι το ΚΚΕ είναι δογματικό και πρόσθεσε ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας πρέπει να απαντάμε με επιχειρήματα.

Ακόμα, αντικρούοντας το επιχείρημα ότι στόχος του νέου ασφαλιστικού είναι να διασωθούν οι επόμενες γενιές, ανέφερε ότι αυτό είναι άλλοθι των δύο κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που το επαναλάμβανε, όπως τόνισε, επί σειρά ετών.

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, οι ετήσιοι προϋπολογισμοί δείχνουν ότι υπάρχει πλεόνασμα στα ασφαλιστικά ταμεία κάθε χρόνο, ζήτησε να κατατεθεί ο απολογισμός, ενώ εκτίμησε ότι θα χάσουν πολύ περισσότερα από την ανεργία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

"Αυτή η συζήτηση που γίνεται είναι πολιτική συμμαχιών που στήριξε την εναλλαγή των δύο κομμάτων στην εξουσία", πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Ακόμα, χαρακτήρισε εξοργιστικό ότι εστιάζεται η συζήτηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα ΜΜΕ όχι για αυτούς που παίρνουν σύνταξη 700 και 800 ευρώ και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών, αλλά για τους λίγους που παίρνουν σύνταξη πάνω από αυτά τα λεφτά.

Τέλος, κριτική άσκησε και για τη ναυτιλιακή πολιτική της κυβέρνησης. Επεσήμανε δε ότι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι κοντά στη χρεοκοπία, ενώ έχουν να κάνουν 20 χρόνια απεργία.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ