Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.7.10

Ροντούλης στη Βουλή για χαμηλοσυνταξιούχους, ΛΑΦΚΑ και εξαγορά θητείας

«Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή κοροϊδεύει τον κόσμο ή είναι ανίκανη! Πάντως, αυτοί που κάνουν πάρτι είναι οι εταιρείες ψυχοφαρμάκων. Εκεί έχετε καταντήσει τον ελληνικό λαό, με τις παλινωδίες σας», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 


Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ροντούλης, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Έχουν κατατεθεί ήδη σαράντα τροπολογίες από τότε που ήρθε το νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο κόσμος τρελάθηκε, δεν ξέρει τι ισχύει. Και δεν φθάνει μόνο αυτό, αλλά ενώ υποτίθεται ότι τα επιτελεία σας κάνουν μια εργώδη προσπάθεια, υπάρχουν μέσα στο νομοσχέδιο τριάντα προβλέψεις για προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις. Δηλαδή, έπεται και συνέχεια!
Παρά τη σαφή δέσμευση, μέσα στη Βουλή, του Υπουργού Εργασίας, ότι συμφώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών να αυξηθεί, κατά 200 ευρώ, το δώρο των χαμηλοσυνταξιούχων, η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιδεικνύοντας μεγίστη υποκρισία τελικά δεν συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο την παραπάνω αύξηση, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι γράφει τους χαμηλοσυνταξιούχους στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Και αυτό παρά τις επισημάνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος τονίζει, ότι η 13η και η 14η σύνταξη πήγαινε σε δαπάνες υγείας. Δηλαδή, οι χαμηλοσυνταξιούχοι χρησιμοποιούσαν τα χρήματα αυτά για να διατηρηθούν απλά εν ζωή. Είναι, λοιπόν, ζήτημα επιβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς, τα 200 ευρώ που ζητάμε τόσο καιρό τώρα να προστεθούν στο επίδομα που αντικατέστησε τη 13η και τη 14η σύνταξη.
Όσον αφορά το ζήτημα του νέου ΛΑΦΚΑ που επιβάλλεται σε συντάξεις άνω των 1400 ευρώ, ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι τελείως αντίθετος στην επιβολή του. Ακόμη, όμως, και αν αποδεχθούμε τη συλλογιστική της Κυβέρνησης, αυτή θα έπρεπε να είναι δικαιότερη, καλύτερη, αποδοτικότερη και με κοινωνική ευαισθησία. Δηλαδή, στην περίπτωση ενός ζεύγους που ο ένας εκ των δύο δεν εργάζεται και δεν λαμβάνει σύνταξη, τότε οι συντελεστές ΛΑΦΚΑ να μειώνονται στο μισό, διότι είναι άδικο π.χ. ένας συνταξιούχος με 2000 ευρώ σύνταξη και σύζυγο που δεν λαμβάνει σύνταξη να πληρώνει ΛΑΦΚΑ, ενώ ένα ζευγάρι συνταξιούχων που ο καθένας παίρνει σύνταξη 1400 ευρώ να μην πληρώνουν ΛΑΦΚΑ, παρότι το οικογενειακό τους εισόδημα είναι 2800 ευρώ.
Ακόμη, παρότι η μείωση του ποσού της εξαγοράς για τα χρόνια της στρατιωτικής θητείας είναι θετική, υπάρχει μια ανισότητα μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι πρέπει να επέλθει πλήρης εξομοίωση στα χρήματα που απαιτούνται για την εξαγορά του χρόνου θητείας τόσο ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα όσο και ενός δημοσίου υπαλλήλου.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ