Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.7.10

Ομιλία Ανατολάκη για Ασφαλιστικό

Δριμύ κατηγορώ του Γ. Ανατολάκη στην Κυβέρνηση κατά την συζήτηση του Ασφαλιστικού.»


«Καταστροφή και εξαθλίωση των ασφαλισμένων» χαρακτήρισε ο Γιώργος Ανατολάκης το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου στην Βουλή. Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την έκπληξη του για τα μέτρα της Κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: “ Με την ανεργία που υπάρχει, ποιος θα μπορέσει να συμπληρώσει 40 χρόνια δουλειάς για να πάρει σύνταξη; Θα έχουμε μία στρατιά περιφερόμενων παππούδων, που θα παρακαλάνε να πάρουνε ένα μικρό επίδομα! Αυτά είναι τα «περήφανα γηρατειά», που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Με τις Κυβερνήσεις σας των τελευταίων δεκαετιών, καταφέρατε να κάνετε την Ελλάδα ένα απέραντο πτωχοκομείο!!! ”
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, λέγοντας: “ Εχετε σκοπό να τα επαναφέρετε όταν η Ελλάδα βγει από την κρίση; Και να πείτε “ΝΑΙ”, ποιος θα σας πιστέψει; Πριν ένα χρόνο λέγατε ότι «Λεφτά υπάρχουν» και «Θα τα βρούμε τα λεφτά!» Για αυτό σας ψήφισε ο Ελληνικός λαός..! Για να δει μια καλύτερη μέρα και όχι αυτόν τον εφιάλτη..”
Μεγάλη έμφαση έδωσε ο Γιώργος Ανατολάκης στην κατάργηση των ευνοικών ρυθμίσεων για τους πολύτεκνους τους τρίτεκνους και τις μητέρες ανηλίκων: “Έτσι καταδικάζετε ένα ολόκληρο Εθνος σε μαρασμό. Είναι αυτή Ελληνική πολιτική; Δεν σας νοιάζει ότι έχουμε το μεγαλύτερο Δημογραφικό πρόβλημα στον κόσμο; Δεν σας νοιάζει ότι δεν γεννιούνται πλέον νέοι Ελληνες και σε λίγο θα πάψουμε να υπάρχουμε; Λέτε ότι σας το επιβάλλει η τρόικα. Εδώ μέσα όμως, εμείς εκλεχτήκαμε για να υπηρετήσουμε τον Ελληνικό λαό και μόνο αυτόν! ”
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους πρώην συναδέλφους του που δεν μπορούνε να βγούνε στην σύνταξη, επειδή κάποιες ομάδες δεν κολλάγανε ένσημα: “Ξέρετε πόσοι ποδοσφαιριστές, που επί χρόνια σπάσανε τα πόδια τους στα γήπεδα, έχουνε μείνει στην φτώχεια χωρίς σύνταξη; Υπάρχει μεγάλος αριθμός παλαιών διεθνών ποδοσφαιριστών, που έχουν τιμήσει το εθνόσημο, και αδυνατούν εντελώς να στοιχειοθετήσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.”
Ο Γιώργος Ανατολάκης ερώτησε την Κυβέρνησε πόσα εκατομμύρια μεταναστών μικροπωλητών δουλεύουν ανασφάλιστοι: “Πόσα χρήματα χάνουν τα Ταμεία μας από αυτό το παρεμπόριο; Θα μεριμνήσετε να μπούνε αυτοί οι άνθρωποι σε κάποιο Ταμείο;
Από την άλλη βέβαια ο Ελληνικός λαός πληρώνει για να έχουν αυτοί οι «άνθρωποι» περίθαλψη στα Νοσοκομεία μας και να έχουν σχολεία για τα παιδιά τους. Παρά το ότι είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ! Εάν είχαμε χρήματα, καλά θα κάναμε να πληρώναμε και για αυτούς.. Τώρα όμως που δεν έχουμε, είμαστε ΕΜΕΙΣ οι «κακόμοιροι» και όχι αυτοί! ”
Τέλος ο Γιώργος Ανατολάκης κάλεσε την Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα Ταμείο Ενίσχυσης των Συντάξεων και να βάλει εκεί μέσα όλα τα χρήματα από της ρεμούλες και τις μίζες. : “Μόνο έτσι θα σας πιστέψει ο Ελληνικός λαός! Μην χρησιμοποιείτε λοιπόν το άλλωθι του μνημονίου με την τρόικα, γιατί δεν περνάει..! Οσο αναγκαία και αν είναι τα μέτρα, δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία που σέβεται και θωρακίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το Σύνταγμα της Ελλάδος επιβάλλει, ο καθένας να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του.. Δεν λέει: “να πληρώνει πάντα ο απλός λαός, και να πλουτίζει μία ομάδα κυβερνώντων και συνδικαλιστών”! Αλλωστε, ΕΣΕΙΣ θέλετε να λέγεστε σοσιαλιστές! Σας ρωτάω όμως: Είναι αυτός σοσιαλισμός;; Ελπίζω εδώ, ανάμεσα στους βουλευτές σας, να υπάρχουν ακόμα ιδεολόγοι σοσια - λιστές ….με (ι) γιώτα και όχι με (η) ήτα!!!
Γιατί αν υπάρχουν πραγματικά, αυτό το άδικο και αντιλαϊκό Νομοσχέδιο δεν θα περάσει..”
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ