Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.7.10

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κύρια σημεία της δευτερολογίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον ελεύθερο χρόνο τους.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
κ. Σαμαρά, θα καταθέσω υποψηφιότητα για το Nobel Οικονομίας, αφού από τον Οκτώβρη, είχα πει ότι η ανάπτυξη είναι ο μόνος δρόμος για την ανάκαμψη. Φαίνεται ότι έχουμε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα, πρέπει ίσως να βρεθεί ο τρόπος “επιμήκυνσης” αυτών των συσχετισμών»

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ…
Παλιά στον Παναθηναϊκό έλεγαν –ο κ. Σαμαράς δεν θα το θυμάται γιατί είναι Ολυμπιακός- «ο Αντωνιάδης φταίει για όλα», ακόμα κι όταν έβαζε δύο γκολ! κ. Σαμαρά, η ΝΔ δεν φταίει για όλα, φταίει όμως για τον τρόπο “απόδρασης” από την κυβέρνηση. Φταίει που δεν είχε το θάρρος να πει “εμείς φταίμε για αυτά” και να ξεκαθαρίσει τα θέματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Εμείς ψηφίσαμε το άρθρο 1 του Μνημονίου για να πάρουμε τα λεφτά. Αν ψηφίζαμε “όχι” εμείς κι άλλοι 9 του ΠΑΣΟΚ, τι θα γινόταν; Να βγει ένας από τους υπέρμαχους του “όχι” και να μας το απαντήσει αυτό. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος από εσάς, που θα έδινε τα 10 δις στον κ. Παπακωνσταντίνου. Αν συζητάμε σήμερα εδώ, είναι διότι υπήρξαν εκείνα τα “ναι”. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλαγούμε από την τρόικα στην οποία μας οδήγησαν τα δύο κόμματα εξουσίας. Μακάρι να είχαμε τα 40 δις… Περιμένω να δω τα αποτελέσματα των επαφών του κ. πρωθυπουργού για το εάν θα υπάρξουν επενδύσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (για τα όσα υποστήριξε ο πρύτανης που απευθύνθηκε στον κ. Καρατζαφέρη –βλ. πρωτολογία)
Άκουσα για εισαγγελέα. Δηλαδή, εννοείτε, όπως πήγαμε στον εισαγγελέα τα στοιχεία για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων; Όπως μιλήσαμε για αυτόν που πήρε τις μίζες από τα ναυπηγεία; Όπως μιλήσαμε για το Ζαγοριανό για την υπόθεση της Siemens; Έτσι θέλετε να γίνει και για το πανεπιστήμιο που είναι χώρος μάθησης; Το υπουργείο σας μπορεί να ελέγξει αυτήν κατάσταση, όμως φοβάστε να αναμετρηθείτε με το σύστημα και ο εισαγγελέας είναι η εύκολη λύση!





ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (απευθυνόμενος στην κα Παπαρήγα).
Για να υπάρξει αγορά χρειάζεται και εργοδοσία. Εσείς, όμως, έχετε στο στόχαστρο την εργοδοσία, “πυροβολείτε” τον εργοδότη. Μήπως θέλετε μία αγορά με το κράτος πρωταγωνιστή; Αυτό το μοντέλο πτώχευσε, τόσο στη χώρα μας, όπως και αλλού. Ο κ. Πρωθυπουργός που ταξιδεύει, ξέρει ότι εκεί που ήταν ο κομμουνισμός, Τσεχία, Ρωσία, ο κόσμος για 20 χρόνια δεν το ξαναέβγαλε. Εγώ, να ξέρετε, ήμουν ο πρώτος που όταν είχε έρθει το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, για εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό, είπα “όχι”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:
κ. Παπανδρέου χαίρομαι ιδιαιτέρως που αναφερθήκατε στον παππού σας και στο εκπαιδευτικό του έργο, όμως, ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε δίπλα του έναν Παπανούτσο, εσείς ποιον έχετε; Ποιος είναι ο δικός σας Παπανούτσος; Η κ. Δραγώνα; Σήμερα, μιλάμε κάτι που μοιάζει με τα ελληνικά! Έχουμε ενσωματώσει στη γλώσσα μας τόσες ξένες λέξεις. Όλες οι επιγραφές σήμερα στα καταστήματα στην αγορά είναι “ξένες”. Οι περισσότερες λατινικές λέξεις όμως, ιδίως στην ιατρική, κ. Πρωθυπουργέ όπως θα ξέρετε, έχουν ελληνική ρίζα. Δε χρειαζόμαστε δάνεια σ’ αυτόν τον τομέα.
Πρόταση: Μείωση του φόρου σε όποιον έχει ονομασία ελληνική στην επιγραφή. Να προωθήσουμε τη γλώσσα μας και να επιστρέψουμε σ’ αυτήν.

ΣΕ ΜΙΖΕΣ! ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Το 1993 έγινε μια μεγάλη προμήθεια από την Lockheed και κάνει έρευνα ο κ. McCain, ο μετέπειτα υποψήφιος πρόεδρος των Η.Π.Α., και βρίσκει 2 μίζες από 10% προς δύο εταιρείες, την Isabel και την Matin. Μετά, που ήρθε το ΠΑΣΟΚ, παρ’ ότι ο McCain είπε στην Ελληνική Πολιτεία “κάντε μου ένα έγγραφο για να φτάσετε στα φυσικά πρόσωπα”, δεν έγινε καμία ενέργεια εκ μέρους σας. Αμέσως μετά, ο McCain, πάντα πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικού Εμπορίου των ΗΠΑ, βρίσκει 10% μίζες σε μια άλλη εταιρία για τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού. 1995, επί δικής σας κυβέρνησης. Ήρθε μετά η ΝΔ, αλλά ούτε αυτή απάντησε στο αίτημα του McCain: “κάντε μας μια επιστολή για να βρούμε τους φυσικούς ενόχους”.
Εκεί πήγαν τα λεφτά! Στους ημέτερους και ημέτερους που πήραν μίζες, αλλά και σε κάποια κόμματα, κατά ομολογίες που έγιναν. Πότε θα απολογηθούν, όμως, αυτά τα κόμματα;

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΓΧΑΣΟΥΝ..
Προηγουμένως που διηγούμουν την ιστορία των δύο νεαρών, άκουσα μία κυρία στην Αίθουσα να καγχάζει. Έτσι, θυμήθηκα μια άλλη ιστορία, ενός τραγουδιστή, πολύ νέου τότε, που σκότωσε με το αμάξι τον κουρέα της γειτονιάς του. Αργότερα, ο ίδιος έγινε μεγάλος τραγουδιστής, πρώτο όνομα. Πολύ-χρηματοδοτήθηκε από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αλλά η οικογένεια του θύματος περιμένει ακόμα ένα χαμόγελο ή έναν οβολό από αυτόν..
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ