Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.5.10

* Νέος παίκτης –μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Δεν έχετε τίποτα να πείτε σε αυτόν τον κόσμο. *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, στο σχέδιο νόμου, για τα μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

*ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2010
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής, κατά τη σημερινή συζήτηση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ:

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης

Έντονα επικριτικός για το ν/σ εμφανίστηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που μίλησε για διαδικασίες-εξπρές και για άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενώ επιτέθηκε και στα δύο μεγάλα κόμματα, κατηγορώντας τα ότι είναι συνυπεύθυνα «για το πολιτικό σύστημα-θάνατος».

Εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν απαντούν ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ποια άλλη λύση έχουν αν η χώρα δεν προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης και δεν είναι εντάξει στις δανειακές της υποχρεώσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος

Ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για βάρβαρη και διαρκή επίθεση σε βάρος του δικαιώματος της ζωής, της αξιοπρέπειας και της εργασίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ζητά να ψηφιστούν αυτά τα προαποφασισμένα μέτρα, που θυσιάζουν το μέλλον των νέων γενεών.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε την κυβερνητική πτέρυγα να ανοίξουν από κοινού, με συναίνεση και υπευθυνότητα, όλα τα θέματα του πολιτικού συστήματος, κρίνοντας ότι «ζούμε σήμερα μία παρακμιακή τροχιά του πολιτικού συστήματος».

Εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασσούλας

Εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασσούλας κατηγόρησε την κυβέρνηση για στρουθοκαμηλισμό και ότι «θέλει συνένοχους και όχι συμμαχητές στο πόλεμο» και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έκανε και θα κάνει εκ νέου προτάσεις αξιόπιστες που θα βγάλουν τη χώρα από τη μέγγενη. Ακόμα χαρακτήρισε τα μέτρα καταιγίδα και πρόσθεσε ότι σε αυτή την ανηφορική πορεία η ΝΔ θα καταθέσει εκ νέου προτάσεις που θα διευκολύνουν να βγει η χώρα από την κρίση.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, τόνισε ότι «την οργή του ελληνικού λαού, το πολιτικό σύστημα μπορεί να την απαντήσει με έναν μόνο τρόπο: να την μετατρέψει σε πράξη αναίρεσης των εγκλημάτων και της παθολογίας» και προανήγγειλε ότι ο νόμος «για όποιον κλέβει στο Δημόσιο» που φέρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης στη Βουλή, δεν λέει μόνο για ποινική τιμωρία, αλλά και για δήμευση της περιουσίας του και επιστροφή των κλεμμένων στο Δημόσιο.

Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης υπεραμύνθηκε των «αναγκαίων μέτρων», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση επέλεξε την εθνική επιβίωση και το στοίχημα αυτό πρέπει να κερδηθεί» και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για υποκρισία και ότι δεν έχει προτάσεις και χαρακτηρίζοντας τη στάση της «επιτομή της ανευθυνότητας».

Ομιλία Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τοποθετούμενος στην αρχή του νομοσχεδίου, τόνισε: «Η κυβέρνηση παίρνει την ευθύνη και το πολιτικό κόστος να εφαρμόσει το δυσκολότερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και δεσμευόμαστε να πετύχουμε, ακόμη κι αν δεν έχουμε συμμάχους από όλο τα πολιτικό φάσμα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το τελευταίο χαρτί της χώρας για να γίνουν στην επόμενη τριετία όσα δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες. Επιλέξαμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και θα κριθούμε από τις προσπάθειες».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκρίθηκαν τα μέτρα από τη Βουλή

Με ψήφους 172 υπέρ (από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ), κατά 121 (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και 3 παρών (Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα, Β. Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ) σε σύνολο 296 ψηφισάντων βουλευτών, ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από κράτη μέλη της ΔΝΤ». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής, η βουλευτής της ΝΔ, Ε. Παπαπαδημητρίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας απουσίασαν από την ονομαστική ψηφοφορία. Με επιστολή τους γνώρισαν στο Σώμα ο μεν ο κ. Παπουτσής ότι ψηφίζει «ναι», ο δε κ. Δρίτσας ότι ψηφίζει «όχι». Οι ψήφοι αυτές, δεν προσμετρήθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου:
«Μέτρα για την εφαρμογή του Μηχανισμού Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας
από τα Κράτη - μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως "πραγματικός πατριωτισμός είναι να κάνουμε το παν να μην χρεωκοπήσει η Ελλάδα, να μην κάνουμε τη χάρη στη διεθνή κερδοσκοπία" και έκανε λόγο για "λάθη δεκαετιών" και "εγκλήματα των τελευταίων ετών" στα οποία πρέπει "να βάλουμε τέλος.

"Η ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στη χρεωκοπία" τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ κα η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουν να χρεωκοπήσει η χώρα.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2010
«ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ»
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010
Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου μάθηση και Θρησκευμάτων, «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού –καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

Τα Κέντρο Υγείας ( ΚΥ) Εύοσμου από τον Μάρτιο του 2009 καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας του πληθυσμού τεσσάρων δήμων των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης (Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Μενεμένη και Ελευθέριο Κορδελιό), ο οποίος αθροιστικά ξεπερνά τους 150.000 κατοίκους. Καθημερινά υπολογίζεται ότι προσέρχονται στο κέντρο υγείας Εύοσμου κατά μέσο όρο 150 ενήλικες και 30-40 παιδιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κα Υπουργό
-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου

Ροντούλης στη Βουλή: «Σταματήστε να χτυπάτε την πολυμελή οικογένεια»

Tο 1985 με το ν.1566, άρθρο 2, παράγραφος 7 δόθηκε η δυνατότητα, με υπουργική απόφαση, τα βιβλία του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων να περνάνε από μαθητή σε μαθητή, από τάξη σε τάξη και να πληρώνουν πρόστιμο οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών που δεν θα μεταβιβάζουν τα βιβλία από τη μία τάξη στην άλλη. Στη Γερμανία έτσι γίνεται.
 

Οι ερωτώντες βουλευτές Κριτσωτάκης Μιχάλης Κουβέλης Φώτης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
-Οικονομικών
Θέμα:«Στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου σε ανθρώπινο δυναμικό»

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ