Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.5.10

*ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2010
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής, κατά τη σημερινή συζήτηση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ:


Ακούγοντας τους κ.κ. Παπανδρέου κι Σαμαρά, βρήκα πολύ χρήσιμο υλικό για τον επόμενο προεκλογικό αγώνα. Αρκεί να προβάλω ένα σποτ με τις ομολογίες και των δύο για τις ευθύνες που έχουν τα δύο κόμματα για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.



Θα αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένα νούμερα, για να ακούσει ο ελληνικός λαός ορισμένες αλήθειες:

Σε σχέση, λοιπόν, με το δημόσιο χρέος:

Το 1974 η ΝΔ παρέλαβε το δημόσιο χρέος στα 337 εκατομμύρια (τα νούμερα υπολογισμένα σε ευρώ) και το παρέδωσε το 1981 στο ΠΑΣΟΚ 2 δις ευρώ.



Το 1990 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ δημόσιο χρέος 32,2 δις ευρώ.



Το 1993 η ΝΔ παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ δημόσιο χρέος 75 δις ευρώ.



Το 2004 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ δημόσιο χρέος περίπου 180 δις ευρώ.



Το 2009 η ΝΔ παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ δημόσιο χρέος περίπου 300 δις ευρώ.



Σήμερα, το 2010 με το ΠΑΣΟΚ οδηγούμαστε στο ΔΝΤ με το χρέος στα 350 δις ευρώ.



Άρα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αύξησαν το δημόσιο χρέος από το 1974 έως σήμερα, 1000 φορές!!



Θα ήθελα, σήμερα, από τον πρωθυπουργό τουλάχιστον μια διαβεβαίωση ότι κάποιος θα τιμωρηθεί, κάποιος θα απολογηθεί γι’ αυτό το δημόσιο χρέος που μας οδήγησε σε επιτήρηση.



Εγώ προτείνω το εξής: Ας συσταθεί μία επιτροπή με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πρώην προέδρους της Βουλής, όπου θα εξετάσουμε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς. Να τους ρωτήσουμε να μας πουν που πήγαν τα λεφτά..



Τι ψηφίζουμε σήμερα; Τι, αλήθεια, ψηφίζουμε σήμερα; Ψηφίζουμε αν η πατρίδα θα «εκτελεσθεί» ή αν θα παραμείνει ζωντανή, έστω και σε κώμα.. Ψηφίζουμε για το αν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς την 1η του επόμενου μήνα. Μπορούμε, λοιπόν, σήμερα να ψηφίσουμε με μικροκομματικά κριτήρια; Αν κάποιος, έστω κι ένας εδώ μέσα, μας πει εναλλακτική λύση για το που θα βρούμε 10 δις σε μια εβδομάδα, ώστε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να μην ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα. Υπάρχει κάποιος;



Η Αριστερά έχει τη δική της γνωστή «λογική». Αλλά εσείς (οι της ΝΔ) Τι θα ψηφίζατε αν η κυβέρνηση αξίωνε για την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα μέτρα 180 «ναι»; Θα ψηφίζατε «όχι», δηλαδή την πτώχευση της χώρας;



Συμφωνούμε λοιπόν ή διαφωνούμε ότι η χώρα, αν δεν λάβει αυτά τα μέτρα, δεν θα δανειστεί και, άρα, δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς; Αυτό θέλετε; Εδώ, σήμερα, είναι ώρα μεγάλης ευθύνης. Δεν είναι το θέμα αν θα στηριχθεί ο Παπανδρέου. Το θέμα είναι αν θα στηριχθεί η πατρίδα!



Εμείς ξέρετε πώς προσερχόμαστε στο «ναι»; Με τα ίδια συναισθήματα που η κα Παναγοπούλου και η κα Μυλωνά πήγαιναν να πληρώσουν τα λύτρα για την απελευθέρωση των συζύγων τους. Σήμερα η πατρίδα είναι «όμηρος». Θα ρισκάρουμε να μην δώσουμε τα «λύτρα» που ζητούνται;



Θα ρισκάρουμε να υποδεχτούμε τον Ερντογάν με τους 10 υπουργούς του και τους 70 επιχειρηματίες -που η κυβέρνηση βιάστηκε να καλέσει σε τόσο άστοχη χρονική συγκυρία- σε αυτήν την οικονομική κατάσταση; (Ειρήσθω εν παρόδω) γιατί αντί του κ. Ερντογάν, δεν καλέσατε τον κ. Σαρκοζί και τον κ. Μπερλουσκόνι; Γιατί καλείτε αυτούς που μας επιβουλεύονται; Ξέρετε τι λέγεται στα ΜΜΕ της Τουρκίας; Ότι για την Εθνική Τράπεζα θα δώσουν όσα δώσαμε εμείς για την τουρκική τράπεζα. Η μετοχή της Εθνικής κατρακύλησε από τα 46 ευρώ αξία στα 10 ευρώ.



Εμείς δεν γνωρίζουμε το «πολιτικό κόστος» της στάσης μας; Όμως ανάμεσα στο κομματικό όφελος και το όφελος της πατρίδας προτιμάμε το δεύτερο! Ανάμεσα στην «εκτέλεση» και το «κώμα» επιλέγουμε το κώμα για να υπάρξει έστω η ελπίδα! Εμείς, με μεγάλο βάρος και πόνο, πηγαίνουμε σε αναγκαστική εκχώρηση του «ναι», αλλά σας περιμένουμε, να δούμε πώς θα το διαχειριστείτε, για να φωνάξουμε τότε το «όχι», αν χρειαστεί.



Πρέπει να πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση. Είναι η μόνη λύση. Νομίζετε ότι εμείς δεν είμαστε υποψιασμένοι για το τι παιχνίδια μπορεί να παιχθούν με τις ρυθμίσεις με τα Προεδρικά διατάγματα στη συνέχεια; Η οικουμενική κυβέρνηση μπορεί να μας προστατέψει από αυτά.



Εμείς δεν διεκδικούμε αξιώματα και θέσεις. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα μόνοι σας. Σήμερα, αντιμετωπίζετε μεγάλο τραπεζικό πρόβλημα. Για 50.000 ευρώ κατάθεση δίνεται ελάχιστο επιτόκιο κατάθεσης. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορεί να πάρει λεφτά η επιχείρηση, παρά με δάνειο 11-12%, εάν έχει ακίνητο. Χωρίς ακίνητο το επιτόκιο πάει στο 15%! Ποια επιχείρηση θα ανοίξει έτσι για να απορροφήσει την ανεργία;



Εμείς προτείνουμε ονόματα ανθρώπων. Σας λέμε: Κάντε ότι μπορείτε να προσεγγίσετε τον κ. Παπαδήμο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Παναγιώτη Γεννηματά, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.



Χθες χύθηκε αίμα. Είχαμε νεκρούς! Αυτό συμβαίνει όταν επικρατεί η «λογική του όπλου».. Τότε βρίσκεται ένας προβοκάτορας για να προκληθεί αναταραχή.



Δεν μπορείτε κ. Υπουργέ να μιλάτε για οικονομία, να σας λέμε «δώστε κάτι για τον μικροσυνταξιούχο» και να το «μαζεύετε» πριν περάσουν 24 ώρες. 200 ευρώ για επίδομα αδείας; Όσο θέλει με την οικογένειά του να πάει σε ένα ξενοδοχείο, για μια ημέρα δηλαδή! Και την ίδια ώρα, έχω εδώ, οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών για την «υλοποίηση εισοδηματικής πολιτικής του έτους 2010», ακούστε το, σελίδα 6, «…στον Διοικητή και τους Προέδρους νομικών προσώπων και μέχρι το διπλάσιο του ορίου στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο», δηλαδή 5.900 ευρώ και 12.000 ευρώ μηνιαίως, αντιστοίχως. Άρα, «παράθυρα» για 12.000άρια! Κι όλα αυτά μόλις την 1η Απριλίου του 2010! Τον μήνα, δηλαδή, που πήγαμε στο ΔΝΤ, εσείς δίνετε 12.000 ευρώ μισθούς στους όποιους «διοικητάδες».



Δεν μπορούμε να ζητούμε θυσίες από τον λαό και να μην δίνουμε εμείς πρώτοι το καλό παράδειγμα. Ας καθιερώσουμε ανώτατη αμοιβή για δημόσιο λειτουργό π.χ. 4.000 ευρώ. Επίσης, δεν μπορούμε εμείς να νομοθετούμε εδώ να πεινάσει ο λαός και στο γκαράζ της Βουλής να υπάρχουν όλα αυτά τα Lexus και τα BMW. Εγώ το παρέδωσα το δικό μου αυτοκίνητο για να έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Ας πάρουν οι βουλευτές υβριδικά αμάξια το πολύ μέχρι 1.600 κυβικά.



Κάποτε, στην έρημο, πρόσφεραν στο Μέγα Αλέξανδρο ένα κουβά νερό. Κι αυτός είπε «φτάνει για όλο το στράτευμα;» Και όταν του είπαν όχι, τον έχυσε στην έρημο! Έτσι κι εμείς πρέπει να χύσουμε ιδρώτα για να μην χύσει κι άλλο αίμα ο ελληνικός λαός!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ