Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

10.5.11

Οξεία κριτική άσκησε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Λευτέρης Αυγενάκης, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή

Αθήνα, 10 Μαΐου 2011
Δηλώνει «αθώα περιστερά» ο Χρήστος Παπουτσής
για την Τρομοκρατία και την Αν-ασφάλεια των πολιτών
Αιχμές του Λευτέρη Αυγενάκη από το βήμα της Βουλής
για την «ιδιόμορφη πολιτική εσωκομματική τρομοκρατία» των Υπουργών της κυβέρνησης


Οξεία κριτική άσκησε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Λευτέρης Αυγενάκης, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, στο πλαίσιο τοποθέτησής του σε επερώτηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την τρομοκρατία, ενώ μίλησε περί μιας «ιδιόμορφης πολιτικής εσωκομματικής τρομοκρατίας» που Υπουργοί προκαλούν στη Κυβέρνηση και στον κ. Παπανδρέου.

Αναλυτικότερα, το βίντεο της τοποθέτησης του Βουλευτή βρίσκεται στο σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/watch?v=7hTeRJLs7uE
ενώ το link της Δευτερολογίας του Βουλευτή είναι:
http://www.youtube.com/watch?v=bDnHB1qqclA


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:
Πρωτολογία:

«Στις προσπάθειες πάταξης της τρομοκρατίας πρέπει να υπάρξει μια ενιαία και αδιατάρακτη συνέχεια της δομής των κρατικών υπηρεσιών πέρα και έξω από τις κομματικές διαφωνίες. Δεν είναι, λοιπόν, αποδεκτό ούτε και αποτελεσματικό κάθε φορά η νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προβαίνει σε διάλυση της προηγούμενης δομής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, να αποστρατεύει το Διευθυντή της και να μεταθέτει τους Τμηματάρχες. Πώς μπορούμε, εξάλλου, να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, όταν σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζουμε τους εξειδικευμένους λαμπρούς αξιωματικούς που γνωρίζουν πολύ καλά τη λειτουργία, αλλά και την οργάνωση των τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ δίνουμε το ελεύθερο στις οργανώσεις να συντάξουν τις δυνάμεις τους; Επομένως, ζητούμε την εφαρμογή μιας συνέχειας στην πολιτική κατά της τρομοκρατίας, ένα σταθερό πλαίσιο αποτροπής. Εξίσου κρίσιμα είναι τα άμεσα μέτρα για την προστασία των δικαστικών και την απρόσκοπτη και ελεύθερη απονομή της δικαιοσύνης.

Είναι, επίσης, γεγονός ότι τα επίπονα οικονομικά μέτρα που έχετε λάβει ως Κυβέρνηση την τελευταία περίοδο, σε συνδυασμό με την ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουν δημιουργήσει σημαντικές εστίες έντασης, αλλά και πηγές κοινωνικής δυσφορίας. Έχουν δώσει, δηλαδή, την ευκαιρία για την ενεργοποίηση διαφόρων ομάδων, που μόνο κακό κάνουν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Επιτρέψτε μου, όμως, να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα και να αναφερθώ συμπληρωματικά στις νέες μορφές «τρομοκρατίας». Για παράδειγμα, υπάρχουν καθημερινά διαρρήξεις στις περιουσίες συμπολιτών μας. Επίσης, υπάρχουν ληστείες σε επαγγελματίες και τράπεζες και σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη, υπάρχει ένα συνεχές αυξανόμενο κύμα ζωοκλοπών και ζωοκτονιών και διαφόρων απειλών που φτάνουν στα όρια της καταστροφής περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, μέχρι σήμερα μιλούσαμε για ένα δίκτυο προστασίας των μαγαζιών. Σήμερα, αυτό διευρύνεται σε ένα δίκτυο εκβιαστών που ζητούν χρηματικά ανταλλάγματα ακόμα και από επενδυτές φωτοβολταϊκών πάρκων για να μην καταστρέψουν τα πάνελ τα οποία έχουν εγκαταστήσει στην ύπαιθρο.

Αυτή, κύριε Υπουργέ, η ιδιόμορφη νέα «τρομοκρατία» είναι δεδομένο ότι πρέπει να ελεγχθεί, γιατί αφορά άμεσα το κοινό αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Και όσο η Κυβέρνηση θέλοντας να καλύψει την αδυναμία της να τα αντιμετωπίσει, υποβιβάζει τη σημασία τους, τόσο αυτά θα διογκώνονται. Και όσο η οικονομική κρίση εντείνεται, όσο οι αδυναμίες και η εξαθλίωση ορισμένων κοινωνικών ομάδων επεκτείνονται, τόσο συχνότερα και τόσο εντονότερα θα εμφανίζονται δυστυχώς τέτοιου είδους φαινόμενα.

(...) Εξίσου κρίσιμη, κύριε Υπουργέ, για τη θεμελίωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους πολίτες της χώρας είναι η επαρκής φύλαξη των νοτίων θαλασσίων συνόρων μας, κυρίως στα νότια της Κρήτης, καθώς ήδη το κύμα λαθρομετανάστευσης από τη Λιβύη, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής είναι αυξημένο. Ήδη η Ιταλία, αλλά και η Γαλλία έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης, ενώ συζητούν ακόμα και για την αναμόρφωση της Συνθήκης του Σένγκεν. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως Ελλάδα. Πώς προστατεύουμε τα νότια παράλια της Κρήτης, δηλαδή τα νότια παράλια της χώρας μας, δηλαδή τα νοτιότερα παράλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ερωτώ διότι, και με τα όσα ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης για την Ελληνική Αστυνομία, τα προβλήματα του Λιμενικού Σώματος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, δεν έχουν λυθεί, κύριε Υπουργέ. Θα ήθελα, λοιπόν, αν είναι δυνατόν την τοποθέτησή σας και σ' αυτό το ζήτημα. (...)»

Δευτερολογία:

«Κύριε Υπουργέ, η ευγένεια σας και η ηρεμία σας δεν μπορούν να καλύψουν την κατάσταση του Υπουργείου σας σήμερα ούτε φυσικά πείσατε κανέναν για τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία και όσα περιγράψαμε λίγο πριν και όσα επιβεβαιώνουν και δικοί σας συνδικαλιστές: γύμνια, φτώχεια, έλλειψη στοιχειώδους εξοπλισμού, ακόμα-ακόμα και καυσίμων για να μετακινηθούν τα περιπολικά, αλλά και τα δίκυκλα.

Σε ό,τι αφορά τα νότια της Κρήτης, κύριε Υπουργέ, μάλλον αγνοείτε ακόμα και την επίκαιρη ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο Υφυπουργός ο κ. Όθωνας. Σας παραπέμπω στην επίκαιρη ερώτηση, στο περιεχόμενό της στα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν, στο περιεχόμενο αυτών των εγγράφων που συνδικαλιστές και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος κατέθεταν, μιας και τους αγνοούσατε -τους αγνοούσατε τόσο καιρό για να τους ακούσετε- και τότε μάλλον θα ανακαλέσετε και θα αναθεωρήσετε όλα όσα είπατε λίγο πριν, τα εξαιρετικά, τα ωραία, τα ευγενικά, τα ήρεμα που μας παρουσιάσατε.

(...) Είναι γεγονός ότι χωρίς το υψηλό αίσθημα ασφάλειας να διαπνέει τους πολίτες, τις οικονομικές συναλλαγές αλλά και την ίδια τη λειτουργία του κράτους, η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να είναι εφικτή. Οικονομική μεγέθυνση χωρίς κοινωνική ασφάλεια δεν γίνεται. Βέβαια, δεν θα σχολιάσω τα περί διεκδικήσεων και αγώνων, που τάχα προσπαθούμε να υποτιμήσουμε, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον δεν είχατε τη διάθεση ή δεν ακούσατε το περιεχόμενο των τοποθετήσεών μας. Ούτε φυσικά θα σχολιάσω τα όσα είπε το πολιτικό εκκρεμές του Κοινοβουλίου, ο ΛΑΟΣ, που με περισσή αλαζονεία άλλα λέει σήμερα, άλλα λέει αύριο και άλλα λέει μεθαύριο. Ούτε φυσικά θα σχολιάσω τους παρατηρητές των πολιτικών εξελίξεων, τους εκπροσώπους της νέας Νέας Δημοκρατίας του κ. Σαμαρά.

Είναι, επίσης, γεγονός -και το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα- ότι η Αστυνομία προβληματίζεται ήδη έντονα σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως για παράδειγμα της «Σέχτας Επαναστατών» με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου. Αυτό είναι το επικίνδυνο μονοπάτι, καθώς η σχέση μελών και αντάρτικου πολέμου με ποινικούς αλλά και με αντίστοιχες οργανώσεις στο εξωτερικό, όπως στην Ιταλία, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά γεγονότα είναι. Δυστυχώς, επαληθεύεται ήδη η υπόθεση εργασίας ότι όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, όσο η ύφεση συνεχίζεται, σπρώχνονται στο κοινωνικό περιθώριο ολοένα και περισσότεροι πολίτες. Τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου θα αυξάνονται. Το ζήτημα είναι, λοιπόν, εξαιρετικά σοβαρό και σύνθετο.

Βεβαίως, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και των έκνομων πράξεων του κοινού ποινικού δικαίου δεν αντιμετωπίζονται με καιροσκοπισμό, με κομματικά κριτήρια επιπόλαια και επιφανειακά, κάτι που έδειχνε να κάνει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.

Από την τοποθέτησή σας, όμως, δεν είμαι βέβαιος ότι δεσμευθήκατε για την εξασφάλιση μιας ενιαίας, αδιάρρηκτης και απαρέγκλιτης συνέχισης της πολιτικής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κάτι για το οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία επιμένει.

Σας καλώ, λοιπόν, να δεσμευθείτε και γι' αυτό ρητά και ξεκάθαρα. Σταματήστε να συμπεριφέρεστε ως λευκή περιστερά και στο παρασκήνιο να λειτουργείτε παλαιοκομματικά και εντελώς ΠΑΣΟΚικά. Δεν είμαι σίγουρος, όμως, ότι αυτό είναι κάτι που μπορείτε να πετύχετε, καθώς ενότητα και ομοψυχία δεν υπάρχει καν -κρατείστε το αυτό- στους Υπουργούς της Κυβέρνησης, ανάμεσα δηλαδή, στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ που επικαλείσθε ως εγγυητή του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Αγνοείτε συστηματικά τι λέει ο κόσμος, τι λένε τα ίδια σας τα στελέχη. Θα σας πω, λοιπόν, εγώ, αφού μας κάνατε τη χάρη να μας ακούσετε έστω και μετά από τόσες προσπάθειες: Σας θυμίζω, κύριε Παπουτσή, το αντάρτικο της κ. Κατσέλη, τις σκληρές δηλώσεις κατά του Μνημονίου και την κόντρα με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σας θυμίζω τις αντιδράσεις της κ. Μπιρμπίλη, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρεί πως είναι ο νέος Ρομπέν των Δασών και νομίζει ότι ο καθένας που θέλει να κάνει μία επένδυση, αναγκαστικά βλάπτει το περιβάλλον και είναι ο εχθρός της Ελλάδας. Σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις του κ. Ρέππα περί τζιτζιφιόγκων στο Υπουργείο Οικονομικών. Σας υπενθυμίζω, κύριε Υπουργέ, ακόμα και το σημερινό ξέσπασμα του κ. Λοβέρδου, που μίλησε για νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές της Κυβέρνησης και έκανε λόγο για ενοχικές στάσεις και αμφισημίες.

Σταματάω εδώ την περιγραφή από τις γκάφες και από την ασυνεννοησία των Υπουργών σας, γιατί θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ χρόνο ακόμη, τον οποίο δυστυχώς δεν έχω. Σταματώ εδώ, πριν συνεχίσω να περιγράφω αυτήν την ιδιόμορφη πολιτική εσωκομματική τρομοκρατία που κάποιοι συνάδελφοί σας στη νυν Κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν στον κ. Παπανδρέου, αλλά παράλληλα τρομοκρατούν και τους Έλληνες μικρομεσαίους επαγγελματίες και οικογενειάρχες που πιστεύουν δικαίως ότι δεν έχετε καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και τις περιόδους που διανύουμε».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ