Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.4.10

Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη για την άρση του καμποτάζ

Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη για την άρση του καμποτάζ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έχω εμπιστοσύνη στις ταχύτατες και ευρύτατες νοητικές σας διαδρομές, κ. υπουργέ, πιστεύω όμως ότι υπάρχει κίνδυνος να υπερκεραστούν από σκοπιμότητες και καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται “ante portas”. Εξ ου και το ενδιαφέρον μου γι αυτήν την ερώτηση. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι κάνουμε κάποιες προσπάθειες να ξεφύγουμε από τη στενωπό κάποιων παραδοσιακών δογμάτων και να βρούμε άλλες διόδους και διεξόδους στα διεθνή θέματα, όσον αφορά τη χώρα μας.

Αθήνα, 23 Απριλίου 2010

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την Tουρκική πρόταση για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών (και στην οποία απάντησε ο υπουργός Άμυνας, κ. Βενιζέλος).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα παρακολουθεί τις τιμές διϋλιστηρίου, χονδρικής και τις λιανικές, με βάση τα στοιχεία που υποβάλουν οι επιχειρήσεις αλλά και τις τιμοληψίες του υπουργείου, και θα παραπέμπει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ή άλλες στρεβλώσεις του υγιούς ανταγωνισμού. Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει ότι εργασίες σε σπίτια που έχουν στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορούν να χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η διαδικασία θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση που θα προβλέπει τις επιλέξιμες κατηγορίες σπιτιών και τις επιλέξιμες παρεμβάσεις, το είδος και το ποσοστό της χρηματοδότησης, τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά υποβολής αιτήσεων, κ.α. Ο κορμός του νομοσχεδίου περιλαμβάνει διατάξεις για απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αλλαγές (σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις) επήλθαν στις διατάξεις με τις οποίες δίνονται κίνητρα (μειωμένα τιμολόγια ρεύματος) στους καταναλωτές των περιοχών όπου εγκαθίστανται μονάδες ΑΠΕ. Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι οι ηλεκτροπαραγωγοί θα επιστρέφουν το 1 % του τζίρου τους στους οικιακούς καταναλωτές του ΟΤΑ στον οποίο είναι εγκατεστημένοι, με προτεραιότητα σε εκείνους που βρίσκονται στο ίδιο διαμέρισμα και με κλίμακα ανάλογα με την κατανάλωση ώστε να ωφελούνται πρώτα οι καταναλωτές με χαμηλό λογαριασμό. Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη ότι έως τις 31.12.2019, όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να καλύπτουν το σύνολο της ενεργειακής τους κατανάλωσης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, συστήματα τηλεθέρμανσης σε κλίμακα περιοχής ή οικοδομικού τετραγώνου, καθώς και σε αντλίες θερμότητας. Για τα κτίρια του Δημοσίου η υποχρέωση αυτή θα τεθεί σε ισχύ πέντε χρόνια νωρίτερα, το 2014.

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για τις ΑΠΕ

Μέτρα για την αγορά καυσίμων και επιδοτήσεις για εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή και δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν. Η «κόντρα» σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος (Χρ. Παπουτσής) και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πυροδοτήθηκε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κυβέρνηση - ανεμόμυλο που αποφασίζει κατά πως φυσάει ο άνεμος και λέει ψέματα".

Με αντιπαράθεση για την Οικονομία και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και η ψήφιση (από την κυβερνητική πλειοψηφία) του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους ημιυπαίθριους υπό τον τίτλο «Ταυτότητα κτηρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ