Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.4.10

Έχω εμπιστοσύνη στις ταχύτατες και ευρύτατες νοητικές σας διαδρομές, κ. υπουργέ, πιστεύω όμως ότι υπάρχει κίνδυνος να υπερκεραστούν από σκοπιμότητες και καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται “ante portas”. Εξ ου και το ενδιαφέρον μου γι αυτήν την ερώτηση. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι κάνουμε κάποιες προσπάθειες να ξεφύγουμε από τη στενωπό κάποιων παραδοσιακών δογμάτων και να βρούμε άλλες διόδους και διεξόδους στα διεθνή θέματα, όσον αφορά τη χώρα μας.

Αθήνα, 23 Απριλίου 2010

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την Tουρκική πρόταση για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών (και στην οποία απάντησε ο υπουργός Άμυνας, κ. Βενιζέλος).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


«Έχω εμπιστοσύνη στις ταχύτατες και ευρύτατες νοητικές σας διαδρομές, κ. υπουργέ, πιστεύω όμως ότι υπάρχει κίνδυνος να υπερκεραστούν από σκοπιμότητες και καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται “ante portas”. Εξ ου και το ενδιαφέρον μου γι αυτήν την ερώτηση. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι κάνουμε κάποιες προσπάθειες να ξεφύγουμε από τη στενωπό κάποιων παραδοσιακών δογμάτων και να βρούμε άλλες διόδους και διεξόδους στα διεθνή θέματα, όσον αφορά τη χώρα μας.

Είδαμε μια προσέγγιση με τη Ρωσία, η οποία αναστατώθηκε από λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης και είδαμε τον κ. Πούτιν να πηγαίνει πιο κοντά στην Τουρκία. Δηλαδή, σήμερα που μιλάμε, τον Απρίλιο του 2010, η Τουρκία είναι πιο κοντά στη Μόσχα απ’ ό, τι ήταν η Ελλάδα ή φάνηκε να πλησιάζει. Αυτό είναι ένα θέμα και θέλω και τη δική σας θέση σ’ αυτό.
Θα κάνουμε τις ανάλογες και δέουσες κινήσεις ώστε να μην απομακρυνθεί η Μόσχα απ’ αυτήν την προσέγγιση που εμείς τόσο ανάγκη έχουμε;

Επίσης: Αναπτύσσεται για ακόμη μια φορά ένα “φλέρτ” με τη Γαλλία. Το ταξίδι του Πρωθυπουργού, οι συζητήσεις οι οποίες έγιναν με τον κ. Σαρκοζί (των οποίων εσείς είστε γνώστης), δημιουργούν μια ελπίδα στον ελληνικό λαό. Ο Ερντογάν, όμως, προσέτρεξε εκεί και, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαρκοζί, (και σας λέω πράγματα τα οποία μπορείτε να τα διασταυρώσετε εσείς από πολύ στενές πηγές που μπορώ να χρησιμοποιήσω ως ένα σημείο μέσα στην Αίθουσα) πήγε και είπε “δε θα δώσεις στην Ελλάδα τους ναυτικούς πυραύλους SCALP NAVAL” και αυτό γιατί τους φοβάται αφού μπορεί να πλήξουν, κατά δική τους αμυντική ανάλυση, τη γέφυρα του Βοσπόρου αποκόπτοντας την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Τουρκία… Γι’ αυτό και κάνουν - σας ενημερώνω - κάτω από τα νερά του Βοσπόρου μια υπόγεια σήραγγα, τύπου Μάγχης. “Δεν θα δώσεις τα SCALP και τις φρεγάτες και εγώ θα σου πάρω, ως αντιστάθμισμα, Airbus και μια μονάδα παραγωγής ελικοπτέρων της “Eurocopter” στην Τουρκία. Αυτή είναι μία καμπή που πρέπει να προσέξουμε, μη χάσουμε και αυτόν τον εταίρο, λόγω του πλεονάσματος χρημάτων που διαθέτει σήμερα η Τουρκία.

Μία Τουρκία, που σας θυμίζω, ότι σε επίπεδο οικονομίας, πριν από 10 χρόνια, δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα και σήμερα, έχουμε φτάσει μέχρι και η Τουρκία να είναι μπροστά μας.



Επειδή, όταν η Τουρκία βρίσκει αδύναμη την Ελλάδα κλιμακώνει τις προκλήσεις, -θυμίζω ενδεικτικά τα γεγονότα του ’55, του ’74, του ’96- βλέπει, λοιπόν, ότι είμαστε σε ένα ασταθές πλαίσιο, λόγω των οικονομικών μας καταστάσεων και, πολύ φοβούμαι, ότι, αύριο το πρωί, ως αντανάκλαση στην εσωτερική της αντιπαλότητα - 53 Τούρκοι στρατηγοί στη φυλακή.- μήπως έχουμε κάποια εξέλιξη. Τώρα βέβαια αυτή η επίδειξη σημαίας που γίνεται κάθε μέρα έξω από το Σούνιο, δεν νομίζω ότι προοιωνίζει διάθεση για ειρήνη. Και γιατί ο κ. Μπαγίς μιλά για μείωση εξοπλισμών και με αυτή τη “σημαία” έρχεται εδώ ο κ. Ερντογάν, είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσετε.. Κάνω, λοιπόν, μια έκκληση προς την κυβέρνησή σας: Βεβαίως, όλοι θέλουμε βούτυρο αλλά νομίζω ότι, σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να ξεφύγει η προσοχή μας από εξοπλισμούς που θα είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη κίνηση από την άλλη πλευρά. Σε περίπτωση δε, που προχωρήσετε σε αμοιβαία μείωση, νομίζω, κ. υπουργέ, πως είναι μια πολύ καλή αναλογική σχέση το 1 προς 5. Ένα αεροσκάφος αποσύρουμε εμείς, πέντε αυτοί -εάν θέλουμε να έρθουμε σε κάποια ισορροπία.

Σας παρουσιάζω, μάλιστα, τον κατάλογο με τα εξοπλιστικά συστήματα που έχει παραγγείλει η Τουρκία. Μόνο για το 2010 έχουν 4 δις Ευρώ και μέχρι το 2023 έχουν 50 δις δολάρια(!!)

4 Ιπτάμενα ραντάρ
4 Αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου
2 Ιπτάμενα κέντρα διοίκησης (όχι πάνω από 3 ακόμα χώρες έχουν
παρόμοια!)
30 Μαχητικά F-16 Block 52+Adnvanced
100 Μαχητικά stealth F-35 Joint Strike Fighter (πολυεθνικό)
1 Κατασκοπευτικό δορυφόρο
8 Κορβέτες (εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής!)
2(+4 option) Αντιτορπιλικά AAW (εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής!)
1 Ελικοπτεροφόρο αποβατικό δεξαμενόπλοιο
16 Περιπολικά ανοικτής θαλάσσης
4 Κορβέτες για το Λιμενικό Σώμα
8 Αποβατικά σκάφη LCT
2 Αποβατικά πλοία LST
6 Υποβρύχια Τ214ΤΝ (ίδια με το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ)
127 Ελικόπτερα γενικής χρήσης
14 Μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook
51(+41 option) Επιθετικά ελικόπτερα Augusta (διακρατικό)
250 Νέα άρματα μάχης εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής με
Νοτιοκορεάτικη τεχνολογία (διακρατικό)
54 Πλωτές επιθετικές αμφίβιες γέφυρες
100 Τουλάχιστον βαλλιστικούς πυραύλους Yildirim (εγχώριας παραγωγής,
εμβέλειας ~150km…)

Τώρα, βέβαια, οι πλωτές επιθετικές αμφίβιες γέφυρες, δεν νομίζω ότι είναι…γέφυρες ειρήνης.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ