Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.10.11

Ιωάννινα, 7 Οκτωβρίου 2011

 «Χρειαζόμαστε νησίδες κοινωνικής αλληλεγγύης»

Ερώτηση Θανάση Οικονόμου προς τον Ανδρέα Λοβέρδο για τις περικοπές πόρων στο ΚΕΘΕΑ



«Ιδιαίτερα σήμερα έχουμε χρέος όχι μόνο να μη μειώσουμε τους πόρους σε φορείς απεξάρτησης, κοινωνικής ένταξης και ψυχικής υγείας, καθώς πρόκειται για μηχανισμούς αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων και προβλημάτων υγείας που, δυστυχώς, αυξάνονται από τις επικρατούσες συνθήκες». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Οικονόμου σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λοβέρδο, σχετικά με τις περικοπές πόρων του ΚΕΘΕΑ.
«Οι περικοπές στους πόρους των Κέντρων Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) κατά 50%, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των οργανισμών αυτών και οι διαρθρωτικές αλλαγές που ενδεχομένως να καταστήσουν λιγότερο αποτελεσματικές αυτές τις μονάδες, είναι ζητήματα που οφείλουμε να τα εξετάσουμε υπό το βάρος της πολύ σπουδαίας αποστολής αυτών των οργανισμών», σημείωσε ο Βουλευτής Ιωαννίνων. Τόνισε δε, ότι τα ΚΕΘΕΑ αποτελούν μια νησίδα ποιότητας στη δημόσια σφαίρα, που η πολιτεία σε συνεργασία με την εθελοντική προσφορά των πολιτών έχουν πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Εξάλλου, τα εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας των προγραμμάτων που στηρίζονται στην κοινωνική επανένταξη του χρήστη και η στήριξη σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας αποπεριθωριοποίησης έχουν ως αποτέλεσμα αιτήματα δεκάδων Δήμων για δημιουργία των λεγόμενων στεγνών προγραμμάτων στις πόλεις τους.
Καταλήγοντας, ο Θανάσης Οικονόμου ζητά να απαντήσει το Υπουργείο, κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια για λύσεις που δεν θα έχουν οριζόντια λογική, ποιες εγγυήσεις υπάρχουν ώστε να διαφυλαχθεί το πετυχημένο μοντέλο συνεργασίας πολιτείας και πολιτών και τελικά ποιες περικοπές πόρων και προσωπικού θα αφορούν στα ΚΕΘΕΑ.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Βουλευτή Ιωαννίνων, «οι αναγκαιότητες που προκύπτουν από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, οφείλουν να συμπεριλαμβάνουν και την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, γεγονός που συνεπάγεται ευαισθησία και μέριμνα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ